Op pad met: Gieze Nijboer

0
7
Gieze Nijboer directeur van Isolatiebedrijf Gisola B.V.
Gieze Nijboer directeur van Isolatiebedrijf Gisola B.V.

Drie jaar geleden sprak de redactie van Isolatie4all met directeur Gieze Nijboer van Isolatiebedrijf Gisola B.V., een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in isolatiewerkzaamheden. Op dat moment had Gieze het bedrijf van zijn vader overgenomen, die een paar jaar daarvoor plotseling was overleden.

Sinds die tijd is het bedrijf onder leiding van Gieze gegroeid met een klantenkring door heel Nederland en is het bedrijf verhuisd naar een nieuwe locatie in Vaassen met een werkplaats van 2000 m2. De ambitie van Gieze is om verder te groeien.

Werkterrein

Gieze legt uit dat het werkterrein van Gisola voornamelijk ligt op de isolatie van stadsverwarming, utiliteitssector en lichte industrie. “De werkzaamheden omvatten vooral het isoleren van warmte- en koudeleidingen, luchtkanalen en brandwerend. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk de W-installateurs. Zij leveren ons een bestek aan waarin precies staat hoe het werk moet worden uitgevoerd. Hoewel we gebonden zijn aan het bestek, proberen we altijd als extra service mee te denken met de opdrachtgever. Als we iets zien dat niet helemaal klopt, dan trekken we aan de bel. Dit wordt over het algemeen erg gewaardeerd door onze klanten.” Projecten waar Gisola veel voor wordt gevraagd, is de isolatie van stadsverwarming. “Op dat gebied hebben we inmiddels veel kennis en ervaring opgebouwd en worden we regelmatig ingeschakeld door grote partijen als Eneco en Vattenfall. Het gaat dan om het thermisch isoleren van de warmt/ koude leidingen vanaf het verdeelstation naar de technische ruimte in de woningen en winkels. We werken met verschillende isolatiematerialen en om aan de eisen van onze opdrachtgevers te voldoen zoals Armacell en Rockwool. Op dit gebied worden ook op de hoogte gehouden door onze leveranciers die als het nodig kunnen meedenken. Recent hebben we nog een mooi project uitgevoerd in Utrecht bij het Wonderwoods-appartementencomplex in Utrecht. Daar hebben we de technische ruimtes geïsoleerd en alle appendages met matrassen en de stijg en verdeelleidingen van de stadsverwarming geïsoleerd. Dit deden we voor twee verschillende opdrachtgevers op dit project. Met de voortdurende vooruitgang in de technologie en de groeiende nadruk op duurzaamheid, zal de rol van isolatie in stadsverwarming alleen maar toenemen in de toekomst”, meent Gieze.

De nieuwe werkplaats van Gisola in Vaassen
De nieuwe werkplaats van Gisola in Vaassen

Planning

“Door de veelheid aan projecten, hebben we een strakke planning”, vertelt Gieze. “Samen met mijn nieuwe medewerker op kantoor Calvin houden we ons bezig met de werkvoorbereiding, calculatie, planning en de strategische koers. Daarnaast bezoeken we ook regelmatig projecten om de voortgang en kwaliteit te bewaken omdat het heel leuk is om te zien hoe onze monteurs met hun passie bezig zijn. In totaal werken er hier 14 vaste medewerkers en een flexibele schil voor de montage. Een daarvan werkt continu in de werkplaats. Zij zorgen ervoor dat alle isolatiematerialen op maat worden gemaakt, dit is ook meteen onze nieuwste investering: het machinaal prefabriceren van isolatie. Tevens zorgt hij ervoor dat de materialen klaarstaan voor de monteurs voor het volgende project. In onze werkplaats hebben we een voorraadmagazijn, maar bij grote projecten laten we vaak de isolatiematerialen ter plekke bezorgen. Plaatwerk besteden we op dit moment nog uit. Maar we zijn op dit moment aan het uitzoeken welke plaatwerk machine het best bij ons past en daaropvolgend zal dit onze volgende inverstering zijn”, aldus Gieze.

Het thermisch isoleren van warmteleidingen
Het thermisch isoleren van warmteleidingen

Groei en investeringen

“Zoals ik in het begin al vertelde, hebben we in de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt dankzij enthousiasme, vakmanschap en zakelijk inzicht. Mond-tot-mondreclame speelt een grote rol bij het aantrekken van nieuwe klanten. Maar we willen geleidelijk groeien, omdat we dit niet ten koste willen laten gaan van onze kwaliteit en service. Om dat te leveren, hebben we een goed team nodig. Dat is de grootste uitdaging in onze branche: het vinden en opleiden van vakmensen. We worden vaak per meter betaald en dan moet ik aanpakkers hebben. Gelukkig hebben we een redelijk jong team dat goed functioneert en ook regelmatig wordt bijgeschoold door Stichting OOI. We zijn ook een gecertificeerd leerlingenbedrijf.” Gieze hoopt dat meer jongeren kiezen voor het vak van isoleerder. “Het is een mooi vak en gezien de rol van isolatie binnen de energietransitie en de terugverdientijd die dit oplevert, valt er een mooie boterham te verdienen in ons vak.”

Uitdagingen

“In ons vakgebied zijn er verschillende uitdagingen waar we mee te maken hebben zoals duurzaamheid en milieueisen”, vervolgt Gieze. Duurzaamheid wordt volgens Gieze steeds belangrijker. “We moeten blijven innoveren en rekening houden met milieueisen bij het isoleren van gebouwen en installaties. Dit omvat niet alleen energiebesparing, maar ook het gebruik van milieuvriendelijke materialen en technieken.”

Technologische ontwikkelingen: De isolatietechnieken veranderen voortdurend. “We moeten op de hoogte blijven van nieuwe materialen, methoden en apparatuur om onze klanten optimaal te bedienen.” De laatste ontwikkeling binnen Gisola is het machinaal prefabriceren. Dit zorgt voor nog hogere kwaliteit, efficiënter werk en minder CO2 uitstoot.

Veiligheid en gezondheid: Veilig werken is van groot belang. “We moeten voldoen aan de laatste veiligheidsnormen en ervoor zorgen dat onze medewerkers goed zijn opgeleid en bewust zijn van risico’s op de werkplek.

“Kortom, als isolatiebedrijf moeten we flexibel zijn, blijven leren en inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten en de maatschappij”, merkt Gieze tot slot op.

Tekst Loet van Bergen Foto’s: Gisola B.V.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in