Isolatie Update

0
1

Op deze nieuwspagina berichten wij u over zaken, die het redactieteam gespot heeft. Uiteraard kunt u zelf ook zaken aankaarten door persberichten, nieuws, trends, opmerkelijke zaken aan ons te sturen. Ook worden nieuwsfeiten geplaatst op de Facebook pagina en het LinkedIn en Instagram account van isolatie4all. U kunt deze informatie richten aan redactie@isolatie4all.nl

VSB komt met praktische richtlijn voor bepaling windbelasting op steigers

De sectie Steigerbedrijven van VSB heeft een praktische richtlijn samengesteld met rekenmethoden voor bepaling van de windbelasting op steigers. De richtlijn, die bedoeld is voor steigerconstructeurs en professionals die bekend zijn met normen, verschaft een eenduidige rekenmethode zodat eenzelfde methodiek kan worden gehanteerd.

Dagelijks werken duizenden mensen met, rond en op steigers. Op de bouwplaats, maar ook in de industrie, de energiesector en de offshore. Uiteraard moet veiligheid daarbij voorop staan. Tijdens het gebruik, maar eveneens bij de (de)montage en voor de omgeving. Eén van de grootste ‘vijanden’ is de wind die op de constructie voor grote belastingen kan zorgen. Die belasting kan zelfs zo groot zijn dat de steigerconstructie zijn stabiliteit verliest en verschuift of -in het ergste geval- omvalt. Om dit effect te kunnen bepalen, wordt gebruik gemaakt van een rekenmodel. Dit rekenmodel is complex terwijl een eenduidige aanpak voor de windbelastingbepaling en een consequente rekenmethodiek ontberen. NEN EN 12811-1 (Steigers – Prestatie-eisen en algemeen ontwerp) geeft weliswaar enkele handreikingen, maar deze hebben voornamelijk betrekking op objectsteigers, terwijl er juist behoefte is aan een rekenmethodiek voor alle vormen van steigerconstructies. Deze is sinds kort beschikbaar. De richtlijn is binnenkort te bestellen bij het secretariaat van de VSB en wordt ondersteund door online webinars die via het VSB-secretariaat worden georganiseerd.

Nieuwe vestiging B + M Isol

Vanaf 1 september is de vierde vestiging in Nederland B + M dat onderdeel uitmaakt van de de Baustoff + Metall-groep, één van de toonaangevende totaalleveranciers voor de binnenafbouw in Ridderkerk geopend. B + M isol is dé specialistische groothandel in technische isolatie oplossingen voor toepassingen in de utiliteit, industrie en procestechniek.  

B + M isol behoort tot de Baustoff + Metall-groep. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan en beschikt over ruime voorraden. Of het nu gaat om machines, complexe industriële installaties of gebouwen: wij bieden je het volledige assortiment technische isolatie voor een breed scala aan eisen. B + M isol biedt dé oplossing voor elk project op het gebied van 

Thermische, koude, akoestische, hoge temperatuur isolatie én brandveiligheid. Voor professionele technische isolatie bieden we individuele oplossingen, die zijn afgestemd op de wensen van de klant. B+M isol biedt ook ondersteuningsmogelijkheden betreffende de calculatie tot aan de afronding van je project. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in