Op pad met Gieze Nijboer Isolatiewerken Gisola BV

0
1


Gisola is een echt familiebedrijf dat in 1971 is opgericht door de familie Nijboer. De familie Nijboer was erg nauw betrokken bij het werk van vader Henri Nijboer en waar mogelijk hielp ook zoon Gieze mee. Henri heeft 40 jaar onderdeel uitgemaakt van het bedrijf, waarvan 20 jaar als directeur-eigenaar. Vol passie en enthousiasme leidde hij de organisatie tot hij helaas in januari 2019 plotseling overleed.


Zoon Gieze Nijboer jr. besloot in de voetsporen van zijn vader te treden. Tot op de dag van vandaag leidt hij het bedrijf met dezelfde passie en het enthousiasme als zijn vader Henri. “Vanaf mijn 16e hielp ik al mee in het bedrijf tijdens de vakantieweken”, vertelt Gieze. “Toen ik 19 was, heb ik eerst een tijd meegelopen met de chef-monteur die mij de fijne kneepjes van het vak leerde. Het laatste jaar mocht ik als rechterhand van mijn vader de calculatie uitrekenen, een stuk planning doen en de inkoop van de materialen. Op deze manier wilde mijn vader mij voorbereiden op de toekomst. Door het plotselinge overlijden van mijn vader is dit jammer genoeg allemaal anders gelopen als hoe wij het samen hadden gewild”, aldus Gieze.

Werkterrein
“Ons werkterrein betreft heel Nederland en een groot deel van onze werkzaamheden zit vooral in de isolatie van stadsverwarming met daarnaast de utiliteitssector en lichte industrie”, licht Gieze toe. “De werkzaamheden betreffen voornamelijk het isoleren van leidingwerk en luchtkanalen. Daarbij doen we er ook een deel brandwerende isolatie bij als service voor de opdrachtgever die daar steeds meer om vraagt. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een mooi project gedaan voor het datacenter van Google in de Eemshaven. Daar hebben we 25.000 m2 luchtkanalen geïsoleerd zowel binnen als buiten. Zo hebben we in iedere Nederlandse provincie projecten op onze naam staan. Dit betreffen onder andere hoge kantoor panden, bedrijfspanden, grote appartementencomplexen, gigantische datacenters, luxe jachten, slachterijen, ziekenhuizen en voetbalstadia etc. Wat een van onze specialiteit is, is het isoleren van stadsverwarming wat wij uitvoeren als onderaannemer van de installateurs die werken voor de grote energieleveranciers zoals Vattenfall en Eneco. Het betreft de isolatie van de regelstations, de verdeelleidingen in de parkeergarage en de leidingen naar de woningen toe volgens het voorgeschreven bestek. Op deze manier ontzorgen we onze opdrachtgevers volledig”, aldus Gieze.


Groei en investeringen


“Als Gisola hebben we de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt, mede door ons enthousiasme, vakmanschap en zakelijk inzicht. De meeste nieuwe klanten vinden ons via mond-tot-mondreclame. Onze kracht is een jarenlange samenwerking met onze klanten. We onderscheiden ons niet alleen door kwaliteit en flexibiliteit, maar ook door het feit dat we met de tijd meegaan en alert reageren op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van isolatie. Met ons team van 9 vaste medewerkers en een flexibele schil daaromheen maken we ons continu de steeds veranderende isolatietechnieken eigen. We werken uiteraard volgens de laatste kwaliteitseisen waar de isolatiewerkzaamheden aan behoren te voldoen. We zijn op gebied van de Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu gecertificeerd conform NEN-EN ISO 9001 en VCA*-2008/5.1. Alle medewerkers beschikken over het VCA-Basis Veiligheidscertificaat en de leidinggevende over het VCA-Vol certificaat en BHV certificaat.”Gieze vindt het belangrijk om te investeren in zijn medewerkers. “Dankzij de cursussen van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Isolatiebedrijf (OOI) blijft de kennis van onze medewerkers altijd up-to-date. Zo blijven onze medewerkers continu groeien in hun ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de steeds veranderende isolatietechnieken wat een uitstekende basis vormt voor het leveren van kwaliteit op de werkvloer voor onze opdrachtgevers.

Toekomst
“In oktober gaan we verhuizen naar een nieuw pand op het industrieterrein hier in de buurt dat meer ruimte biedt aan opslag en het prefabriceren van isolatie. Het nieuwe pand past bij de groei die wij ook de komende jaren willen realiseren met ons bedrijf. Ik heb de ambitie om nog verder te groeien in opdrachten en dus ook in deskundig personeel. Gezien de ontwikkelingen in de energietransitie liggen er genoeg kansen. Het is tegenwoordig een uitdaging om aan goed personeel te komen. Gelukkig hebben we een vaste schil van trouwe medewerkers die al langer bij ons werken.”

Gieze is van mening dat isolatie wat hoger op de agenda zou mogen komen te staan bij bedrijven. Vaak zien ze isolatie als een kostenpost terwijl investeren in isolatie vaak binnen twee jaar is terugverdiend. Kijk als je zonnepanelen op het dak legt, zie je de besparing direct. Bij isolatie pas op lange termijn. Van belang is dat je als isolatiebedrijf in de aanbesteding een terugverdientijd en rendement onderbouwt zodat het voor de klant inzichtelijk wordt wat hij op termijn bespaard aan energie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in