FOAMGLAS introduceertplasbrand onderdrukkingssysteem

0
1

De bouw van nieuwe LNG-faciliteiten, om de wereldwijde toenemende vraag naar energie te ondersteunen, creëert een toenemende focus op veiligheid. Nu bedrijven proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, de veiligheid te verbeteren en op alternatieve manieren te werken, is het ook tijd om een veelzijdige aanpak te overwegen voor het onderdrukken van LNG-plasbranden en het beschermen tegen ‘cryogenic spillage’.

Hoewel elke locatie een beperkingsgebied voor lekkages moet hebben, kan het systematisch beheren van de risico’s die verbonden zijn aan de opslag en verwerking van LNG, een efficiënte manier zijn om warmtestraling en vlamhoogte bij LNG-plasbranden te verminderen, waardoor de uitsluitingszones kunnen worden verkleind en de veiligheid van de faciliteit en de werknemers behouden blijft. Het holistisch bekijken van stappen om brandrisico’s te beheersen omvat het onderzoeken van manieren om de hoeveelheid verdampte LNG (die beschikbaar is om te verbranden) te beperken, de gelekte LNG te bedekken en terwijl de vlammen te verminderen en uiteindelijk te doven.

FOAMGLAS® PFS™ systeem

Een combinatie van hulpsystemen zoals het FOAMGLAS® PFS™ plasbrand onderdrukkingssysteem en het FOAMGLAS® Cryo Spill™ systeem bieden een oplossing. Door beide technologieën samen te gebruiken om het LNG-opvangreservoir te bedekken en te bekleden, kan een verbeterde en efficiëntere passieve brandbestrijding worden gerealiseerd. Het FOAMGLAS® PFS™ systeem is ontworpen om een betrouwbare, langdurige en onderhoudsarme passieve optie te bieden om stralingswarmte, vlamhoogte en brandgrootte van LNG-plasbranden te beperken. In tegenstelling tot blusschuim, dat regelmatig moet worden vervangen, is het ontworpen om voor onbepaalde tijd op zijn plaats te blijven, een automatische respons te bieden en zodoende de kans op vertragingen bij de implementatie te verkleinen. Voor nieuwe LNG-faciliteiten biedt het systeem tevens ook de mogelijk om uitsluitingszones en de afstanden tussen operationele zones te verkleinen.

Eenvoudige installatie

Het FOAMGLAS® Cryo Spill™ systeem is eenvoudig te installeren en kan worden gebruikt als een extra passieve bescherming om de hoeveelheid ontvlambare LNG-damp te verminderen in geval van een lekkage. Hiernaast, kan het isoleren met het FOAMGLAS® Cryo Spill™ systeem ook een financieel voordeel bieden. Zowel staal als beton kunnen gevoelig zijn voor snelle temperatuurveranderingen, zoals blootstelling aan cryogene vloeistoffen bij -162˚C of lager. Een plotselinge thermische shock kan structurele veranderingen veroorzaken die het draagvermogen en de structurele integriteit van het reservoir in gevaar brengen. Als betonnen muren niet geïsoleerd zijn, kan het nodig zijn om cryogeen staal te gebruiken als wapening in LNG-opvangreservoirs. Wapening gemaakt van cryogeen staal is echter veel duurder dan traditionele wapening en door de betonnen muren te isoleren kunnen kosten bespaard worden door traditionele wapening te gebruiken. De combinatie van het FOAMGLAS® Cryo Spill™ systeem voor de bekleding van het opvangreservoir met het gebruik van het FOAMGLAS® PFS™ systeem kan de totale verdamping van LNG tot 88% verminderen, wat veel minder brandstof oplevert voor een mogelijke plasbrand en zo de veiligheid van faciliteit en medewerkers kan verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in