Vooruitkijken, innoveren & blik op 2021

0
1

Aerofoam Insulation Division

www.aerofoaminsulation.eu

Hoe kijken jullie terug op het jaar 2020? 

We hebben een fantastisch jaar gehad. Zowel in omzet groei als in het opstarten van samenwerking met bedrijven in hele diverse marktsegmenten. Vooral de differentiatie in klanten zijn we erg trots op. Dit geeft ons veel vertrouwen voor 2021

Wat zijn de verwachtingen voor 2021.

Ondanks dat iedereen, door effecten van  corona op de economie,  de ontwikkelingen van nieuwe projecten angstvallig in de gaten houdt blijven we groeien. En verwacht ik dat er door onze aanpak nog meer partners zullen aansluiten. Door de introductie van verschillende producten kunnen we nog meer maatwerk leveren. 

Welke trends en ontwikkelingen zien jullie in de markt?

De markt vraagt om vernieuwing. Er zijn al een aantal treinen in gang gezet door de installatiebranche. Denk daarbij aan modulair bouwen en totaaloplossingen vanuit alle partijen uit de markt. Aerofoam kan de isolatiebranche helpen door maatwerk te leveren. En samen met de Walraven Group kunnen we die totaal oplossing bieden. 

Fire Proof B.V. 

www.fireproof.nl

Hoe kijken jullie terug op jaar 2020?

Eigenlijk wel goed. Voordat de corona crisis uitbrak was de business als vanouds. In mei hebben we een kleine dip gehad, maar daarna hebben we met een piek in jullie alleen maar goede maanden gehad. Wat geresulteerd heeft in mooie groeicijfers voor dit jaar dat mede te danken is aan de vraag in de bouwkolom naar passieve brandwerende producten. Daarbij kunnen wij de klant volledig ontzorgen met een breed scala aan producten gecombineerd met onze kennis. Op het moment dat je een vraag hebt over een product, krijg je ook een antwoord dat een dagtaak is voor tien man in ons kenniscentrum. Het leveren van de materialen gaat dus altijd gepaard met deskundig advies, wat een groeiende behoefte is met het oog op het op een hoger niveau krijgen van de brandveiligheid in Nederland.

Hoe kijken jullie naar 2021?

Niemand kan in een glazen bol kijken, maar we hopen dat, ondanks de corona crisis en het stikstofbeleid van de regering, de bouw bespaard blijft. Vandaar dat we ook gaan uitbreiden naar het buitenland. We hebben ondertussen een distributeur in Engeland en Zwitserland zitten. Doordat we de exclusieve productierechten voor Europa hebben, zullen meer landen volgen. Er liggen door ons uitgebreid productaanbod nog genoeg kansen in de markt. Waar we ons verder op gaan focussen in 2021 is om onze klanten te wijzen op ons breed assortiment waarvan ze misschien niet altijd weet van hebben. Uiteindelijk bepaalt de klant welk product er wordt toegepast. Daar proberen we ze met ons totaalconcept zo goed mogelijk bij te helpen.

Trends en ontwikkelingen voor volgend jaar

We verwachten niet dat er veel nieuwe producten bijkomen, maar we zien wel bredere toepassingsmogelijkheden van onze producten ontstaan door testen. Er blijkt in de praktijk vaak behoefte te zijn aan een ‘bredere’ toepassing van brandwerende producten dan het (direct) toepassingsgebied zoals dat in de desbetreffende Europese testnorm is omschreven. Bijvoorbeeld brandwerende platen die voor een bepaald toepassingsgebied getest te zijn. Door deze platen in een andere situatie te testen, biedt dat mogelijkheden om het toepassingsgebied hiervan uit te breiden. Daar zijn we momenteel druk meebezig. Door de toenemende groei naar onze service, kennis en producten op het gebied van passieve brandpreventie, gaan wij in de zomer van 2021 verhuizen naar een nieuwe locatie in Ravenstein. Het Fire Proof Team is helemaal klaar om u in 2021 weer van dienst te kunnen zijn. 

Daarnaast hebben wij een hyper modern bewerkingscentrum en zagerij, hierdoor kunnen wij de groeiende behoefte om u als klant sneller en stofvrij te voorzien van maatwerk op locatie.

