OOI is met werkgevers in gesprek

0
1

nieuw talent zit ook hier

OOI zet zich continu in om nieuwe en enthousiaste collega’s te werven voor de isolatiebranche. Er zijn verschillende initiatieven om de instroom van nieuw talent te bevorderen, onder andere door middel van samenwerking met regionale instanties. Eén daarvan is de samenwerking met CurrrentWerkt in de regio Rotterdam.

CurrentWerkt is een uitzendbureau gericht op mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en om wat voor reden dan ook moeite hebben met het vinden van een ‘gewone’ baan. OOI verzorgt daar een vierdaagse basistraining tot hulpmonteur. Na het succesvol voltooien van deze cursus, krijgen de deelnemers een bewijs van deelname en ontmoeten ze potentiële werkgevers. Hierna volgt het interne traject bij bedrijven als kandidaten en bedrijven enthousiast over elkaar zijn.

Landelijk hebben we een samenwerking met Covebo. Ook zij leveren kandidaten die de basistraining tot hulpmonteur komen volgen. De eerste groep is inmiddels geweest en zij zijn allen aan het werk bij een bedrijf in de sector.

De isolatiebranche staat te springen om nieuwe mensen. Het is daarom ook een kans voor bedrijven in onze branche om breder te kijken en open te staan voor mensen die voortkomen uit dit soort trajecten en andere zij-instromers. Je kunt ze een helpende hand bieden om verder te komen in het leven en op deze manier een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Heb je als bedrijf interesse aan een project mee te doen?

Neem dan contact op met
OOI via info@ooi.nl of 0181-659555.
Uiteraard staan wij ook open voor andere initiatieven

ArboTechniek adviseurs nu ook voor OOI-bedrijven

ArboTechniek is een samenwerking tussen VIB, TechniekNederland en de vakbonden. Met een breed aanbod aan diensten ondersteunt ArboTechniek bedrijven en medewerkers om veilig en gezond werken nog beter mogelijk te maken. Het is sowieso leuk om eens een kijkje te nemen op www.arbotechniek.nl om te zien wat er allemaal ontwikkeld is voor jouw bedrijf.

Nu ook adviseurs

De afgelopen periode is er in de installatiebranche veel ervaring opgedaan met adviseurs, die bedrijven heel praktisch ondersteunen bij het opzetten of verbeteren van hun arbobeleid. Onlangs heeft het bestuur van OOI besloten om geld vrij te maken om deze adviseurs ook aan te kunnen bieden aan de bedrijven in de isolatiebranche. De adviseurs hebben een aantal uur per bedrijf beschikbaar waarin zij kosteloos de bedrijven kunnen helpen. De meeste bedrijven zijn vaak binnen dat aantal uren al een heel eind op weg met het invoeren of verbeteren van hun arbobeleid.

Zou jij ook eens een adviseur willen inzetten, neem dan contact op met OOI (info@ooi.nl).
Wij zullen er dan voor zorgen dat een adviseur in jouw regio een bezoek brengt aan jouw bedrijf.

Spreek met elkaar over je gezondheid!

Onlangs hebben de medewerkers in de sector een pakketje thuis ontvangen en hebben we een eerste filmpje gelanceerd rondom het thema Fit en Vrolijk door je loopbaan. Belangrijkste boodschap: praat over wat je bezighoudt rondom je gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Je zal zien, iedereen heeft wel dingen waar hij tegenaan loopt of mee worstelt. En als je het bespreekbaar maakt ligt een oplossing vaak ook dichterbij. In het filmpje zien we onder andere iemand die graag wil afvallen, stoppen met roken en zorgen heeft over zijn financiële situatie. Stuk voor stuk thema’s die van invloed zijn op de fysieke of mentale gezondheid van de medewerker. Maar ook allemaal thema’s waar je je niet voor hoeft te schamen en waar een heleboel ondersteuning voor is.

De rol van OOI

Maar waarom is OOI hiermee bezig? Het bestuur van OOI vindt het belangrijk dat OOI zich breder richt op het ondersteunen van bedrijven en medewerkers in het kader van hun gezondheid en duurzame inzetbaarheid. OOI werkt daarom aan een breed programma op verschillende thema’s. Inmiddels is er een leuke en interessante e-learning ‘Grip op Geld’ en later dit jaar volgen er meer. Ook werkt OOI aan een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) voor alle medewerkers (en werkgevers) in de sector. We hopen daarmee dat iedereen vroeg inzicht krijgt in mogelijke risico’s wat betreft hun gezondheid. En met alle activiteiten die we doen houden we scherp vinger aan de pols om te horen of we aansluiten bij de behoeften en wensen van bedrijven en medewerkers in de sector.

Heb je vragen of misschien wel leuke vernieuwende ideeën? Laat het ons vooral weten!

Cursusagenda 2023

IMI (21 dagen)
start 25 september

IMI-A (11 dagen)
start 14 augustus

Opmeten Industrie Kort (4 dagen)
23, 30 augustus, 7 & 14 september
4, 11, 18 & 25 oktober

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
29 juni, 20 juli, 5 oktober

Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
10 & 11 augustus
28 & 29 september
2 & 3 november

Kennismaken met isolatietechniek (1 dag)
8 augustus, 26 oktober

Basistraining isolatiemontage industrie
/ utiliteit (4 dagen)

12, 13, 19 & 20 oktober

Rockwool Teclit
16 augustus, 15 september

Montagetraining Elektrische Tracing
17 augustus, 28 september

Isolatie Plaatwerk (14 dagen)
Start 24 augustus

Hercertificering IMI
en IMI-A (2 dagen)

Datum in overleg

Contact?

Pottenbakkersweg 9
3449 HZ Woerden
Tel. 0181 – 659555
info@ooi.nl
Linkedin: #OOI Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatie

www.ooi.nl / www.mijnOOI.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in