HRD-tool op MijnOOI

0
2

OOI ontwikkelt meer en meer mogelijkheden om bedrijven te ondersteunen om invulling te geven aan goed werkgeverschap. Naast een inhoudelijk aanbod biedt het online platform MijnOOI mogelijkheden voor werkgevers en leidinggevenden om inzichtelijk te maken hoe het met de ontwikkeling van de medewerkers is gesteld. Deze HRD-tool is gratis online beschikbaar voor alle bedrijven in de sector. Op www.ooi.nl/hr-tool/ vind je meer infromatie. En wanneer je besluit voor je medewerkers de HRD-tool in te zetten, dan kan je altijd met ons bellen voor ondersteuning!

OOI gaat opnieuw in gesprek met medewerkers

Nu corona achter ons ligt, kunnen we een vervolg geven aan de medewerkersavonden die we begin 2020 hebben georganiseerd. Dit najaar gaan er weer twee plaatsvinden, op 18 oktober en 3 november. Deze avonden plannen we in principe in regio Noord en regio Zuid, waarbij we de exacte locatie laten afhangen van de aanmeldingen.

Waarom een medewerkersavond?

OOI richt zich met het aanbod zowel op werkgevers als werknemers. Het is daarom voor ons goed te weten wat er leeft bij zowel de werkgevers als de medewerkers. We hebben in 2020 ervaren dat dit soort avonden een heel goed middel zijn om meer te weten te komen over hoe medewerkers tegen bepaalde onderwerpen aan kijken. Daarnaast horen we van de medewerkers terug dat ze het heel erg waarderen dat er ook geluisterd wordt naar hun mening en dat ze het heel leuk vinden om een avond door te brengen met vakgenoten van andere bedrijven.

Wat houdt zo’n avond dan in?

De avond kent een formeel en informeel deel. In het formele deel willen we dit najaar ingaan op vragen die leven rondom gezondheid en vitaliteit. OOI denkt erover om een gezondheidscheck aan te gaan bieden in de sector en tijdens deze medewerkersavond willen we graag van de medewerkers horen hoe zij daar tegenaan kijken. Het informele deel bestaat uit een leuke activiteit en een lekkere maaltijd. We organiseren dit altijd na werktijd en medewerkers kunnen zelf aangeven of ze willen komen.

Kan een werkgever nog een rol spelen?

Jazeker! We hopen natuurlijk dat werkgevers dit initiatief ondersteunen. Dus als je medewerkers hebt van wie je denkt dat het leuk is dat wij ze ontmoeten kan je die via info@ooi.nl bij ons aanmelden. We benaderen zelf ook medewerkers om ze te wijzen op deze leuke en hopelijk ook interessante avond.

Boeien en binden nieuwe medewerkers

De sector schreeuwt om nieuw talent. En de isolatiebranche is niet de enige branche waar hard gezocht wordt naar nieuwe mensen. Uit gesprekken met bedrijven en analyses uit andere sectoren blijkt dat het vasthouden van nieuwe medewerkers een van de cruciale succesfactoren is om het aantal medewerkers op peil te krijgen. Te vaak stromen nieuwe medewerkers uit in de eerste twee jaar dat ze in dienst zijn. OOI bekijkt samen met bedrijven op welke manier we een succesvolle start kunnen bevorderen. Voor een deel ligt dit bij de bedrijven zelf, door een aantrekkelijk maar realistisch beeld te schetsen van het vak en de doorgroeimogelijkheden. En natuurlijk is het van belang dat de medewerker goede arbeidsvoorwaarden krijgt aangeboden.

Daarnaast bekijken we op welke manier OOI bedrijven kan ondersteunen hierbij. Op dit moment verkennen we twee nieuwe manieren om bedrijven te ondersteunen:

Brede voorlichting voor alle medewerkers in een bedrijf

OOI heeft al een cursus ontwikkeld voor de praktijkbegeleider die de dagelijkse begeleiding op zich neemt van nieuwe medewerkers. Echter, nieuwe medewerkers komen vaak met meer collega’s in contact. We denken dat het zinvol is om alle medewerkers te informeren over de manier waarop succesvol nieuwe medewerkers binnen de organisatie kunnen starten. Dit najaar vinden verschillende experimenten plaats met groepsgewijze voorlichting. We zullen de resultaten zeker delen in een van de volgende uitgaves van Isolatie4all

Praktijkbegeleider vanuit OOI

We zien dat praktijkbegeleiders het begeleiden van nieuwe medewerkers vaak naast de dagelijkse productie moet vormgeven. En dat valt niet altijd mee. Dat snappen we bij OOI als geen ander. Vandaar dat we de mogelijkheid verkennen om een praktijkbegeleider vanuit OOI ter beschikking te stellen, die zich helemaal kan richten op de nieuwe medewerker. Ook met dit onderwerp gaan we dit najaar experimenteren en bekijken we op welke manier we dit kunnen organiseren en hoe dat in de praktijk uitpakt.

nieuwe collega

Sinds 1 september hebben we een nieuwe collega aan ons team toegevoegd. Nirhad Hadžić heeft de afgelopen tijd al op flexibele basis activiteiten voor OOI uitgevoerd en dat is van beide kanten goed bevallen. Omdat Ornando Keerveld eind dit jaar met pensioen gaat (waarover in de volgende editie meer) is er ruimte ontstaan voor een nieuwe collega, zeker wanneer deze een achtergrond in het plaatwerken heeft. En dat heeft Nirhad! Wij zijn blij dat Nirhad bij ons is komen werken en we hopen natuurlijk dat jullie en/of jullie medewerkers kennis zullen gaan maken met hem.

nieuwe collega

Cursusagenda 2022

locatie Woerden

IMI (21 dagen)
start 7 november 2022

IMI-A (11 dagen)
start 3 oktober 2022

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
27 oktober & 15 december

Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
12 & 13 oktober
16 & 17 november

Kennismaken met isolatietechniek (1 dag)
21 oktober, 24 november 2022

Montagetraining Elektrische Tracing (1 dag)
26 oktober 2022

Basistraining Isolatiemontage industrie/utiliteit (4 dagen)
17, 18, 24 & 25 oktober 2022
30 november, 1, 7 & 8 december 2022

Nationale Beroepenwedstrijd
10 & 11 november 2022

locatie Groningen

Verwerker Armaflex 1
6 oktober, 24 november, 15 december

Verwerker Armaflex 2
20 en 21 oktober
1 en 2 december

IMI
Startdatum 3 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in