Altrad België investeert

0
1

nieuwe volautomatische kokermachine van Jörg Machines

Altrad België met vestigingen in o.a. Wijnegem, Verrebroek, Gent en Manage is in België marktleider in de industriële dienstverlening voor werken op hoogte (o.a. stellingbouw, touwtechnieken, krimpfolie), industriële isolatie, tracing, corrosiewering en asbestverwijdering.

“We beschikken over een goed geoutilleerde werkplaats met meerdere machines van Jörg o.a. twee coil-lasersnijmachines voor het op maat snijden van de vormstukken in aluminium, rvs of staal”, vertelt Erik Vanschoonbeek van Altrad. “De goede ervaringen met deze machines hebben ons extra gemotiveerd om de kokermachine bij Jörg aan te schaffen”, aldus Vanschoonbeek. 

Vervanging

De Jörg kokermachine is aangekocht ter vervanging van een oude Mabi machine die aan het einde van haar levensduur was gekomen.  De keuze is uiteindelijk op Jörg gevallen omwille van de interessante prijs die ruimschoots de mindere extra opties van een nieuwe Mabi machine compenseert. Kortom een aanwinst deze productieve, flexibele en compacte machine voor het afrollen, ponsen, voren, knippen en walsen isolatie kokers. Naar wens kunnen er ook vlakke platen (met of zonder gaten worden geknipt. Ook de nabijheid van de serviceafdeling van Jörg en de snelheid waarmee een eventuele panne opgelost wordt, was een extra troef.”

Productie

Met deze machine gaat Altrad België voornamelijk kokers met of zonder voren, wel of niet voorzien van ponsgaten en wel of niet gewalst produceren. Ook de productie van vlakke platen of mantels voor opslagtanks kan snel en efficiënt met deze machine gebeuren. “De machine is nu enkele maanden operationeel en de operator van deze machine is zeer in zijn nopjes met de werking ervan.” Hij ziet louter voordelen in deze Jörg 4960 kokermachine omdat deze machine geheel automatisch en snel isolatiekokers van 1000 mm direct vanaf coil produceert. Verder biedt de machine veel instel- en variatiemogelijkheden. De diameter van de koker wordt handmatig ingesteld evenals de diepte van de rondvoren. Er worden 5 sets voorrollen geleverd, deze zijn gemakkelijk te wisselen. De bediening van het apparaat is zeer eenvoudig en via touchscreen van Siemens waardoor de machine snel operationeel is. Handig is ook dat de machine gemakkelijk met een palletwagen kan worden verplaatst. 

Service

Voor de installatie zijn de monteurs van Jörg hier enkele dagen geweest met een praktische instructie erbij zodat onze operator goed met de machine overweg kan. Daarbij kunnen we altijd, mocht 1 instructie niet voldoende zijn, terugvallen op de serviceafdeling van Jörg.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in