Nieuws update

0
1

Stap-Budget: nieuwe subsidieregeling voor scholing

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget, dat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie, van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor het volgen van een scholing, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan en vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. Zij hebben zo meer kansen om hun baan te houden door bijvoorbeeld bij- of omscholing of om een nieuwe baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn. Voor mensen met zware beroepen, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kunnen zij op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken. In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar dat verdeeld wordt over 5 aanvraagtijdvakken. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Het eerste aanvraagtijdvak zal 1 maart 2022 opengesteld worden. Wees er op tijd bij! Want op=op. Een STAP-budget aanvragen kan alleen als de scholingsactiviteiten in het scholingsregister staan. Opleiders kunnen voor meer informatie terecht bij DUO en het scholingsregister. Werkenden en werkzoekende kunnen via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. 

Voor meer informatie: www. stap-budget.nl 

NIEUW: Rockvent brandveilige isolatie voor geventileerde gevels

ROCKWOOL introduceert Rockvent isolatie: een nieuwe productrange voor geventileerde gevels. Het Rockvent assortiment combineert de uitstekende thermische, akoestische, brandveilige en circulaire eigenschappen van ROCKWOOL steenwol en kan worden afgewerkt met een verscheidenheid aan esthetisch hoogwaardige gevelbekledingen.

Geventileerde gevels worden veelvuldig toegepast in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, in utiliteitsgebouwen, woningen en woongebouwen. Met Rockvent isolatieplaten biedt ROCKWOOL een oplossing voor het brandveilig en circulair isoleren van geventileerde gevels voor de lange termijn.

Voor meer informatie: rockwool.nl/rockvent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in