Roy van der Heijden

0
1

29 jaar werkzaam bij Isolin BV isolatie en steigerbouw in Helmond

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ik ben van origine metaalbewerker en heb een aantal jaren bij een metaalbedrijf gewerkt. Door omstandigheden werd mijn contract niet verlengd en zat ik zonder werk. Mijn vader zei waarom kom je niet bij ons werken. Nadat ik gesolliciteerd heb, werd ik al snel aangenomen en werk nu bij Isolin vanaf 2011. 

Hoe heb je het vak geleerd?

Mijn achtergrond is metaalbewerking waar ik veel technieken heb geleerd die me goed van pas komen in mijn werk als isoleerder omdat je daar niet alleen technisch inzicht moet hebben, maar ook veel dingen met je handen moet maken. Via Isolin heb ik een aantal cursussen gevolgd bij toeleveranciers zoals een cursus brandwerende doorvoeringen aanbrengen. Daarnaast leer ik de technieken in de praktijk. En niet te vergeten van mijn vader die een oude rot in het vak is. 

Met welke werkzaamheden hou jij je vooral bezig?

Naast het voorbereiden van de isolatie voor een project en het monteren ervan, doe ik vooral veel brandwerende doorvoeringen aanleggen waar ik in gespecialiseerd ben. Wat precisie werk is en goed moet worden aangebracht volgens de normen van de brandveiligheid. 

Wat is het mooie aan het vak van isoleerder?

Het is heel gevarieerd werk en verveeld nooit. En je leert elke dag bij. Daarnaast zijn we wat betreft de werkzaamheden 

behoorlijk vrij om dit zelf in te delen. Als het maar op tijd afkomt. Doordat we projecten door het hele land doen, komen we nog eens ergens. Het mooiste van dit vak is natuurlijk dat een klant zegt dat heb je mooi gemaakt waardoor je eer van je werk hebt. 

Welke ambities heb je nog? 

Ik ben nog jong en zie voor mezelf nog wel doorgroei mogelijkheden in het bedrijf. Nu houd ik me vooral bezig met het aanbrengen van isolatie en brandwerende doorvoeringen, maar ik zou graag het vak van plaatwerker willen leren waar ik op dit moment niet zo veel ervaring in heb. Omdat Isolin sinds anderhalf jaar tot de Fransen Groep behoort met 80 man personeel liggen er volgens mij nog kansen genoeg om mezelf te verbeteren. 

Welke tips heb je voor mensen die in de isolatiesector willen gaan werken?

Ik zou zeggen als je interesse hebt voor het vak als isoleerder kom een keer kijken of loop een dagje mee. Maar ik snap dat niet iedereen houdt van het werken met glaswol wat kan jeuken en het werken onder moeilijke omstandigheden zoals op hoogte of in een kruipruimte. Maar het geeft wel voldoening als je de werkzaamheden tot een goed einde hebt gebracht en de klant tevreden is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in