Fire Proof BV is voorbereid op de toekomst!

0
2

De in Oss gevestigde groothandel Fire Proof, gespecialiseerd in passieve brandpreventie is per 1 februari jl. overgenomen door het Zweedse beursgenoteerde Indutrade AB. Dit bedrijf richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen met als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. 

“Door deze overname is Fire Proof in staat om verder door te groeien in de markt van passieve brandpreventie”, vertelt Algemeen directeur Guido Mol. “Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. We zijn inmiddels vertegenwoordigd met de A1 Corex onbrandbare plaat in verschillende landen in Europa, buiten de BENELUX nu ook in UK, Zwitserland en de Baltische Staten. Gezien deze ontwikkelingen en uitbreiding verhuizen we deze zomer naar een nieuw bedrijfspand met 500m2 kantoorruimte en bedrijfshal van 2000m2 in Ravenstein op bedrijventerrein De Hammen.” 

Website

Recent is de website van Fire Proof vernieuwd waar klanten naast het online bestellen van producten tevens de actuele beschikbare voorraden van de producten kunnen inzien, de inkoopcondities, actuele bestelstatus, afleveradressen enz. “Door middel van een unieke inlogcode kunnen klanten interessante topics bekijken via de website”, licht Mol toe. “Denk bijvoorbeeld aan de informatieve Webinars die de afgelopen periode zijn gegeven en eenvoudig zijn terug te kijken via ons YouTube kanaal, onder het kopje “Webinars”. Verder kunnen klanten onder het kopje “tools” snel en eenvoudig een calculatie maken voor bijv. brandwerende staalcoating. Ze kunnen hier tevens een juiste oplossing vinden voor een brandwerende doorvoer van Mulcol Fire Protection of een calculatie maken voor bepaling van de juiste plaatdikte van de A1 Corex onbrandbare plaat voor staalbekleding of vlamschermen. 

Ondersteunende Tools

“Om het de applicateur zo gemakkelijk mogelijk te maken, dus buiten de expertise van ons team, zijn alle producten voorzien van productdatasheets, brochures, afbeeldingen, instructiefilmpjes, ondersteunende Apps die klanten kunnen downloaden.” Tevens biedt Fire Proof voor het Mulcol producten portfolio ondersteunende software aan namelijk het Mulcol log- en projectenboek, welke gratis beschikbaar is gesteld door Mulcol. Met het logboek registreert de applicateur digitaal alle brandwerende afdichtingen in het gebouw. Aanpassingen worden op één centrale plaats ingevoerd, alle data staat veilig in de Cloud en deze informatie kan eenvoudig worden beheerd door de onlineapplicatie. Een ordner vol met papieren certificaten, tekeningen, productgegevens en testrapporten over brandwerende afdichtingen is hiermee verleden tijd. Aanvullend noemt Mol het Mulcol projectenboek. “Hiermee kan voor elk project in de ontwerpfase een eigen projectenboek worden aangemaakt. Daarin worden alle details en relevante gegevens voor alle brandwerende afdichtingen in kaart gebracht, zoals de brandwerende oplossingen uit de Multiselector, bijbehorende certificaten en offertes. Het projectenboek kan als gebundeld document overhandigd worden aan bijvoorbeeld de opdrachtgever, gebouweigenaar of adviseur.”

Constante innovatie in product toepassingen;

Om een aantal voorbeelden te benoemen van deze constante ontwikkeling is bijv. het Mulcol producten portfolio voor brandwerende doorvoeringen, “Hier worden continue nieuwe pragmatische testen uitgevoerd op basis van feedback van onze klanten door de fabrikant Mulcol. Tevens staan voor begin 2021 ook nieuwe plafond testen gepland met de A1 Corex onbrandbrandbare plaat, waar Fire Proof BV sinds 2017 exclusief distributeur is voor Europa. Als Fire Proof BV zijn we vol in beweging om Nederland bouwkundig brandveiliger te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in