De blog van Cyril Vallen

0
1
De blog van Cyril Vallen

Multiple business owner

Cyril Vallen is al jaren actief op verschillende (vak)gebieden en geen onbekende in de isolatiebranche. Cyril heeft een duidelijke mening en schuwt het niet om te prikkelen en een ander geluid te laten horen. In deze blog neemt hij je mee in de door de overheid opgelegde controle mechanismen zoals de energiebesparingsplichtmaatregelen die dit jaar actief in werking zijn gesteld.

De blog van Cyril Vallen

“De verschillende overheidsinitiatieven die zijn uitgezet, de energiebesparingsplicht en de daarmee samenhangende isolatiescan die deze maand moet worden ingediend zijn in principe prima maatregelen en zeker relevant. Maar het is natuurlijk maar een speldenprik als je je bedenkt hoe de wereld er werkelijk uitziet bij de grote industriële maintenance partijen.”

De blik is te beperkt

“De focus op isolatie die nu gelegd wordt via de verplichte uitvoer van de isolatiescan, is een begrijpelijke keuze als je het vanuit een generalistisch bestuurlijk ingestoken besparingsoogpunt bekijkt, maar is feitelijk niet uitvoerbaar. Stel, er wordt geconstateerd dat een vierkante meter op grote hoogte opnieuw geïsoleerd moet worden, dan weegt de investering die gemaakt moet worden voor de plaatsing van de benodigde steiger niet op tegen de energiebesparing die op dit stukje isolatie bereikt wordt. Zaken als dit moet je in het grote geheel zien. Uiteindelijk gaat het erover dat je er met oog op de lange termijn voor zorgt dat de isolatie altijd op orde is. Dat vraagt om een goed doordacht meerjarenplan.”

Kijken naar het grote geheel

“Het zijn de shut downs die aangegrepen moeten worden om zaken als isolatie, en al die andere facetten die een rol spelen bij het onderhoud van de plants en sites, gedegen aan te pakken. Het gaat met isolatie niet alleen om repareren, het gaat ook over coaten en lifetime, keuzes in isolatiematerialen e.d. Reactief acteren op van bovenaf opgelegde sturingsmechanismen werkt niet en kost teveel. De blik moet liggen op proactief acteren en ervoor zorgen dat de isolatie altijd spic and span op orde is. Daar zijn de significante voordelen mee te behalen en niet met de ad hoc reparatiewerkzaamheden die nu in de hand worden gespeeld en alsnog niet zullen worden uitgevoerd.”

“We zouden ons terdege moeten beseffen dat er voor de komende jaren veel en goed werk voor ons ligt. We mogen daar met trots en oprecht professionele aandacht naar kijken en daar op een fatsoenlijke wijze invulling aan geven.”

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Cyril Vallen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in