OOI gaat met werkgevers in gesprek: over alcohol, drugs en medicijn gebruik

0
1

Werkgevers weten maar al te goed wanneer er onder werknemers sprake is van problematisch alcohol, drugs of medicijn gebruik. OOI heeft onderzoek gedaan in de sector en daaruit komt naar voren dat dit een onderwerp is waar werkgevers zich zorgen om maken. Daarom heeft OOI contact gezocht met het Trimbos Instituut, de autoriteit op het gebied van problematiek rondom middelen gebruik.

Samen met Trimbos organiseert OOI bijeenkomsten op maandag 23 januari en maandag 6 februari 2023 om 16.00 uur om met werkgevers in gesprek te gaan hierover. Wat komen werkgevers in de sector tegen op dit vlak, waar liggen zij wakker van en wat zou OOI kunnen doen om hen hierbij te helpen?

Waarom houdt OOI zich hiermee bezig?

Het bestuur van OOI heeft er nadrukkelijk voor gekozen om OOI een breder profiel te geven. Onder het motto ‘fit en vrolijk door je loopbaan’ houdt OOI zich bezig met thema’s die werkgevers en werknemers ondersteunen om op een gezonde en enthousiaste manier in hun loopbaan te staan. Meer en meer zal OOI zich richten op drie belangrijke pijlers: gezondheid, schuldenproblematiek en dus alcohol, drugs en medicijn gebruik.

Ben je werkgever in de isolatiebranche en wil je meedenken over dit onderwerp en wat OOI daarin zou kunnen betekenen? Stuur dan een bericht naar info@ooi.nl of bel ons op 0181 659 555.

Wegwijs in de HRD-Tool

MijnOOI is het portaal voor zowel werknemers als werkgevers in de isolatiebranche. Speciaal voor werkgevers en HR managers is er een HRD-Tool ontwikkeld. Het is een gebruiksvriendelijk systeem die jou helpt bij het efficiënt organiseren, stimuleren en monitoren van de ontwikkeling van jouw medewerkers. De behaalde certificaten van jouw werknemers worden hierin geregi-streerd. En de gehele personeelsdossiers kan je bijhouden in de HRDTool.

Om jou als werkgever op weg te helpen met de HRD-Tool organiseren we een demo op 17 januari en 13 februari 2023, waarin we alle kneepjes van de tool uitleggen, aan de slag gaan met de HRD-Tool en natuurlijk kunnen we dan ook het gesprek aangaan;, wat vind ervan en wat zou je er eventueel nog meer mee willen. Dan kunnen wij er een volgende stap mee maken. Aanmelden kan via ooi.nl

CoMetec

OOI wordt gefinancierd vanuit afdrachten die werkgevers betalen. De inning van de premie, die door cao-partijen wordt vastgesteld, verliep altijd via MN Services tegelijk met de inning van de pensioenpremie. Sociale partners hebben besloten om de inning voor OOI te scheiden van de inning voor de pensioenen. Daarom ontvangen werkgevers vanaf 2023 een factuur van een nieuwe organisatie: CoMetec. Goed om te letten op deze factuur en eventueel de boekhouder hierover in te lichten. Het zal even wennen zijn, maar we denken dat CoMetec snel een vertrouwde naam zal zijn.

OOI wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2023

Ornando Keerveld gaat met pensioen

Al ruim 13 jaar is Ornando een vertrouwd gezicht binnen het team van OOI. Aan alle mooie dingen komt helaas een einde, zo ook aan de betrokkenheid van Ornando bij OOI. In december nemen we afscheid van hem en gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen.

Ornando heeft zich in die 13 jaar specifiek gericht op het plaatwerk, maar was daarnaast breder inzetbaar voor cursussen. En met zijn humor en gulle lach wist hij meteen een goede sfeer te creëren en een duurzame band met de cursisten op te bouwen. En ook binnen het team heeft Ornando altijd zijn eigen authentieke plek in genomen. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet de afgelopen 13 jaar en wensen hem een heel mooie volgende fase in zijn leven toe. Ornando, we gaan je missen! Maar je bent altijd welkom voor een kop thee.

Cursusagenda 2023

locatie Woerden

IMI (21 dagen)
start 13 maart

IMI-A (11 dagen)
start 30 januari

Isolatie Plaatwerk (14 dagen)
start 9 maart

Opmeten Industrie Kort (4 dagen)
26 januari, 2, 9 & 16 februari

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
19 januari, 15 maart

Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
22 en 23 februari, 29 en 30 maart

Kennismaken met isolatietechniek (1 dag)
1 februari, 24 maart

Basistraining isolatiemontage industrie/ utiliteit (4 dagen)
21, 22, 28 & 29 maart

Rockwool Teclit
3 maart

Montagetraining Elektrische Tracing
10 maart

Nulmeting
12 januari, 17 februari, 5 april

locatie Groningen

IMI (21 dagen)
Startdatum in overleg

Verwerker Armaflex 1 (1 dag)
17 januari , 9 maart

Verwerker Armaflex 2 (2 dagen)
2 & 3 februari , 23 & 24 maart

Kennismaken met Isolatietechniek (1 dag)
9 februari , 16 maart

Basistraining Isolatiemontage
Industrie/Utiliteit (4 dagen)
16, 17, 23 & 24 februari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in