De blog van: Eijf

0
2

EiiF (European Industrial Insulation Foundation) is een stichting zonder winstoogmerk met als doel energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen door duurzame isolatiesystemen voor industriële en technische installaties te promoten.

In een tijdperk waarin energie-efficiëntie van het grootste belang is, zijn energiemanagers en energieauditors voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om het energieverbruik in technische of industriële processen te optimaliseren. Een cruciaal maar vaak over het hoofd gezien aspect is het technische isolatiepotentieel binnen industriële faciliteiten en HVAC-installatieruimten. De European Industrial Insulation Foundation (EiiF) onderkent deze noodzaak en heeft daarom een toegankelijk en gebruiksvriendelijk hulpmiddel ontwikkeld: een online Technische Isolatiecheck die ontworpen is om energieverantwoordelijken te helpen efficiënt te beoordelen of een fabriek of proces direct besparingspotentieel biedt op het gebied van isolatie.

De Technische Isolatiecheck is hier toegankelijk en duurt minder dan 2 minuten om in te vullen. Dit is hoe de analyse wordt vereenvoudigd:

1. Toegankelijkheid en gebruiksgemak

De Technische Isolatiecheck wordt gehost op een vertrouwd en gebruiksvriendelijk platform-Microsoft Forms. Energiemanagers en energieauditors hebben met één klik toegang en het intuïtieve ontwerp zorgt ervoor dat gebruikers moeiteloos door de vragen kunnen navigeren.

2. Uitgebreide en gerichte vragen

De Technische Isolatiecheck bestaat uit een korte reeks gerichte vragen over verschillende aspecten van de isolatiesystemen van een fabriek. In bijna elke fabriek wordt bijvoorbeeld ontbrekende isolatie op speciale apparatuur zoals kleppen en flenzen ontdekt door de gecertificeerde TIPCHECK-experts van EiiF. Door zich te richten op de belangrijkste factoren helpt de online controle specifieke gebieden aan te wijzen die aanzienlijke besparingen op isolatie-energie kunnen opleveren.

3. Directe feedback en inzichten

Na voltooiing geeft de Technische Isolatiecheck direct feedback aan energiemanagers en auditors over de potentiële kosten-, energie- en emissiereductie in hun fabrieken als er consequent isolatie zou worden aangebracht op alle mogelijke oppervlakken met een geoptimaliseerde energieprestatie.

4. Aanbevolen volgende stap:

Neem contact op met een isolatiebedrijf en/of TIPCHECK Expert

Met het bewustzijn dat de Technische Isolatiecheck oplevert, weten energiemanagers en energie-auditors al na twee minuten of contact opnemen met een isolatiebedrijf, of nog beter, een door EiiF gecertificeerde TIPCHECK Expert, een toegevoegde waarde heeft voor hun huidige energiemanagementacties.

5. Duurzaamheid en efficiëntie maximaliseren met effectieve technische isolatie

Effectieve technische isolatie is een hoeksteen van duurzame industriële activiteiten. Verbeterde isolatie vermindert warmteverlies, verbetert de procesefficiëntie en draagt bij aan algemene duurzaamheidsdoelstellingen, in lijn met bredere milieu- en economische doelstellingen. Door gebruik te maken van EiiF’s Technische Isolatiecheck zetten energiemanagers een proactieve stap naar het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun fabriek. Voor energie-auditors geeft de twee minuten durende online check een duidelijke indicatie of het aanbevelen van geoptimaliseerde isolatie deel moet uitmaken van hun energie-auditrapport. En het allerbeste aan de online Technische Isolatiecheck is dat het energiemanagers en energieauditors in staat stelt om deze inzichten te verkrijgen, zelfs als ze zelf geen ervaring hebben met technische isolatie.

6. Conclusie

De online Technische Isolatiecheck, ontwikkeld door EiiF, is een waardevol hulpmiddel voor energiemanagers en energieauditors die hun energieprestaties willen optimaliseren.

Geïnteresseerden die de Technische Isolatiecheck willen doen en de weg naar optimale energie-efficiënte isolatie willen inslaan, kunnen terecht op de Technische Isolatiecheck van EiiF.

Oproep: Isolatiebedrijven worden bij deze uitgenodigd om de Technische Isolatiecheck door te sturen naar hun klanten ( link: https://forms.office.com/e/KzCaCHSyeg ) en zich te kwalificeren voor TIPCHECK in EiiF’s volgende TIPCHECK training in Rotterdam

Tipcheck training Nederland voor EiiF Leden

Tijd: 16 – 20 september (maandag 10.00 uur – vrijdag 12.00 uur)
Taal: Engels en er is in het programma een informatiesessie in het Nederlands opgenomen over de “Onderzoeksplicht”.
Opleidingskosten: 2.500 EUR.

Informatie: tipcheck@eiif.org of per telefoon +41 22 99 500 70.
** In samenwerking met EiiF Premium member Knauf Insulation

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in