dinsdag, oktober 10, 2023
HomeDe blog vanDe blog van Nora van der Bol

De blog van Nora van der Bol

HR manager Altrad Services en
voorzitter OOI

Hoe kijk jij als HR professional aan tegen de personeelsuitdagingen die er nu volop zijn?

De krapte op de arbeidsmarkt is zorgelijk. We proberen dan ook aan alle kanten nieuw potentieel aan te boren. We kijken naar ex-gedetineerden, statushouders, maar ook naar de MBO-ers die zonder diploma de opleiding hebben verlaten. We kijken eigenlijk naar iedereen die wil werken, fysiek in orde is, geen hoogtevrees heeft en handig is met de handen. Verdere training gebeurt on the job. Daar zullen ze het toch moeten leren. Dat geldt voor iedereen die start als steigerbouwer of isoleerder: doordat er geen specifieke opleidingen zijn, pakken we dat zelf op. Dat de opleidingen er niet zijn, maakt het overigens extra ingewikkeld om mensen binnen te halen. Het vak van isoleerder is simpelweg niet bekend genoeg.

Meer bekendheid voor het vak

Door scholen te bezoeken en banenbeurzen proberen we onze branche steeds zichtbaarder te maken. Ook de OOI werkt er hard aan om de bekendheid voor dit mooie vak te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel potentieel is aan beschikbare en geschikte kandidaten. De vraag is hoe we die kunnen bereiken. Misschien moeten we meer gebruik maken van social media kanalen als LinkedIn, Facebook of TikTok. We zijn nu aan het onderzoeken wie de doelgroep is, om te begrijpen hoe we die groep kunnen bereiken.

Duurzame inzetbaarheid

Nieuwe mensen vinden is één. Ze behouden is een ander punt van aandacht. Hoe je het ook wendt of keert: ons vak is een fysiek vak, dat zijn weerslag heeft op het lichaam als je lange tijd werkt. En lang werken doen we. Mensen hebben hart voor het werk dat ze doen en willen dat zo lang mogelijk blijven doen. Het is onze taak om ze daarin te helpen en te faciliteren. Door te kijken naar oplossingen in de robotica die het werk kunnen verlichten. Maar ook door doorgroeimogelijkheden actief te begeleiden. Er zijn veel verdiepingsslagen te maken in dit vakgebied. In de gesprekken die we met de medewerkers aangaan gaan we in een vroeg stadium al dieper in op de wensen die er, eventueel op de lange termijn, zijn en het talent dat ze meenemen. Zo proberen we het werk voor iedereen leuk te maken en te houden.

Trots op je vak

We hebben een mooi vak. Kunnen vrij autonoom binnen een hecht team werken. Dat geeft vrijheid. En een zekere trots op het werk dat je doet. Door die trots die er is ook breder uit te dragen, zet je het vak van isoleerder positief neer. Wat op haar beurt zal helpen bij het bereiken van de nieuwe arbeidskrachten die we de komende jaren zo hard nodig hebben.

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Nora van der Bol

- Advertentie -

Meest gelezen