Armacell

www.armacell.com 

We kijken terug op een zakelijk jaar dat niemand heeft kunnen zien aankomen. Het begon als elk ander jaar. Een sterke start en een planning waar veel tijd en energie in gestoken was. Met ons World-class Armacell Mindset (WAM) programma, blijven we streven naar efficiëntie, klantenerichtheid en uitmuntende dienstverlening. De WAM audit voor het Benelux team stond 16 maart op de kalender en daarna zou al het andere volgen.

Zo dachten we. Tot 13 maart. De straten waren leeg, de agenda vol met teams en Go2 meetingen. Gelukkig bleven onze klanten bleven veelal aan het werk. Maar er werden ook projecten uitgesteld, zoals in de horeca of bij verzorgingshuizen. En er werd werk naar voren gehaald, omdat bijvoorbeeld de scholen gesloten waren. En met alle thuiswerkers kende de klimaatbeheersing een goede tijd.

Voor komend jaar hebben we er vertrouwen in dat uitgestelde projecten weer worden opgestart. En we zien potentieel  in de uitbreiding van onze portfolio. In 2021, zullen we ons richten op het veiligheidsaspect van onze producten. Een speerpunt is de rookklasse van ons assortiment. We kennen al het hoogst haalbare met ArmaFlex Ultima (BL-s1,d0). Begin volgend jaar lanceren we een nieuwe AF/ArmaFlex generatie met een verbeterde brandklasse, B/BL-s2,d0, waarbij (in geval van brand) 50% minder rook vrijkomt, in verhouding tot standaard elastomeer isolatie.

Voor nu gebruiken we december om onze relaties te danken voor het vertrouwen en de samenwerking in 2020. Tevens maken we plannen voor volgend  jaar. We zullen hard blijven werken om onze diensten te verbeteren en hebben er vertrouwen in dat dit wederom zal worden beloond tijdens onze WAM audit op 22 april. 

EIB Insulation

eib insulation contracting bv

Bijna 25 jaar na de oprichting is EIB Insulation Contracting een van de snelst groeiende, middelgrote isolatiebedrijven van de Benelux. We zijn sterk nationaal verankerd en werken ook vaak in het buitenland.

Door de jaren heen heeft EIB Insulation Contracting verschillende bedrijven overgenomen. Op die manier zijn we een echte specialist geworden in industriële isolatie voor (extreem) lage en hoge temperaturen. Om onze succesvolle uitbreiding kracht bij te zetten, hebben we vorig jaar een kantoor in Nederland (Vierpolders) geopend. Nu kunnen we ons nog klantgerichter organiseren door korte lijnen en het snel opvolgen van klantverzoeken. 

We streven voor elke klant naar een perfecte service met de hoogste kwaliteit. Tegelijk investeren we sterk in onze medewerkers en ons machinepark en zorgen we voor een veilige en aangename werkomgeving. Door onze inspanningen op elk van deze gebieden zijn we erin geslaagd, om zowel voor België als Nederlanden het VCA-P certificaat te behalen.

Terugblik over 2020:

In oktober 2019 heeft EIB Insulation Contracting zich in Nederland gevestigd. De Nederlandse vestiging heeft een behoorlijke vlucht genomen en is inmiddels een bekende speler op de Nederlandse markt. Diverse gerenommeerde klanten zijn zeer tevreden nadat wij verschillende projecten uiterst veilig en kwalitatief hoogwaardig hebben uitgevoerd.  Ook op maintenance gebied laten wij aan onze klanten zien dat we de integriteitsbewaking en lange termijn isolatieonderhoud kunnen waarborgen. Naast de zakelijke resultaten zijn wij dankbaar dat onze medewerkers het jaar gezond zijn doorgekomen. Het jaar 2020 sluiten wij, ondanks de uitdagingen die de COVID -19 crisis met zich meebracht, positief af en kijken vol vertrouwen uit naar 2021!

Vooruitzicht 2021:

Wij hebben alle vertrouwen om de trend van 2020 door te zetten in 2021. Het komende jaar zullen wij werken aan uiteenlopende nieuwe opdrachten, waaronder zeer kritische koude isolatieprojecten, leiding en tank isolatie projecten. In het afgelopen jaar, waar EIB Nederland steeds meer naambekendheid heeft verworven naast andere grote spelers, stond steeds centraal bij onze aanpak: snelle reactietijd en maximale betrokkenheid uitvoerend personeel. Onze klanten kunnen ook aankomend jaar weer op deze service rekenen.

Hanko

www.hanko.nl

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?

