Op naar 2024!

0
1

Een nieuw jaar aanstaande voor de VIB en de gehele sector! Een jaar van vooruitgang en vele nieuwe kansen! Er waait een nieuwe wind door de VIB. Een nieuwe voorzitter, een nieuwe branchemanager én een nieuw helder meerjarenplan. Graag nemen voorzitter Gerda Stijf en branchemanager Swen Peeters u mee in een sneak preview voor het nieuwe jaar.

Summit ‘Samen OnderWeg’

Op donderdag 28 februari 2024 organiseert de VIB het summit ‘Samen OnderWeg’. Een bijeenkomst waar de focus ligt op het werven, maar ook behouden en ontwikkelen van nieuwe krachten. Voorzitter Gerda Stijf heeft samen met het bestuur een nieuw beleidsplan voor ’23-’27 opgesteld. OOI is bij de brainstormsessies betrokken geweest.

Samen zijn er verschillende beleidslijnen opgesteld:

  1. Tussenstation 16-17 jarigen op de plants
  2. Arbeidsmigratie
  3. Online platform
  4. Inzet arbeidsmigratie

Voortvloeisel hiervan is het opstellen van een stappenplan voor de bedrijven.

Nog steeds blijkt dat wanneer nieuwe medewerkers – lees instroom – binnen een bedrijf starten, zij onvoldoende worden begeleid. Er is behoefte aan coaching on the job, een werkcoach en reflectiemomenten. Denk eens terug aan je eigen eerste werkdag. Toen was het ook belangrijk dat er duidelijkheid bestond over structuren, maar ook waar drink ik mijn kop koffie. En ook heel belangrijk: wat vinden mijn collega’s van mij, doe ik mijn werk goed. In de praktijk blijkt nog steeds dat deze zaken onvoldoende worden gezien en opgepakt door de bedrijven. Waardoor? Tal van redenen, tijdgebrek, onvoldoende structuur, onvoldoende inzicht. Om die reden heeft de VIB gemeend het Summit ‘Samen OnderWeg’ te organiseren om samen met de bedrijven uit de sector een goed werkend stappenplan, niet te kostbaar maar wel effectief, op te stellen zodat er een gezamenlijk omarmd initiatief ligt wat ingezet kan worden.

Voorzitter, bestuur, OOI en branchemanager hebben de handschoen opgenomen om dit summit tot een inspirerend, uitdagend event te maken.

Het nuttige zal met het aangename worden gecombineerd, zodat er voldoende tijd is om met elkaar van gedachten te wisselen en ideeën uit te wisselen. Alle leden en Buitengewone leden ontvangen hiervoor een uitnodiging. U bent van harte welkom, sterker nog de VIB ontvangt u heel graag op 28 februari om gezamenlijk vorm te geven aan dit stappenplan.

U gaat het doen! De VIB en OOI staan naast u om u te ondersteunen!

Dit summit wordt op 28 februari 2024 gehouden.
Locatie: MetaalUnie Nieuwegein.
Tijd: 10.00-15.00 uur.

Isopedia.nl

Bijzonder trots zijn wij, VIB en OOI, dat wij gezamenlijk het eerste kennisplatform lanceren van de isolatiesector: Isopedia.nl.

Op dit platform zal allerlei kennis en hands on informatie te vinden zijn vanuit en door de sector. Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt u deze richten aan info@isopedia.nl, van waaruit deze worden opgepakt en voor het juiste antwoord worden doorgestuurd en afgestemd naar onze experts en betrokkenen in de sector. Dit platform wordt steeds verder gevuld worden met adequate kennis en marktinformatie. Er is de ambitie om dit platform ‘de Funda’ voor de isolatiesector te maken. We houden u op de hoogte.

ISSO 64 2.0, gratis voor nieuwe leden

We streven ernaar om de ISSO64 in 2024 van een praktische update te voorzien! In 2023 is er een werkgroep ISSO 64 2.0 opgestart om de huidige editie nader onder de loep te nemen. Kennis verandert, de sector verandert, methoden veranderen en naar de mening van de VIB én experts dus ook de huidige ISSO 64 editie. De werkgroep is thans drukdoende om de huidige editie te finetunen en aan te vullen met adequate informatie. De VIB wil nieuwe leden een gratis online versie aanbieden als welkomstgeschenk om zodoende volledig op te hoogte te zijn van de laatste ISSO 64 norm. Ook wil de VIB de leden en Buitengewone leden een aanbieding doen.

Huisstijl

Nieuwe voorzitter, nieuwe branchemanager, nieuwe huisstijl. De VIB vond het hoog tijd voor een frisse wind en daarmee een frisse groene sustainable update van het logo en de huisstijl. In deze nieuwe huisstijl hebben wij als eerste een nieuwsbrief met content gecreëerd: VIB insight, waarin belangrijke, relevante informatie voor en door alle leden gedeeld gaat worden. In december valt de eerste editie in uw inbox. Mochten leden een bijdrage willen leveren aan deze VIB insight, stuur deze dan vooral aan info@isoleren.nl zodat uw bijdrage niet ongezien en ongehoord blijft. Per slot van rekening is de VIB van u allemaal en daarmee ook de VIB insight.

Wij wensen iedereen zeer fijne feestdagen en een gezond, warm en fantastisch 2024!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in