Deze twee kanjers gaan naar de Europese kampioenschappen

0
1
v.l.n.r. Rick Otte, Joey Jansen, Ryan Doesburg, Bram Jacobs.
v.l.n.r. Rick Otte, Joey Jansen, Ryan Doesburg, Bram Jacobs.

Je ziet het niet altijd direct, maar we weten allemaal dat er medewerkers zijn die bepaalde middelen gebruiken. Vaak alleen in het weekend, maar soms ook door de week. Maar wanneer gaat iemand echt over de schreef? En als je vermoedt dat een medewerker regelmatig te veel drinkt of stiekem in zijn busje een joint rookt, wat mag je als werkgever doen? En hoe ga je het gesprek aan?

Het zijn deze en nog veel meer vragen waarover OOI in samenwerking met het Trimbos-instituut over in gesprek is met werkgevers in de sector. Vorig jaar heeft OOI uitgebreid onderzocht welke onderwerpen er spelen binnen de sector in het kader van ‘Fit en vrolijk door je loopbaan’. Het gebruik van verdovende middelen kwam daaruit naar voren als een van de aandachtpunten. Vanuit OOI is daarop contact gelegd met het Trimbos-instituut, de autoriteit in Nederland op dit gebied. Het Trimbos heeft prachtige instrumenten om werkgevers hierbij te helpen en daarom zijn we samen in gesprek met bedrijven om te horen welke van die instrumenten het beste passen bij onze sector en die vanuit OOI breed aangeboden kunnen gaan worden.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Ook de werknemers in de sector zullen de komende tijd regelmatig door OOI benaderd worden om ze te ondersteunen om fit en vrolijk door hun loopbaan te gaan. We hebben een leuke, eerste bewustwordingsfilm laten maken en daar zullen er meer van volgen. Check regelmatig mijnOOI.nl om te zien wat we allemaal ontwikkelen voor de sector.

Deze twee kanjers gaan naar de Europese kampioenschappen

Joey Jansen
Joey Jansen
Ryan Doesburg
Ryan Doesburg

Dit zijn ze! Deze twee jonge monteurs, Joey en Ryan, gaan in september naar Duitsland om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen van FESI (Europese koepel van brancheverenigingen in de isolatie). Om deel te kunnen nemen mag je niet al te oud zijn; het idee is om jongere monteurs met elkaar te laten strijden om de eerste plaats en alle publiciteit te gebruiken om andere jongeren te inspireren voor het werk in de isolatiebranche.

Het is algemeen bekend dat er niet heel veel jonge monteurs rondlopen in de sector. Zowel in Nederland als in andere Europese landen is het een uitdaging om geschikte kandidaten te vinden. We waren daarom ook extra verheugd dat we dit jaar maar liefst vier kandidaten hadden!

We hebben dus een nationaal kampioenschap kunnen houden. Er kunnen helaas maar twee deelnemers mee naar Duitsland, maar de andere twee deelnemers zijn nog zo jong dat ze over twee jaar weer mee kunnen doen en dus een nieuwe poging kunnen wagen om mee te gaan naar de Europese kampioenschappen.

Wij wensen hierbij Joey en Ryan veel succes met alle voorbereidingen! We bedanken Bram en Rick voor hun deelname aan de voorronden en hopen hen over twee jaar opnieuw te mogen ontvangen bij de Nationale beroepenwedstrijd! We stellen het zeer op prijs dat Altrad Services BV, Isolatiebedrijf H.J. Crombach BV en Doesburg Isolatie BV hun medewerker(s) de kans hebben geboden om deel te nemen.

v.l.n.r.  Rick Otte, Joey Jansen, Ryan Doesburg, Bram Jacobs.
v.l.n.r. Rick Otte, Joey Jansen, Ryan Doesburg, Bram Jacobs.

Samenwerking in Zuid-Limburg van start

De afgelopen jaren heeft OOI geïnvesteerd in samenwerking in de regio’s Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Voor OOI is Zuid-Limburg de vierde regio om de focus op te leggen. Belangrijkste thema is uiteraard de instroom van nieuwe medewerkers voor de sector. De samenwerking houdt in dat bedrijven uit de sector en organisaties die mensen naar de arbeidsmarkt begeleiden bij elkaar gebracht worden. We hebben ontdekt dat elke regio anders is georganiseerd en een andere aanpak kent. Voor Zuid-Limburg hebben we besloten om samen te werken met een partij die daar gevestigd is en als vooruitgeschoven post van OOI dient. Op dit moment hebben vier bedrijven in de regio aangegeven de samenwerking te ondersteunen. De ervaring leert dat we ook het beste kunnen starten met een kleine groep enthousiaste bedrijven, om later andere bedrijven aan te kunnen laten haken.

We richten een kort traject in om mensen op te leiden tot een basisniveau, in combinatie met het werken in de praktijk. OOI verzorgt de cursussen en zal daarvoor in de regio aanwezig zijn. Gedurende een aantal maanden zullen de nieuwe medewerkers ervaring opdoen en kennis maken met de sector. Belangrijk is dat bedrijven in de regio samen hierin optrekken en ook toezeggen dat bij gebleken geschiktheid de nieuwe medewerkers een baan krijgen aangeboden. Daarnaast legt OOI ook contacten met onderwijsinstellingen om het vak van isolatiemonteur onder de aandacht te brengen van jongeren.

Wil je meer weten of participeren, neem dan contact met ons op.

Cursusagenda 2023

locatie Woerden

IMI (21 dagen)
Startdatum 22 mei

IMI-A (11 dagen)
Startdatum in overleg

Praktijkbegeleider
Data in overleg

Isolatie Plaatwerk (14 dagen)
Startdatum in overleg

Opmeten Industrie Kort (4 dagen)
7, 13, 21 & 28 juni

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
26 april, 2 juni

Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
15 & 16 mei

Kennismaken met isolatietechniek (1 dag)
12 april, 5 juli

Basistraining isolatiemontage industrie/ utiliteit (4 dagen)
8, 9, 15 & 16 juni

Rockwool Teclit
31 mei

Montagetraining Elektrische Tracing
26 mei

Communicatietraining (4 dagdelen)
Data in overleg

locatie Groningen

IMI (21 dagen)
Startdatum in overleg

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
13 april
25 mei
29 juni

Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
8 & 9 juni

Basistraining Isolatiemontage Industrie/
Utiliteit (4 dagen)
17, 18, 20 & 21 april
15, 16, 19 & 20 juni

Contact?

Pottenbakkersweg 9
3449 HZ Woerden
Tel. 0181 – 659555
info@ooi.nl
Linkedin: #OOI Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatie

www.ooi.nl / www.mijnOOI.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in