Spuitschuimisolatie biedt jouw klant het jaar rond voordelen

0
2

Het isoleren van een woning wordt vaak gekoppeld aan de winter. Dat is begrijpelijk, want isoleren levert een huiseigenaar in dit koude seizoen de nodige besparingen op als het gaat om de energierekening. Huiseigenaren kunnen tot wel 56 procent besparen op hun energierekeningen.* Bovendien zorgt isolatie voor een aangename temperatuur in huis.

Minder bekend onder jouw klanten is dat zij ook in de zomer flinke voordelen genieten van isolatie, en dan met name van spuitschuimisolatie. Nu de Europese zomers jaar op jaar warmer worden, houden je klanten met spuitschuimisolatie de warmte buiten en beschikken ze over een aangenaam, koel binnenklimaat. Bovendien maakt deze manier van isoleren het binnendringen van stof en allergenen in de woning lastiger. Zo verbetert het binnenklimaat in de woning flink. Spuitschuimisolatie houdt ook nog eens ongewenst geluid van buiten goed tegen met de open cel-isolatie.

Duurzaam

In alle gevallen wordt spuitschuimisolatie rechtstreeks op een oppervlakte gespoten en zet het daarna uit, zodat het in alle hoeken en gaten komt. Een belangrijk verkoopargument is dat spuitschuimisolatie heel duurzaam is, omdat het zijn isolerende eigenschappen jarenlang behoudt. Het materiaal is volledig ongevoelig voor verrotting en schimmels en zal nooit losraken of verzakken. HBS-spuitschuimisolatie heeft niet voor niets 25 jaar productgarantie. Daarnaast hoeven klanten niet bang te zijn dat ze dagenlang het huis niet in kunnen terwijl de isolatie geïnstalleerd wordt. De installatie is doorgaans snel en eenvoudig en kan in de meeste gevallen al in één dag worden gedaan.**

Comfortabele woonomgeving

Je klanten kunnen ervoor kiezen om hun dak of zolder met spuitschuim te isoleren om zo kou in de winter en warmte in de zomer buiten te houden. Met het isoleren van een vloer of kruipruimte gaat de totale energie-efficiëntie van hun woning flink omhoog. Een kruipruimte wordt snel kil en vochtig en zonder isolatie zal de kou automatisch de woonruimte binnendringen. Zo verbetert het binnenklimaat in de woning flink. Door te isoleren, creëer je een comfortabelere leefruimte voor je klanten en besparen zij ook nog eens op hun energiekosten.

Geld besparen met isolatie

Dat het isoleren van een huis de eigenaar van een woning flink geld oplevert is wel bekend. Hoe beter een huis is geïsoleerd, hoe efficiënter de eigenaar om kan gaan met energie. Dat telt, nu de energieprijzen blijvend hoog zijn en naar verwachting blijven. Onderzoek liet zien dat een huiseigenaar met de spuitschuimisolatie van HBS tot wel 56 procent kan besparen op zijn energierekeningen*. Een overtuigend argument dat elke isolatie-expert kan gebruiken om zijn klanten over de streep te trekken.

Aantrekkelijke subsidie voor je klanten

En hier blijft het niet bij. Want naast deze energiebesparingen kan je klant ook nog eens gebruik maken van de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Deze is al aan te vragen bij één energiebesparende maatregel, zoals het isoleren van de bodem, vloer, dak en zolder. Klanten kunnen tot wel €3.000 subsidie ontvangen voor het isoleren van hun woning. Al met al meer dan voldoende reden voor een klant om spuitschuimisolatie voor hun huis te overwegen

Investering in de toekomst

Een woning isoleren is een investering in de toekomst waar je jarenlang profijt van hebt. Spuitschuimisolatie is niet alleen een zeer duurzaam materiaal omdat het zijn isolerende eigenschappen jarenlang behoudt, het draagt bij een comfortabelere woonruimte én het bespaart ook nog een kosten op de energierekeningen.* Isoleren met spuitschuimisolatie biedt jouw dus klant het jaar rond voordelen.

*Gebaseerd op een onderzoek onder leiding van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018.

** Spuitschuimisolatie kan in de meeste gevallen in één dag of minder worden geïnstalleerd in een particuliere woning, afhankelijk van de grootte van het huis en het oppervlak dat moet worden geïsoleerd. Voor een preciezere installatieduur moet een verdere beoordeling worden uitgevoerd.

Meer weten of ook isolatie-expert worden?
Scan de Qr code

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in