Stichting OOI maakt (om)scholing gemakkelijk

0
2

Rust in Coronatijd geldt zeker niet voor de medewerkers van Stichting OOI. Júist nu is het zaak om de motor van uw bedrijf gaande te houden en uw medewerkers te faciliteren om te groeien in hun werk of nieuwe medewerkers aan te kunnen trekken. Hieronder leest u hoe en waar we u daarin ondersteunen.

Praktijkbegeleider

Een cursus of opleiding volgen heeft het meeste effect als het geleerde onder begeleiding in de praktijk kan worden toegepast. Uit het arbeidsmarktonderzoek van OOI blijkt dat veel bedrijven nieuwe medewerkers in de praktijk het vak aanleert. Daarnaast hoort OOI regelmatig van bedrijven dat er behoefte is om de collega’s die nieuwe medewerkers inwerken wat extra ondersteuning te bieden. Dat alles heeft ertoe geleid dat OOI een nieuw aanbod ontwikkelt voor praktijkbegeleiders. Dat varieert van het opleiden en het coachen van de praktijkbegeleider tot het ter beschikking stellen van een inwerktraject, zodat de nieuwe medewerker de belangrijkste onderdelen van het vak gaat leren. 

Het aanbod is nog in ontwikkeling en OOI komt graag in contact met bedrijven die interesse hebben in deze dienstverlening. Dan kunnen we het aanbod goed afstemmen op de behoefte van de sector.

Omscholingsregeling vanuit Economische zaken

Volgend jaar is er vanuit het ministerie van Economische Zaken (EZK) ruim 37 miljoen euro beschikbaar om mensen om te scholen van overschot- naar tekortsectoren. EZK heeft ook OOI benaderd om hierover mee te denken. De hele sector Techniek wordt gezien als een tekortsector. De komende weken wordt duidelijk hoe de regeling er precies uit gaat zien, maar het ziet ernaar uit dat het een aantrekkelijke regeling wordt, zonder al teveel administratieve rompslomp. OOI houdt u graag op de hoogte van de mogelijkheden en voorwaarden. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dat kan door een mail te sturen naar info@ooi.nl.

Samenwerking in Groningen

De afgelopen periode heeft OOI samen met de gemeente Groningen een groep nieuwe medewerkers voor de isolatiebranche opgeleid. Ondanks de corona-perikelen zijn we goed in staat gebleken om op een veilige manier nieuwe krachten voor de branche klaar te stomen. Instroom van nieuwe medewerkers blijft een belangrijk speerpunt voor OOI. We zijn dan ook blij dat we dit project met de Gemeente Groningen hebben mogen uitvoeren. Ook in andere regio’s is OOI in gesprek met organisaties om de instroom van nieuw talent te organiseren.

Vanwege een groot tekort aan nieuwe instroom nam Bilfinger IS Groningen in september contact met OOI op. Na onderzoek zijn we begin november jl. gestart met een gezamenlijk initiatief om een groep mensen vanuit een uitkering weer uitzicht te geven op werk. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van het 1000 banen-plan van de Gemeente Groningen, waaraan een subsidie verbonden is. Daaraan is de voorwaarde verbonden dat de activiteiten moeten leiden naar een minimaal dienstverband van een half jaar.

Samen met Werk in Zicht (Gem. Groningen), Bilfinger IS, Absoluut Werk en Stichting OOI hebben we dit project opgezet. Hiervoor heeft OOI het projectplan geschreven en verder uitgerold. Acht kandidaten hebben zich aangemeld voor het project ‘leerling basis-isolatiemonteur’ en zes daarvan waren erg enthousiast over het werk. Na intensieve training en een drieweekse stage met behoud van uitkering treden ze een half jaar in dienst bij Absoluut Werk. Daarna is het de intentie van Bilfinger IS om hen in dienst te nemen. 

Nieuwe Website Stichting OOI

De nieuwe website van Stichting OOI is bijna gereed en zal begin 2021 online worden gezet. De nieuwe website is nóg interactiever opgezet en maakt het voor isolatieondernemers gemakkelijker om hun opleidingsbehoefte kenbaar te maken of met ons te sparren, bijvoorbeeld over het motiveren van personeel, het creëren van een veilige werkplek of de ontwikkeling van vaklieden tot praktijkbegeleider. Ook biedt de website werkzoekenden met interesse in een functie in de isolatietechniek een laagdrempelige manier om zich te informeren over de arbeidsmogelijkheden in de isolatiebranche en het cursusaanbod van Stichting OOI. De nieuwe website maakt het ook gemakkelijk om daarover met ons in contact te treden.

Cursusagenda 1e halfjaar 2021

Isolatiemonteur Industrie (IMI)  Startdatum 14 januari (totaal 21 dagen), startdatum 10 mei (totaal 21 dagen)

Isolatiemonteur Industrie Allround (IMI-A) Startdatum 25 januari (totaal 11 dagen), startdatum

29 maart (totaal 11 dagen) Verwerker Armaflex 1 2 maart, 9 april, 12 mei, 17 juni

Verwerker Armaflex 2 15 en 16 maart, 22 en 23 april, 20 en 21 mei, 24 en 25 juni

Opmeten Industrie kort 1, 8, 15 en 22 april

Basistraining isolatiemontage utiliteit/industrie 22, 23, 25 en 26 maart

Rockwool Teclit 8 maart, 19 mei

Verwerker Luchtkanalen 19 maart

Isolatie plaatwerk Startdatum 20 januari (totaal 14 dagen)

Montagetraining Elektrische Tracing 19  januari, 9 maart 8 mei


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in