ArmaWin van Armacell:

0
1

Geoptimaliseerd technisch berekeningsprogramma met tal van nieuwe functies

  • Slechts een paar klikken naar de optimale isolatiedikte
  • Intuïtieve stapsgewijze gebruikersbegeleiding
  • Energie-efficiënte en economische isolatieoplossingen voor diverse toepassingen

Armacell, een wereldwijd marktleider in flexibel schuim voor de isolatie van apparatuur en toonaangevend leverancier van technische schuimen, heeft zijn technische berekeningsprogramma volledig opnieuw gelanceerd en biedt nu met ArmaWin een geoptimaliseerde gebruikersinterface en vele extra functies. Met de krachtige, cloud-based software kunnen alle gangbare en vele nieuwe berekeningen worden uitgevoerd in zowel de koel-/klimaatsector als de sanitair-/verwarmingssector.

Nieuwe gebruikersinterface, nieuwe functies en voortdurende ontwikkeling

Hoogtepunten van de nieuwe software: Voor het eerst kunnen gebruikers nu tot vijf berekeningen met elkaar vergelijken en een eigen account aanmaken waarin ze hun berekeningen kunnen opslaan. De energiebesparing van het geïsoleerde object ten opzichte van het ongeïsoleerde object wordt als percentage weergegeven. Dit betekent dat planners, aanbesteders en isolateurs nu eenvoudig het hogere besparingspotentieel door een hogere isolatiedikte kunnen bepalen en dit aan opdrachtgevers kunnen aantonen. ArmaWin houdt rekening met de normen VDI 2055-1 en ISO 12241, JIS A 9501 en GB/T 8175-2008, en binnenkort ook met de nieuwe ISO 12241-2022, die een nieuwe benadering van convectieberekening biedt, ASTM C680 en andere lokale normen. Het programma kan online of offline op de werkplek of flexibel via mobiele apparaten worden gebruikt. Berekeningen kunnen ook snel onderweg of direct op de bouwplaats worden uitgevoerd. Naast berekeningen met de landspecifieke Armacell producten maakt het programma ook berekeningen mogelijk voor generieke isolatiematerialen, zoals minerale wol of calciumsilicaat volgens VDI 2055-1.

Berekening van energie-efficiëntie en winstgevendheid

“Naast de minimale isolatiedikte kan het rekenprogramma ook worden gebruikt om de oppervlaktetemperatuur, de warmtestroom, de temperatuurveranderingen bij stromend en stilstaand medium en de bevriezingstijd van waterleidingen te berekenen”, legt Nasim Mamedov, Technical Project Specialist bij Armacell, uit. Dr.-Ing. Elke Rieß, Manager Central Technical Marketing, Armacell EMEA vult aan: “Geheel nieuw is de functie van de economische isolatiedikte, die een hele reeks nieuwe rekenmogelijkheden biedt.

Meer informatie over de producten is te vinden op: www.armacell.nl

SIG Technische Isolatiespecialist trots op samenwerking

Project:
Technisch isoleren van 18 kilometer leidingwerk
Locatie: Vracht 17, Schiphol
Verantwoordelijk: ZYB isolatie

Vrachtgebouw 17 verrijst op dit moment op Schiphol. Het wordt met een oppervlakte van circa 61.000 m2 met afstand het grootste vrachtgebouw op Schiphol Zuidoost. ZYB isolatie is verantwoordelijk voor de technische isolatie van maar liefst 18.000 meter leidingwerk. 

Dit gigantische project is tot stand gekomen door nauwe samenwerking en uitwisseling van expertise van diverse partijen. Vanuit SIG Technische Isolatiespecialist zijn er enorm veel materialen geleverd. Daarbij hebben wij in overleg met diverse afdelingen zoals onze Sales, Binnendienst en Logistiek kunnen meedenken en meebewegen met onze klant. Ook onze leveranciers zijn hierbij van onschatbare waarde geweest. Niet alleen als het gaat om de levering van materialen, maar ook rondom de benodigde certificeringen.

www.signederland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in