FLAMEPRO wordt svt Products B.V.

0
3

FLAMEPRO is vorig jaar juni overgenomen door de svt Group, een internationale groep van bedrijven in brandwerende producten en -systemen voor passieve structurele brandpreventie met volledige geteste en geclassificeerde systemen. Per 1 maart jl. heet Flamepro svt Products B.V. Volgens René Clarijs een logische stap. “Wil je in de wereld van brandwerende producten met al die regelgevingen en ontwikkelingen een rol van betekenis willen spelen, dan is aansluiting bij een grote producent en internationale speler in deze markt een juiste keuze.”

Rene Clarijs

“We zijn nu de verkooporganisatie van svt Group in Nederland, vervolgt Clarijs. “Door deze overname is het product portfolio enorm uitgebreid en een perfecte aanvulling is op ons “One Stop Shopping” totaalconcept in passieve brandbescherming en we beschikking hebben over twee productlijnen: de Flamro producten en de Pyro Safe waarmee we oplossingen bieden niet alleen voor gebouwen, maar ook andere sectoren van de markt zoals scheepsbouw, industrie, rolling stock enz. “Voor de ondersteuning van onze advisering en verkoop hebben wij een informatie platform ontwikkelt wat in speelt op de behoefte van de markt. Ook is een webshop in ontwikkeling. De logistieke afhandeling van onze bestellingen, verzorgen wij deels zelf of via onze vaste vervoerder Sluiter logistics. De goederen zijn ook te verkrijgen via onze partners Asbipro Technische Isolatie en Baustoff @ Metall, waardoor het logistieke distributienetwerk is uitgebreid naar 7 locaties. 

Geschiedenis.

Voordat Clarijs Flamepro startte, heeft hij vanaf 1986 gewerkt bij Asbipro, een groothandel in technische isolatie. “Daar ben ik begonnen als verkoper. Vanuit de markt kregen we rond 2005 steeds meer vraag naar brandwerende oplossingen met name bij doorvoeringen in brandwerende scheidingen. Producten die goed aansloten op isolatie. Wat de start betekende voor een aparte afdeling brandwerende producten binnen Asbipro. We zijn toen in zee gegaan met het Duitse Flamro, een producent op dit gebied. In goed overleg met Asbipro is Flamepro in 2008 een zelfstandig bedrijf geworden met vanaf 2020 een eigen pand in Bleiswijk”, aldus Clarijs

Testen

“Vanaf die tijd groeide de vraag naar onze producten”, vertelt Clarijs. Om de brandveiligheid te borgen is het van belang dat de uitvoering van brandwerende bouwdetails conform attest van de fabrikant, de geldende testnormen en de regelgeving gebeurt. Samen met Flamro hebben we specifiek voor de Nederlandse markt de brandwerende producten laten testen volgens bij Effectis. Als onderdeel van de svt Group beschikt svt Products B.V. over de juiste classificatie rapporten, documenten, montageboek, productselector voor de smartphone of tablet kunnen aanbieden.” Daarbij hebben we een app laten ontwikkelen om logboeken mee samen te kunnen stellen voor de klanten bij de oplevering. Waarop ze o.a. met foto’s en een plattegrond kunnen zien waar de brandwerende producten zitten. Tevens kunnen wij binnen de svt Group van de afdeling productontwikkeling gebruik maken en met eigen testovens, de systeemclassificatie testen. Voor alle duidelijkheid; het is van belang dat de materialen op juiste wijze worden toegepast conform de geteste applicaties die in de goedkeuringsdocumenten of montage instructies te lezen zijn. Hierop wordt toegezien door bevoegd gezag (BWT of brandweer) bij inspectie of vergunning. Wat we echter steeds meer zien is dat verzekeringsmaatschappijen aanvullende ‘eisen’ gaan stellen aan het Bouwbesluit om de materiële schade bij brand zoveel mogelijk te beperken.”

Trainingen 

“Om het kwaliteitsniveau van de monteurs verder omhoog te brengen, organiseren wij montage trainingen. We merkten in de praktijk dat het aanbrengen van brandwerende producten de nodige vakkundigheid eist van de monteurs. “Vroeger werd tegen monteurs gezegd: doe het maar op die en manier, dan zal het wel goed zijn. Maar dat kan tegenwoordig niet meer. Dat vraagt niet alleen om materialen die in de praktijk uitvoerig zijn getest, maar ook om goed opgeleide vakmensen die weten hoe ze brandwerende materialen moeten aanbrengen. In onze trainingen leren we de monteurs hoe ze onze producten op de juiste wijze moeten aanbrengen volgens de bijgeleverde documentatie. Daarbij laten we ze in het trainingscentrum oefenen. Nu liggen de trainingen vanwege corona stil. Via You Tube filmpjes van svt Group worden nu praktische voorbeelden, tips en uitleg gecommuniceerd.”

Trends en ontwikkelingen 

Als trends en ontwikkelingen ziet Clarijs vooral het naleven van de juiste instructies en regelgeving. Hij vindt dat we in Nederland nog wat slagen kunnen maken. Clarijs: “Wat ik daarmee bedoel is dat naar mijn mening er soms te weinig wordt gekeken naar hoe iets getest is en wordt dit dan ook op de juiste wijze aangebracht? Op dit moment is er een lobby gestart waar de branchevereniging Brandveilig Bouwend Nederland bij betrokken is. Waar de leveranciers zitten van deze producten. Samen met een aantal ander initiatiefnemers willen zij een platform creëren met als doel richtlijnen te ontwikkelen ten aanzien van het aanbrengen van brandwerende applicaties. Met als volgende stap een keurmerk daaraan te hangen om het kwaliteitsniveau omhoog te brengen. Wat ook mooi aansluit op de wet kwaliteitsborging die eraan zit te komen. Waardoor we ook een deel van de verantwoordelijkheid in dit traject neerleggen bij de bouwwereld en installateurs. En ze daarbij ondersteunen met heldere en duidelijke informatie en instructies hoe ze met onze producten moeten omgaan. In die zin merk ik dat brandveiligheid steeds hoger op de agenda komt te staan in de bouwketen en in het voortraject van ontwerp en bestek wordt meegenomen. En dat is een goed teken”, merkt Clarijs tot slot op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in