Blog van Mitchell van Deelen

0
2

Mitchell van Deelen Service manager Technical insulation at Vulcan GT in Canada, een full service bedrijf gespecialiseerd in de verwarmingssector. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ketel- en branderonderhoud. 

Wat is jou visie op de isolatiebranche?

“De isolatiebranche is anno 2020 niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Isolatie bedrijven spelen een grote rol in de verschillende sectoren en de verduurzaming in de wereld. Milieubewust werken en duurzaamheid bieden verschillende kansen voor de isolatiebranche. Ik denk dat de isolatiebranche op dit moment innovatiever is dan ooit tevoren.” 

Wat is jouw rol hierin precies?

“Van jongs af aan loop ik al mee in de isolatiebranche. Met hier hier en daar een onderbreking voor studies, vond ik altijd mijn weg weer terug naar de isolatiebranche. 

Ik ben in oktober vorig jaar aangenomen bij VulcanGT met als doel een goedlopende isolatie divisie op te zetten. Reden genoeg om in dat zelfde jaar naar Nederland te vliegen om de conventie Industrial Heat & Power bij te wonen. Tijdens deze conventietie heb ik met een aantal grote spelers van de isolatiebranche om de tafel gezeten om te kijken wat de mogelijkheden waren. Om ons te onderscheiden van de rest willen wij namelijk alles lokaal fabriceren. Zodoende staat er nu een allround isolatieshop met de Jörg lasermachine om het af te maken. Op dit moment isoleren we voornamelijk volledige warmte- en koelingsinstallaties in de glastuinbouwsector maar zijn onze ogen ook gericht op de industriele sector. Onze klanten zitten zowel in Canada als Amerika.”

Hoe is de isolatiebranche geregeld in Canada qua omvang, regelgeving, aantal isolatiebedrijven enz.

“Er zijn in Canada een aantal Canadese en Europese bedrijven die zich hier gevestigd hebben met betrekking tot isolatiewerkzaamheden. Wanneer we het aantal bedrijven in de isolatiebranche vergelijken met het aantal bedrijven dat zich in Nederland heeft gevestigd zien we dat het aantal hier een stuk geringer is.De afgelopen jaren is de glastuinbouw sector enorm gegroeid in Canada. Hierin heeft de legalisatie van cannabis in 2018 een aanzienlijke rol gespeeld. Daarnaast heeft COVID-19 hier aardig wat teweeg gebracht. De overheid realiseert zich dat zij minder afhankelijk moet zijn van haar omgeving. Er dreigde een schaarste aan voedsel wat de mensen hier wel heeft wakker geschud. Zo voorspel ik dat er drukke tijden aankomen voor ons bedrijf.”

Wat kan Nederland leren van de isolatiebranche in Canada?

z’Wanneer we kijken naar de huidige Canadese bedrijven die hier isolatiewerkzaamheden uitvoeren ben ik van mening dat de Canadese isolatiebranche meer van Nederland kan leren. Nederland is een land dat zich altijd bezig houdt met innovatie en dus erg vooruit loopt op het gebied van isolatie wanneer we het vergelijken met Canada. Dit is dan ook één van de reden waarom ik de handen ineen geslagen heb met mijn huidige werkgever VulcanGT om hier een isolatie divisie op te zetten. Daar waar het bedrijf al gespecialiseerd was in de verwarmingssector in de glastuinbouw industrie en een toekomst visie heeft voor de industriele industrie, leek het ons een meer dan logische zet om de handen in een te slaan. Dit is dan ook de reden dat wij begin 2020 zijn gestart met het opzetten van een isolatietak binnen het bedrijf.” 

Welke tips zou je als ondernemer in de isolatiebranche onze lezers kunnen meegeven?

“Netwerken is key! Het opbouwen en onderhouden van relaties is echt een must. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta en de toekomst belooft veel goeds. Daarnaast denk ik dat er vast een aantal lezers zullen zijn die altijd al de droom hebben gehad om in het buitenland te wonen en/of te werken. Tegen hen wil ik zeggen ga er voor! Niet twijfelen maar doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in