Isolatie Update

0
2

verUse het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld 

Dit innovatieve isolatiemateriaal is gemaakt van natuurlijke cellulose vezels en wordt geupcycled uit papier en karton afval. Er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig om het te maken, is 100% herbruikbaar en wordt gemaakt in Nederland. Het bevat geen gevaarlijke vezels of giftige stoffen. Het is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering. EverUse heeft een negatieve CO2 footprint van -1kg/product. Door het aan te brengen in de constructies van gebouwen wordt zowel CO2 als de waardevolle cellulose grondstof opgeslagen. Gebouwen worden op deze manier grondstoffen banken. Bij inleveren ontvangt de klant in plaats van een factuur de grondstofwaarde retour. De producten worden gebruikt in de woningbouw en utiliteitsbouw bij zowel renovatie als nieuwbouw. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf met diverse partners circulaireproducten zoals wanden, deuren en akoestische panelen. Hiermee wil EverUse een sterke partner zijn voor alle partijen die duurzaam willen isoleren.

Voor meer informatie: www.everuse.com

Laserondersteunde meetoplossing.isodot wint Technische Isoliering award

Isodot is een nieuw, revolutionair systeem in de isolatietechnologie voor het verkrijgen van lasergebaseerde meetgegevens en wordt samen met de meetsoftware isoconnect gebruikt. Met isodot, dat op een statief staat, kan tot 3 mm nauwkeurig isolatieobjecten meten op een afstand van maximaal 10 meter en sluit fouten zoals bij het meten met analoge meetinstrumenten (meetlint / duimstok) uit. Bovendien wordt er bespaard op hulpmiddelen zoals steigers of mobiele hefplatforms. De gemeten objecten (buizen, kappen, bochten etc.) worden direct overgebracht naar de isoconnect-software en kunnen via de clouddienst of de eigen synchronisatiedienst van het bedrijf naar de werkplaats worden overgebracht voor verdere verwerking en biedt tevcns de mogelijkheid tot facturering en after sales. Dit systeem is uniek voor de isolatie-industrie en biedt een innovatieve oplossing voor de digitalisering van de industrie.

Voor meer informatie:

 www.schwartmanns.de

PAROC-gecoat isolatiesysteem

Het PAROC Clad-productassortiment bestaat uit een maatvaste buismantel en een drukvaste lamellenmat in combinatie met een meerlaagse composietfilm die af fabriek wordt aangebracht. De beklede omhulling wordt gekenmerkt door een permanent UV-bestendig, waterdicht en extreem mechanisch belastbaar oppervlak (geteste prikbestendigheid). Door de hoge resistentie tegen chemische stoffen en een bestaand testcertificaat voor levensmiddelen kan het systeem onbeperkt worden gebruikt in de levensmiddelensector. De beduidend hogere emissiviteit van de Clad coating in vergelijking met conventionele metalen omhulsels maakt een lagere oppervlaktetemperatuur met minder isolatiedikte mogelijk. Het isolatiesysteem kan zowel in wisselende temperatuursystemen als in hoge temperatuurbereiken tot 680 °C worden gebruikt. Verdere voordelen van het PAROC Clad-systeem zijn: het kan worden geïnstalleerd bij hoge windbelasting en moeilijke ruimteomstandigheden en statische voordelen door vermindering van het totale gewicht van het leidingsysteem.

Voor meer informatie: www.paroc.de


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in