woensdag, december 8, 2021
Home Nieuws Coronacrisis - solidariteit

Coronacrisis – solidariteit

De coronacrisis heeft de wereld in zijn greep. Ondernemers staan wederom voor een enorme uitdaging. De voorzitter van de Koninklijke Metaalunie Fried Kaanen plaatste op 17 maart jongsleden een bericht op de website met als kop “Samen overeind blijven”.

Samen overeind blijven

Kaanen constateert dat het coronavirus ook in Nederland hard heeft toegeslagen en dat het onze samenleving zeer zwaar onder druk zet. Dat geldt volgens hem zowel voor alle Nederlandse burgers en, zeker ook, voor ondernemers. Alhoewel we anderhalve meter afstand van elkaar moeten blijven roept hij toch op tot eensgezindheid; “Laten we dan symbolisch de handen ineen slaan, elkaar helpen waar mogelijk is en niet vergeten dat we hier samen, in verbondenheid doorheen moeten komen!”, stelt hij. Er wordt immers meer dan ooit veel van ondernemers gevraagd.

Kaanen heeft de ervaring dat ondernemers als geen ander weten wat het betekent om in tijden van crisis het hoofd boven water te houden. “Ondernemers in het MKB-metaal hebben al eerder een diepe crisis meegemaakt en getoond dat ze de veerkracht en het doorzettingsvermogen hebben er doorheen te komen.” De huidige crisis is wat dat betreft volgens hem niet anders dan de vorige.

In zijn bericht steekt Kaanen ondernemers een hart onder de riem, door uit te spreken dat zij niet alleen staan. “Koninklijke Metaalunie helpt u de komende tijd daar waar het kan en wij hopen zo een bijdrage te geven aan de continuïteit van uw bedrijf”, vertelt hij. Met inachtneming van de broodnodige maatregelen zal Koninklijke Metaalunie er dan ook alles aan doen om in de lobby voor de belangen van het MKB-metaal op te komen.

Als voorzitter van de Metaalunie én voorzitter én als collega-ondernemer wenst Kaanen de ondernemers sterkte, wijsheid en vooral gezondheid toe in de komende tijd. “Overeind blijven als mens en bedrijf is wat ik u van harte toewens. Ik weet zeker dat met onze kracht, flexibiliteit, maatschappelijke betrokkenheid en ondernemersdrang we ook deze moeilijke tijd zullen doorstaan”. Dat geldt voor zowel mens als samenleving en als MKB-metaal.

Informeren communiceren delen

De redactie ontvangt vanuit de sector al vele berichten over hoe bedrijven omgaan met de coronacrisis. De gezondheid van medewerkers, klanten en de medemens staat bij eenieder voorop. Er wordt geprobeerd met inachtneming en respect voor alle overheidsmaatregelen zoveel mogelijk het werk door te laten gaan en klanten te blijven bedienen. Klanten kunnen voor de actuele stand van zaken terecht op de websites van de bedrijven, waar de sector hen informeert.

“We kunnen deze crisissituatie alleen doorstaan als we samenwerken en er zo voor zorgen dat we gezond en veilig blijven.”

Thierry Burki, CEO Bilfinger ROB/EMV & Bilfinger Industrial Services België/Nederland
- Advertentie -

Meest gelezen

De CAO voor het Isolatiebedrijf: Flexibel en op maat

Als sterk gespecialiseerde branche beschikt het Isolatiebedrijf over een eigen CAO. Over het hoe en waarom daarvan ging onze redacteur in gesprek...

Op pad met Gieze Nijboer Isolatiewerken Gisola BV

Gisola is een echt familiebedrijf dat in 1971 is opgericht door de familie Nijboer. De familie Nijboer was erg nauw betrokken bij...

ECOSE® TECHNOLOGY DÉ NIEUWE NORM IN DUURZAAMHEID

Ook in de procesindustrie, HVAC en scheepsbouw neemt de aandacht voor een gezond (leef- en werk) klimaat, duurzaamheid, milieu-impact bij productie en...

Onbrandbare leidingisolatie houdt hoofd koel

TECLIT van ROCKWOOL® is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van drinkwater-, koelwater- en koudeluchtleidingen en verwarmings- en warmwaterleidingen voor temperaturen tussen 0...