OOI is met werkgevers in gesprek

0
1

Hoe gezond zijn onze medewerkers in de sector?

OOI biedt vanaf volgend jaar alle medewerkers in de sector de mogelijkheid een periodiek medisch onderzoek (PMO) te ondergaan. Onder het motto ‘fit en vrolijk je loopbaan door’ profileert OOI zich meer en meer als partner voor de sector op het gebied van gezond, veilig en vrolijk werken. Als onderdeel daarvan bieden we in de loop van 2024 alle medewerkers deze gezondheidscheck aan. Want het is altijd goed te weten op welke vlakken je al gezond leeft en waar je je nog kunt verbeteren. En voor OOI maakt het inzichtelijk op brancheniveau waar de grootste aandachtspunten zitten in de gezondheid van medewerkers. Uiteraard is de PMO strikt persoonlijk, maar op sectoraal niveau kunnen we wel inzage krijgen in de meest voorkomende klachten. En daar kunnen we dan weer extra aandacht aan schenken met gerichte informatie en diensten.

We zullen volgend jaar hier uitvoerig over communiceren. We vragen van werkgevers om de mogelijkheid van de PMO onder de aandacht te brengen van de medewerker en ze ook in de gelegenheid te stellen om daar gebruik van te maken. Ook voor de werkgever is het natuurlijk van belang dat de medewerker in goede gezondheid zijn werk kan en blijft doen!

PMO mogelijk door grote subsidie

Samen met de andere fondsen in de Metaal en Techniek heeft OOI een grote subsidie gevraagd en toegekend gekregen rondom ‘duurzame inzetbaarheid’. Deze subsidie (de MDIEU voor Sectoren) is gekoppeld aan de regeling vroegtijdig uittreden (RVU). Deze regeling maakt het voor sommige doelgroepen die zwaar werk verrichten mogelijk eerder te stoppen met werken. Om de RVU uit te kunnen voeren moeten er ook maatregelen voor duurzame inzetbaarheid worden genomen. Deze zijn gekoppeld aan de MDIEU. OOI heeft meerdere activiteiten, waaronder de PMO, ingediend voor subsidie. In 2024 ligt het zwaartepunt van de uitvoering van deze activiteiten. Uiteraard zullen we ook hierover uitvoerig communiceren. Wat betreft de RVU kan je hier meer informatie vinden over de mogelijkheden: https://www.rvumetaalentechniek.nl/

OOI Ladies Day 29 februari 2024

Speciaal voor vrouwen die werkzaam zijn in de isolatiebranche organiseert OOI op donderdag 29 februari 2024 een Coverworkshop in de omgeving van Utrecht. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan wat de doelen zijn in het werk, wat de talenten en vaardigheden zijn op het werk, wat haar toekomstdroom is zowel op het werk als privé en bovenal wie zij als werknemer is. Het wordt een interessante en interactieve dag en met deze workshops ontwikkelt de werkneemster zichzelf nog meer en is zij trots op wie zij is en wat zij doet in het professionele leven.

Binnenkort ontvangen de dames meer informatie. Er is een beperkt aantal plaatsen. Wij verzoeken de werkgever om de collega de mogelijheid te geven om 29 februari aanwezig te zijn!

Aanmelden kan via www.ooi.nl. De workshop is kosteloos.

Keuzedeel Steigerbouw en Isoleren in de industrie

Samen met Techniek College Rotterdam (TCR, het technische ROC in Rotterdam) heeft OOI een keuzedeel Steigerbouw en Isoleren in de industrie ontwikkeld. Dit keuzedeel kan gekoppeld worden aan specifieke opleidingen en heeft als doel de leerling op het MBO nog extra kennis en vaardigheden mee te geven. Vanuit onzer sector is het van belang om weer zichtbaar te worden op het MBO, omdat we nu helemaal ontbreken. En onbekend maakt onbemind. Vanaf schooljaar 24/25 willen we in ieder geval op het TCR, maar hopelijk ook op enkele andere ROC’s dit keuzedeel gaan verzorgen.

Het keuzedeel is gekoppeld aan niveau 2 opleidingen en geeft basale kennis over steigerbouw en isoleren. Maar genoeg om in beide disciplines direct een bijdrage te kunnen leveren in het bedrijf. Wil je meer hierover weten of contacten hebben met een ROC waar je denkt dat dit keuzedeel goed past, neem dan contact met ons op.

Cursusagenda 2024

Locatie Woerden

IMI (21 dagen)
start 26 februari
IMI-A (11 dagen)
start 22 januari en 27 mei
Opmeten Industrie Kort (4 dagen)
10, 17, 24, 31 januari
14, 21, 28 februari, 6 maart
20, 27 maart, 3, 10 april
Isolatie Plaatwerk basis (14 dagen)
start 11 januari
Isolatie Plaatwerk gevorderd (10 dagen)
start 2 mei
Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
1 februari
10 april
Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
14, 15 februari
Verwerker Thermaflex 1 (1 dag)
14 maart

Verwerker Thermaflex 2 (2 dagen)
17, 18 april
Kennismaken met isolatietechniek (1 dag)
8 februari
4 april
Basistraining isolatiemontage industrie/ utiliteit (4 dagen)
28, 29 februari, 6, 7 maart
Rockwool Teclit
11 april
Montagetraining Elektrische Tracing
22 februari

Locatie Groningen

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
19 december
18 januari
Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
19 & 20 februari

Basistraining isolatiemontage industrie/ utiliteit (4 dagen)
22, 23, 29 & 30 januari
4, 5, 11 en 12 maart

Contact?

Pottenbakkersweg 9
3449 HZ Woerden
Tel. 0181 – 659555
info@ooi.nl
Linkedin: #OOI Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatie

www.ooi.nl / www.mijnOOI.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in