OOI nieuws

0
1

Duurzame inzetbaarheid:
fit en vrolijk de eindstreep halen

OOI zal zich de komende jaren in toenemende mate richten op het ondersteunen van werkgevers en werknemers in het goed laten functioneren van de arbeidsmarkt. Twee onderwerpen zijn daarbij van belang: instroom en duurzame inzetbaarheid. In de vorige twee edities van Isolatie 4 All hebben we al stilgestaan bij instroom en bijbehorend belang van goede praktijkbegeleiding. In dit nummer leggen we graag de focus op duurzame inzetbaarheid.

Van containerbegrip naar praktische ondersteuning
Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers is inmiddels een bekend begrip, maar wat er precies mee bedoeld wordt is niet altijd eenduidig. OOI spreekt daarom liever over ‘fit en vrolijk de eindstreep halen’. En die eindstreep hoeft niet altijd het pensioen te zijn, het kan ook het moment zijn dat de medewerker de sector verlaat. Kern is dat OOI werkgevers en werknemers wil ondersteunen in die vraagstukken waarmee zij te maken krijgen als het gaat om fit en vrolijk die eindstreep te halen. Dat kan raken aan bijvoorbeeld (persoonlijke) ontwikkeling, gezondheid of zaken in de privésfeer die invloed hebben in het dagelijkse functioneren.

“OOI gaat onderzoek doen naar de verhalen achter de cijfers”


Beter weten wat er leeft

OOI vindt het belangrijk om ondersteuning te bieden die ècht aansluit bij de behoeften en wensen van de sector. Inmiddels hebben we goed zicht op de belangrijkste kwantitatieve cijfers in de sector. We weten hoeveel mensen instromen en uitstromen, hoe de leeftijdsopbouw is van de medewerkers etcetera. Maar we weten eigenlijk nog wat minder over de verhalen achter de cijfers. Waarom kiezen ze voor onze sector? En wat is de reden dat ze de sector verlaten? En wat zijn de vragen waar werkgevers en werknemers wakker van liggen? OOI zal de komende tijd dan ook opnieuw in gesprek gaan met de sector om antwoorden te krijgen op deze en andere vragen. Deels gaan we dat doen door gesprekken te voeren met medewerkers en werkgevers, daarnaast zal een onderzoeksbureau in opdracht van OOI daar nader onderzoek naar verrichten.

Nu al behoefte aan een goed gesprek?
Als werkgever of werknemer hoeft u echter niet te wachten totdat u benaderd wordt door OOI. Als u behoefte heeft om eens een goed gesprek te voeren over de ontwikkeling van uw organisatie of uw eigen inzetbaarheid, kunt u al een gesprek aan gaan met een werkgeversadviseur of loopbaancoach die vanuit OOI beschikbaar zijn. En draagt uw bedrijf premie af aan OOI, dan kunt u hier kosteloos gebruik van maken. Neem hiervoor contact met OOI om de mogelijkheden te bespreken.

Stichting OOI
Pottenbakkersweg 9, 3449HZ Woerden
0181-659555
info@ooi.nl

In gesprek over je loopbaan

Voor veel mensen die al langere tijd werkzaam zijn in hetzelfde beroep of bedrijf is het lastig voor te stellen hoe hun loopbaan zich nog zou kunnen ontwikkelen. Vandaar dat OOI mogelijkheden biedt voor werknemers en werkgevers om een persoonlijk gesprek aan te gaan. De medewerker kan gekoppeld worden aan een loopbaancoach, de werkgever met een werkgeversadviseur. De eerste stap is altijd kosteloos voor bedrijven die aan OOI afdragen en medewerkers die onder de cao vallen. Het levert een maatwerk advies op, waarmee de medewerker fit en vrolijk verder kan en de werknemer weet wat zijn mogelijkheden zijn om het maximale uit zijn team te halen.Meer weten? Neem contact met ons op!

mijnOOI als centraal informatiepunt

Sinds dit voorjaar is mijnOOI als leer- en kennisplatform actief. Zowel werkgever als werknemer kunnen via mijnOOI informatie krijgen over de opleidingen van OOI, maar ook de activiteiten rondom Duurzame Inzetbaarheid zullen via dit platform beschikbaar worden gesteld aan de sector. Kijk op mijnOOI.nl om te zien wat er nu allemaal al beschikbaar is en om een eigen profiel aan te maken!

Cursusagenda 2e halfjaar 2021

• Isolatiemonteur Industrie (21 dagen)
Startdatum 23 augustus
• Isolatiemonteur Industrie Allround (11 dagen)
Startdatum 15 november
• Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
22 juli
2 september
25 november
• Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
19 en 20 augustus
• Opmeten Industrie kort (4 dagen)
28 oktober, 4, 11 en 18 november
• Basistraining isolatiemontage utiliteit/industrie (4 dagen)
• Rockwool Teclit (1 dag)
17 september
• Montagetraining Elektrische Tracing
28 mei
• Kennismaken met Isolatietechniek (kantoorpersoneel, 1 dag)
23 juli
14 oktober

Contact?
Pottenbakkersweg 9
3449 HZ Woerden
Tel. 0181 – 659555
info@ooi.nl
Linkedin: #OOI Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatie

www.ooi.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in