ECOSE® TECHNOLOGY DÉ NIEUWE NORM IN DUURZAAMHEID

0
1

Ook in de procesindustrie, HVAC en scheepsbouw neemt de aandacht voor een gezond (leef- en werk) klimaat, duurzaamheid, milieu-impact bij productie en rendement steeds meer toe.


Bij Knauf Insulation voelde we die aandacht en urgentie al enige jaren geleden aan. Gedreven door onze constante inspanningen om innovatieve producten te leveren aan onze klanten, die voldoen aan de eisen van de markt en de vraag naar duurzame materialen ontwikkelde we ruim 10 jaar geleden het natuurlijke bindmiddel

ECOSE® Technology.
Het unieke aan dit bindmiddel is dat het géén toegevoegde, formaldehyde, géén fenol, géén kleurstoffen en géén acryl of andere chemische toevoegingen bevat! Het is daarom dat Isolatiematerialen vervaardigt met ECOSE® Technology een natuurlijke bruine kleur hebben.

Sinds 2014 gebruikt Knauf Insulation het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology ook in de productie van haar technische isolatiematerialen. De introductie van dit natuurlijke bindmiddel betekende ook hier een revolutie. Het veranderde in de sector en isolatiebranche niet alleen de kijk op het produceren van isolatieproducten op basis van 100% natuurlijke materialen, maar ook dat deze milieuvriendelijke isolatiematerialen al hun uitstekende kwaliteiten, hoge isolatie-efficiëntie en prestaties behouden wanneer je ze vergelijkt met ‘traditionele’ isolatiematerialen. Plus voldoet aan alle relevante normen en keurmerken.
Voor elk segment in de procesindustrie, HVAC en scheepsbouw biedt Knauf Insulation een scala aan duurzame, speciaal op elkaar afgestemde isolatieproducten en -systemen op het gebied van energie-efficiëntie, brandbeveiliging en geluidsabsorptie! Waardoor ook de maximale rentabiliteit van de procesinstallatie gedurende de economische levensduur is gegarandeerd.

Duurzame productie
Ook duurzaamheid is voor ons als bedrijf erg belangrijk. Hierin nemen wij dan ook graag onze verantwoordelijkheid. Hernieuwbare grondstoffen die worden gebruikt in de productie van ECOSE® Technology hebben praktisch alle fossiele brandstof-gebaseerde materialen vervangen. Aangezien er bij de productie van het bindmiddel, tot 70% minder energie gebruikt wordt, is het bewezen duurzamer voor het milieu.

Maar ook door ons eigen productieproces continu te verbeteren trachten we onze ecologische footprint te minimaliseren. We streven naar een minimaal energieverbruik in ons productieproces. Door het toepassen van het bindmiddel ECOSE® Technology verlagen we de benodigde energie die tijdens het productieproces wordt gebruikt en verminderen onze CO2-uitstoot.

Handzame verpakkingen
Een goede compressie van onze isolatiematerialen zorgen voor besparingen in de logistiek, opslag en een verlaging van de carbon footprint.
Daarbij zijn wij voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen en het creëren van toegevoegde waarde, waarbij installatiegemak waarbij de verwerker centraal staat. Omdat onze producten ook in (kleinere) of minder toegankelijke ruimten wordt aangebracht maken we gebruik van handzame verpakkingen. Dit om het de verwerker zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Dit gebruiksgemak zorgt voor een vlottere installatie en tijdsbesparing.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!
Bij Knauf Insulation zien we het als onze missie om traditionele denkwijzen en processen uit te dagen en innovatie isolatiesystemen en oplossingen te ontwikkelen voor de wereld waar we allemaal afhankelijk van zijn. De technische isolatiematerialen (glaswol en steenwol ) worden op een duurzame manier geproduceerd, vervoerd zodat onze klanten, over de hele wereld, milieuvriendelijke bouwprojecten kunnen realiseren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in