ROCKWOOL® TECLIT IJskoud de beste

0
1

ROCKWOOL Steenwol is al tientallen jaren een bekend en vertrouwd product voor vele toepassingen van technische isolatie. ROCKWOOL staat echter niet stil en blijft in ontwikkeling, zoals met de innovatie isolatie van koudeleidingen. Uitgangspunt is en blijft het leveren van hoogwaardige producten, met klantsupport vanuit de kennis en kunde die ROCKWOOL in huis heeft.

Van oudsher is ROCKWOOL sterk in technische isolatie van warmteleidingen, zoals CV en andere warmwaterleidingen. ROCKWOOL 810 pijpschalen en ROCKWOOL 133 lamellendekens zijn de meest toegepaste producten voor isolatie van technische installaties.

Koudeleidingen

Het ROCKWOOL TECLIT systeem is een nieuwkomer in de traditionele markt van koude-isolatie. Brandveiligheid, energiebesparing en circulariteit zijn belangrijk en worden steeds belangrijker in de toekomst. Vandaar dat ROCKWOOL het TECLIT systeem heeft ontwikkeld voor leidingen met een temperatuurrange van 0 tot 250 graden Celsius, zowel voor warme- als koude-installaties.

TECLIT is een compleet systeem van pijpschalen en lamellendekens, inclusief hangers, afdichtingstape en toebehoren. Het is ontwikkeld voor het isoleren van technische installaties, zoals drinkwater-, koelwater- en koudeluchtleidingen. Het isolerende systeem beperkt de energieverliezen, waardoor koelinstallaties veel efficiënter en dus zuiniger kunnen functioneren. 

De TECLIT schalen en lamellendekens zijn voorzien van een robuuste, uiterst dampremmende met glasvezel versterkte aluminiumfolie, met zelfklevende overlap. De kopse naden worden afgewerkt met aluminium tape. Met behulp van de TECLIT Flextape wordt contact met de buitenlucht voorkomen De ROCKWOOL TECLIT producten kunnen snel en veilig worden verwerkt. 

Brandveilig

ROCKWOOL TECLIT wordt, net als alle andere ROCKWOOL producten, vervaardigd uit steenwol. ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000° C. Het beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook en geen schadelijke toxische gassen. Dit maakt ROCKWOOL steenwol een uitermate effectieve oplossing voor situaties waarin de hoogste eisen worden gesteld aan brandwerendheid.

ROCKWOOL TECLIT is een veilig product voor koude-isolatie, dat niet uitzet of krimpt, UV-bestendig is, niet gevoelig voor beschadiging en gedurende de lange levensduur de oorspronkelijke vorm en eigenschappen behoudt. Het ROCKWOOL TECLIT systeem is uitgebreid getest door het onafhankelijk instituut FIW in München.

Waarom koudeleidingen isoleren?

Omdat koelen doorgaans meer energie vergt dan verwarmen, is isolatie van koude-installaties en leidingen qua energiebesparing extra interessant. Maar koude-isolatie heeft nog een ander belangrijk voordeel. Bij koudeleidingen kan er gemakkelijk vocht uit de warmere omgevingslucht condenseren op leidingen en installatiedelen. Het is dan ook van groot belang om aandacht te besteden aan condenspreventie.

Door toepassing van ROCKWOOL TECLIT koude-isolatie kan voorkomen worden dat een leiding afkoelt tot het dauwpunt en gaat condenseren. Het is van belang dat het dauwpunt ín de isolatie zit. Wanneer het dauwpunt op het oppervlak van de isolatie ligt kan de lucht namelijk nog afkoelen tot het dauwpunt en zal er condensatie ontstaan. Om corrosie te vermijden, moet men de correcte dauwpunttemperatuur weten, zodat de juiste isolatiedikte kan bepaald worden. Door de isolatie zorgvuldig af te tapen ontstaat een volledig dampdicht isolatiepakket en kan het risico op condensatie verder wordt geminimaliseerd.

Word gecertificeerd TECLIT isoleerder

ROCKWOOL heeft samen met OOI een dagcursus samengesteld om TECLIT vakkundig en op een juiste wijze te kunnen monteren. De cursus wordt met een praktijk- en theorietoets afgesloten. Bij voldoende resultaat ben je gecertificeerd ROCKWOOL TECLIT isoleerder en ontvang je een OOI/ROCKWOOL TECLIT-certificaat.  

Klantsupport

Bij al deze kwalitatief hoogwaardige producten zet ROCKWOOL hoog in op klantsupport. ROCKWOOL kiest er voor om in nauwe verbinding te staan met haar klanten en oog te hebben voor de eindklant. ROCKWOOL levert berekeningen, biedt ondersteuning in de praktijk, is gemakkelijk bereikbaar en reageert snel.

Voor meer informatie

over de producten en klantsupport van ROCKWOOL:

T +31 (0) 475 35 36 18

E cs.technischeisolatie@rockwool.com  

www.rockwool.nl

Meer informatie

ROCKWOOL TECLIT

T. +31 (0) 181 65 95 

E info@ooi.nl  

www.ooi.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in