Eenvoudig energie en geld besparen

0
2

De TBI-App is een gebruiksvriendelijke zelfinspectie- en rapportage isolatie tool voor iedereen die snel wil controleren en inschatten de potentie hoeveel CO2-reductie en energie- en geldbesparing een technisch isolatiesysteem moet bieden. European Industrial Insulation Foundation (EiiF) biedt haar TBI-App nu gratis aan ter ondersteuning van de isolatiebranche en de European Green Deal. 

“We zien dat veel isolatiebedrijven en de Europese industrie lijden onder de Covid-19 lockdowns. Met onze TBI-App we een digitale tool gecreëerd voor isoleerders en vastgoedbeheerders. Het is verbazingwekkend eenvoudig te gebruiken en helpt om snel het isolatiepotentieel te identificeren ”, legt Foundation Director Andreas Guertler uit. “We hopen van harte dat de isolatiebranche met de gratis TBI-App de kans zal grijpen om hun isolatiewerkzaamheden actief op de markt te brengen en door energie-efficiëntie en vermindering van CO2-uitstoot een snelle terugverdientijd weten te realiseren. Onze TIPCHECK-ervaring toont aan dat 3 op de 4 klanten na de thermische energie-audit besluiten te investeren in betere isolatiesystemen. We zijn ervan overtuigd dat het organiseren van TBI-Inspections met behulp van de TBI-App in de nabije toekomst meer business zal genereren doordat de situatie verbetert. ”

Zo gebruikt u de TBI-app:

De TBI-App is gratis te downloaden via Google Play of de Apple Store naar mobiele telefoons en tablets. Na het invoeren van informatie over het geïnspecteerde component zoals de diameter, het medium en de omgevingstemperatuur en de operationele tijd, presenteert de TBI-App een conservatieve schatting van de hoeveelheid CO2 en warmte die een component uitstraalt. Bovendien toont het de potentiële besparingen als een component wordt geïsoleerd of als er een verbeterd isolatiesysteem wordt geïnstalleerd. De besparingsschattingen worden gegeven in een bereik dat de prestaties evalueert van een typisch basis en een goed, realistisch isolatiesysteem.

TIPCHECK

De schattingsmethodologie is gebaseerd op de uitgebreide TIPCHECK-ervaring van EiiF. In 2010 ontwikkelde EiiF zijn isolatie-energiebeoordelingsprogramma genaamd Technical Insulation Performance Check (TIPCHECK). Tot nu toe zijn er meer dan 500 TIPCHECK’s in een aantal fabrieken over de hele wereld uitgevoerd. De schattingsmethode maakt ook gebruik van vereenvoudigde formules voor warmteoverdracht die zijn overgenomen uit de ISO 12241-norm (thermische isolatie voor bouwapparatuur en industriële installaties – rekenregels) en enkele generieke waarden die een conservatieve schatting mogelijk maken, zoals standaardgebruik, b.v. 0 m / s windsnelheid en horizontaal als oriëntatie van het systeem.

Naast de mogelijkheid om potentiële energie- en CO2-besparingen in te schatten, biedt de TBI-App ook informatie over veiligheidskwesties (bijv. te hete oppervlakken en brandbeveiligingsbehoeften), onderhoudsstoringen (bijv. lekkages en corrosiedetectie) en andere problemen die relevant zijn kunnen voor de gebruiker.

Aangezien er in de meeste fabrieken geen internetverbinding beschikbaar is, kan om redenen van gegevensbeveiliging, de TBI-App na de eerste installatie offline worden gebruikt. Alle rapporten en gegevens worden uitsluitend op het TBI-App-apparaat opgeslagen om vertrouwelijkheidsproblemen met de klant te voorkomen.

Na het voltooien van de inspectie biedt de TBI-App een optie om een compleet TBI-rapport naar een PDF te exporteren. Dit rapport is al gedetailleerd en volledig genoeg om te worden gebruikt en toegevoegd aan rapporten voor energiebeheer die zijn opgesteld voor een ISO 50001-certificering.

Voor professionele gebruikers biedt EiiF, naast de gratis TBI-App, de TBI-Software. De TBI-Software is een browsergebaseerde tool die, in combinatie met de TBI-App, interessante professionele features toevoegt aan de TBI-Inspectie. De jaarlijkse licentie voor TBI-Software wordt aangeboden aan EiiF-leden voor € 190 en voor niet-leden voor € 390.

TBI Software met korting

EiiF biedt de lezers van Magazine Isolatie4all en de VIB nieuwsbrief 20% korting aan op de TBI-Software (geldig tot 30 september 2020). 

Ga naar www.eiif.org/tbi en vul de promo-code in: “VIB-Isolatie 2020” bij bestelling van uw jaarlicentie (een jaar geldig vanaf het moment dat u uw TBI-Software activeert).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in