ANR komt met 100% recyclebare prefab leidingisolatie op de markt.

0
2
Directeur Bert Klaver van ANR met zijn patent certificaat voor de Soundac® Eco 2040alu 100% recyclebare prefab leidingisolatie.
Directeur Bert Klaver van ANR met zijn patent certificaat voor de Soundac® Eco 2040alu 100% recyclebare prefab leidingisolatie.

ANR, een pionier op het gebied van lawaaibestrijding, kondigt met trots de lancering aan van hun nieuwste innovatie: de Soundac® Eco 2040alu een 100% recyclebare prefab leidingisolatie. Deze baanbrekende technologie, ontwikkeld na jaren van onderzoek en ontwikkeling, is een gamechanger in de industrie.

Soundac geluidsisolatie voor leidingen is al decennia een begrip op de Nederlandse markt. De belangrijkste toepassingen zijn het verminderen van de geluidsafstraling van o.a. hemelwaterafvoer- en rioleringsleidingen. De standaard opbouw is een 10 mm dik polyurethaanschuim en een 4 kg zware flexibele Soundac geluidsisolatieplaat.

Ontwikkeling

De nieuwe Soundac® Eco 2040alu belooft volgens directeur Bert Klaver een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we denken over energie-efficiëntie en duurzaamheid. “We zijn de eersten die dit product 100% kunnen recyclen, wat een geweldige prestatie is en we hebben zelfs een patent op deze technologie. Met deze 100% prefab recyclebare leidingisolatie zetten we als ANR een grote stap voorwaarts in de bestrijding van geluidsafstraling van o.a. pijpen, luchtkanalen, transportleidingen, rioleringsleidingen en hemelwaterafvoeren. Voor de ontwikkeling van dit product hebben we nauw samengewerkt met onze producent in Engeland ten aanzien van de specifieke eisen op het gebied van geluidsisolatie, recycling en brandwerendheid”, vertelt Klaver. “De formule van dit product wordt dus geproduceerd op basis van onze specifieke vraag. Dit zorgt ervoor dat we dit product van hoge kwaliteit kunnen leveren die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Voordat het product op de markt komt, is het uitvoerig getest in het akoestisch laboratorium van Peutz. Zij voeren verschillende geluidsmetingen uit aan ons product om te bepalen hoeveel geluidsreductie ons product oplevert wanneer het in een bepaalde samenstelling wordt toegepast. De Soundac® Eco 2040alu is inmiddels leverbaar via groothandels zoals IsoPartner, Hanko en SIG. Zij leveren onze producten aan de isolatiebedrijven voor verdere verwerking”, aldus Klaver

Directeur Bert Klaver van ANR met zijn patent certificaat voor de Soundac® Eco 2040alu 100% recyclebare prefab leidingisolatie.
Directeur Bert Klaver van ANR met zijn patent certificaat voor de Soundac® Eco 2040alu 100% recyclebare prefab leidingisolatie.

Maatwerk

“We krijgen soms vragen van klanten, bijvoorbeeld vanuit de groothandel over specifieke isolatiebehoeften en of wij dat kunnen laten maken. In dergelijke gevallen werken we nauw samen met de isolatiebedrijven om een oplossing te bedenken. Bijvoorbeeld als er een probleem is met een geluidafstraling in een bedrijf of schepen. We gaan dan ter plekke kijken met het isolatiebedrijf om een oplossing te bedenken samen met de fabrikant. Wat resulteert in een betere geluidsisolatie en ons in staat stelt om bijna elke geluidsisolatie te realiseren die de klant wil hebben. Op deze manier kunnen we adequaat inspelen op elke vraag vanuit de markt.”

Recycling

Door de opbouw van verschillende materialen is recyclen moeilijk en voor sommigen zelfs onmogelijk. Klaver: “Steeds vaker krijgen we de vraag om onze producten te recyclen. Daarom hebben we een nieuw gepatenteerd product ontwikkeld dat volledig recyclebaar is. Na demontage kunnen de lagen schuim en geluidsisolatie op eenvoudige wijze worden gescheiden en afzonderlijk voor 100% gerecycled. Dit geldt zowel voor opencellige als geslotencellige producten. Het gerecyclede materiaal wordt vervolgens tot granulaat gemalen. Uit dit granulaat wordt de nieuwe massaplaat gemaakt. Het gebruik van recyclebare materialen in onze producten is een belangrijk aspect van onze toewijding aan duurzaamheid. Door materialen te hergebruiken, helpen we niet alleen om waardevolle hulpbronnen te behouden, maar draagt het ook bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaat met de productie van nieuwe materialen. We blijven innoveren en zoeken naar nieuwe manieren om de impact van hun producten op het milieu te minimaliseren.”

Montage

De montage van onze nieuwe Soundac® Eco 2040alu is zeer eenvoudig. De geluidsisolatieplaat is voorzien van een streepbelijming in de lengterichting. Aan 1 zijde wordt het schuim gemonteerd op de geluidsisolatieplaat, die op breedte wordt gesneden voor de betreffende leidingdiameter. De complete prefabplaat wordt om de leiding gewikkeld en vastgezet met de zelfklevende strook. De naden worden op de gebruikelijke manier afgewerkt met een aluminium tape. Door prefabricage van zowel de stroken als de bochtstukken is er een grote besparing op de montagetijd. Voor onze producten, met name de leidingisolatie, hebben we oplossingen voor elke leidingdiameter. We kunnen ook bochtstukken op maat snijden, waardoor je niet meer ter plekke bochtstukken hoeft uit te snijden. Dit resulteert in een veel snellere montage en verkort de bouwtijd. Dit maakt het proces efficiënter en de noodzaak voor ter plekke snijden verminderen.

De zeer flexibele Soundac® Eco2040alu leidingisolatie heeft uitstekende geluidsisolerend eigenschappen en is gemakkelijk een zeer netjes te monteren. Na demontage kunnen beide lagen worden gescheiden en afzonderlijk worden gerecycled. Soundac® Eco2040alu is opgebouwd uit een kunststof mat, een 10 mm polyurethaanschuim en afgewerkt met een versterkte aluminium toplaag. Het materiaal weegt ca. 4,5 kg/m² met een totale dikte van ca. 11,5 mm.

Acoustics & Noise Reduction B.V. – +31 (0) 72 – 57 27 390 Heerhugowaard& Tilburg – www.anr.nl

Tekst: Loet van Bergen Foto’s: ANR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in