Op stap met Leo van Rietschoten

0
1

De redactie is deze keer op bezoek bij Leo van Rietschoten eigenaar en drijvende kracht achter het bedrijf van Rietschoten. Een bedrijf wat begonnen is als een eenmanszaak en 40 jaar tijd is uitgegroeid tot een enerverend en innovatief constructiebedrijf.

Het bedrijf is vooral gespecialiseerd is in het vervaardigen van constructies t.b.v. industriële isolatie, voor onder andere ketel, tankleiding en apparatenbouw. Onze grote kracht is het meedenken in oplossingen, het snel kunnen schakelen en op tijd kunnen leveren. Alles in overleg met onze opdrachtgevers.

Werkwijze

We hanteren een vaste procedure voor onze klanten. In de praktijk krijgen we de specificaties van de constructies meestal aangeleverd via de inkoopafdeling van onze klanten. Het is meestal een tekening waar in hoofdlijnen de omschrijving staat van de constructie. Aan de hand daarvan maken we een offerte. Het is echter niet zo dat wij de tekening klakkeloos overnemen omdat wij gezien onze ervaring denken dat het soms anders of beter kan of goedkoper. Hoewel we geen concessies doen aan de kwaliteit.

Medewerkers

Bij van Rietschoten werken in totaal 6 gekwalificeerde medewerkers, waar Leo bijzonder trots op is. Vanwege familieomstandigheden, ben ik er een tijdje tussen uit geweest en hebben twee van mijn medewerkers Stephen en Joey, het bedrijf volledig zelfstandig geleidt.

Innovatie

Aan het assortiment producten heeft Van Rietschoten een nieuw product toegevoegd: Flensprotectie/flenslekkage indicatie. Met dit product is lekkage snel zichtbaar, zonder dat eerst heel de isolatie met het product verzadigd raakt, en voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De voordelen zijn evident:

  • Lekkage direct zichtbaar
  • Biedt persoonlijke bescherming
  • Simpel te monteren
  • Leverbaar in alle maten
  • Alle uitvoeringen bespreekbaar
  • Lekpijpjes leverbaar in alle gewenste lengtes

Het product biedt daarbij de mogelijkheid om door te isoleren als de druktest nog niet is uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld bij een grote stop, waar normaal pas aan het eind alle flenskappen gemonteerd kunnen worden. Ook ideaal als de flenskappen met polyurethaanschuim geïsoleerd worden.

Toekomst

Op de vraag hoe Leo de toekomst ziet, heeft hij nog geen duidelijk beeld voor ogen. Ik ben nu 63 jaar en op een leeftijd gekomen dat ik het eigenlijk rustiger aan wil gaan doen. Voorheen werkte ik dag en nacht, dan was ik in de werkplaats aan het werk en zat onder de zwarte vegen van het lassen en slijpen en kwam er een klant aan mij vragen of de baas ook aanwezig was. Maar die tijd is voorbij. Nu hou ik me nog bezig met de administratie, en het ondersteunen van Stephen en Joey. We kunnen nog wel even doorgaan met te vertellen wat wij allemaal doen, maar de bijgevoegde foto s zeggen meer als woorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in