Na een voortvarende start in januari en februari sloeg ook bij Hanko de stemming van euforie om in voorzichtigheid. Niet alleen via radio en tv kwamen de eerste meldingen van Corona in Europa, ook onze klanten en leveranciers meldden Coronagerelateerde problemen. Uitstel en afstel van projecten, transport- en productie uitval en helaas ook meldingen van bedrijven die met de ergste gevolgen van Corona waren geconfronteerd. Helaas werkte ook de crisis in de olie- en gassector niet in positieve zin voor onze branche. Gelukkig bleek wederom de veerkracht van onze maatschappij en van de isolatiebranche. Technische isolatie bleek belangrijk en het Hanko-team moest alle zeilen bijzetten om onze klanten te helpen met (her)opstarten van stilgelegde en nieuwe projecten.   

Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Wij hebben de overtuiging dat er voor de technische isolatie weer goede perspectieven zijn. Uiteraard zullen de naweeën van Corona voelbaar zijn in 2021. Denk maar aan de sectoren die zwaar getroffen zijn door de Coronamaatregelen zoals de private utility buildingsector en de hotelsector, belangrijke opdrachtgevers voor onze HVAC-klanten, of aan de scheepvaart die al te kampen had met een krimpende orderportefeuille. Het herstelde vertrouwen echter resulteert nu al in nieuwe investeringen op het gebied van renovatie en gelukkig ook weer nieuwbouw. In de industrie heerst optimisme en er zijn volop investeringen gepland in chemie, food en farmacie. 

Welke trends en ontwikkelingen zien jullie in de markt?

Naast de focus op water-repellency van steenwol materialen zien we duidelijk een behoefte aan prefab oplossingen die montage vereenvoudigen en versnellen. Steenwolbochten zijn bij Hanko standaard leverbaar. Steenwolschalen met een langssponning kunnen dezelfde isolatierendementen behalen als de traditioneel gebruikte 2-laags oplossingen, warmtebruggen zijn verwaarloosbaar en niet met warmtebeelden te traceren. Hanko ziet mogelijkheden om met warmtebeeldtechnologie opdrachtgevers van onze klanten sneller te overtuigen van investeren in isolatie. Hiertoe is een samenwerking met FLIR Infrared Technologies opgezet. Voor geïnteresseerden organiseert Hanko cursussen Infraroodfotografie voor beginners en gevorderden. Met enthousiasme volgen wij de ontwikkelingen op het gebied van waterstof als nieuwe schone brandstof. Na een periode van voor de technische isolatie minder interessante technieken biedt het productieproces en de logistiek hieromtrent weer volop kansen voor Hanko en onze klanten. Samen met hen gaan we deze uitdagingen graag aan. 

MABI

www.mabi.ch

Hoe kijkt MABI terug op het jaar 2020?

Dankzij de vele innovaties was 2020 een zeer succesvol jaar voor MABI. De nieuwe buisproductielijn MABI 16-3 Vario, de MABI Bingo 16-Z Classic maar ook het succesvolle MABI Bingo EVO model konden ondanks de Corona-crisis in grote aantallen in gebruik worden genomen. Gelukkig werd de industrie niet zwaar getroffen door de pandemie en de beperkingen.

Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

We hebben een positieve kijk op het nieuwe jaar dankzij een groot aantal innovaties. Ook bij MABI maakt de digitalisering grote vorderingen en we hopen dat we deze innovaties weer kunnen laten zien op de beurzen.

Welke trends en ontwikkelingen ziet u in de markt?

De digitalisering. Maar laat u niet misleiden. Uiteindelijk vindt de productie plaats in de fabriek en moet er efficiënt worden geproduceerd. En daar speelt flexibiliteit een belangrijke rol. Voor een machine- en systeemfabrikant als wij zijn klanten en hun wensen en verwachtingen de belangrijkste drijfveren voor innovatie en creativiteit. Vandaag de dag kunnen onze klanten kiezen uit een breed scala aan apparatuur, van goedkope parelstrijkmachines tot volledig geautomatiseerde productiecentra, die allemaal voorzien zijn van de gebruikelijke eersteklas service van MABI. Als ‘one-stop-shop’ programmeert en ontwikkelt MABI ook zelf software. Daag ons uit – onze diensten zullen u ook in het nieuwe jaar overtuigen! 

Met dit in het achterhoofd wenst het hele MABI-team u, uw familie en uw collega’s een succesvolle start in 2021.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in