Krachtenbundeling van sterke merken biedt grote toegevoegde waarde

0
1
Gert Jan de Koning en Raymond van Loon
Gert Jan de Koning en Raymond van Loon

Vanaf begin 2023 gaan Jacosol, Asbipro distributie, Asbipro prefab en ATIS SAMEN verder onder 1 naam: ISOPARTNER Nederland. Onder het motto “Samen staan we sterk” kan de klant nog meer expertise en service worden geboden. ISOPARTNER Nederland is onderdeel van de IPCOM Groep gespecialiseerd in technische isolatie, brandwerende en akoestische producten en oplossingen. ISOPARTNER is de brand name voor de business unit bedrijven gespecialiseerd in technische isolatie binnen de IPCOM Group. De brand name Isopartner zal dus breed uitgerold worden in heel Europa.

ISOPARTNER NEDERLAND

De klant centraal

Atis, Asbipro en Jacosol zijn al decennialang gerenommeerde “sterke bedrijven ”, ieder met zijn eigen specialiteit. “Een bundeling van krachten zal ervoor zorgen dat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen op het gebied van adviseren, (technische) knowhow en een veel breder scala aan producten. Vooral doordat de zeer goed geoutilleerde productiefaciliteiten toegevoegde waarde producten en oplossingen kunnen aanbieden”, meent de nieuwe algemeen directeur van Isopartner Raymond van Loon. “Vanuit meerdere locaties zullen wij de steeds belangrijker wordende en gevraagde logistieke excellence kunnen garanderen.”
ISOPARTNER Nederland is in het bezit van de navolgende certificaten: IATF 16949:2016, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en EC MED module B&D.

Zorgvuldig proces

De fusie is niet van vandaag op morgen gebeurt”, vertelt oud eigenaar Gert Jan de Koning van Asbipro. “Daar zijn we een jaar geleden al mee begonnen. Dit jaar zijn we daar heel actief in geweest om de organisatie van ISOPARTNER Nederland op poten te zetten. Waarbij het personeel nauw betrokken is geweest. De fusie heeft ook geen consequenties voor de banen van onze medewerkers, die blijven behouden. Want die hebben we straks hard nodig om onze groeidoelstellingen te behalen. De naam ISOPARTNER moet een begrip worden in Europa”, aldus Gert Jan.

‘Wij onderscheiden ons in expertise, service en knowhow’

Internationaal Netwerk biedt voordelen

Er zijn inmiddels meerdere ISOPARTNERS in andere landen actief. Op dit moment zijn er al ISOPARTNER-bedrijven in Duitsland, Zweden, Noorwegen, Hongarije, Roemenië en in 2023 komen daar Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Nederland bij. “Deel uitmaken van deze groep van vooruitstrevende bedrijven, die allen dezelfde waarden delen, heeft heel wat voordelen”, vindt Gert Jan. “Dankzij dit internationale netwerk kunnen wij ons nog verder onderscheiden in expertise, service en knowhow. Regelmatig vinden er meetings plaats bij de verschillende vestigingen van de ISOPARTNER-bedrijven in Europa om kennis uit te wisselen op het gebied van productietechnieken, producten en/of oplossingen en distributie vraagstukken. Op deze manier kunnen wij als ISOPARTNER Nederland sneller anticiperen in tijden van verandering en kwaliteitsgerichte, onderscheidende oplossingen en toegevoegde waarde blijven bieden en garanderen.”

Een ervaren organisatie met hart voor isolatie

Het hoofdkantoor van ISOPARTNER Nederland komt in Papendrecht. De directie wordt gevormd door Raymond van Loon als algemeen directeur en Gert Jan de Koning wordt commercieel verantwoordelijk voor de technische isolatie activiteiten. Samen goed voor 82 jaar ervaring in de isolatiebranche. Als directie gaan we samen met het Sr. management de 6 vestigingen aansturen. Te weten: Vestiging Papendrecht en Schaijk, Joshua Fransz, Vestigingen Schiedam (2) en Groningen, Johan Melaard en Vestiging Wieringerwerf, Ron van Avezaath, Ron zal tevens de taken van Piet Servaas overnemen die als oud eigenaar van Jacosol per 1 januari afscheid zal nemen.

Kennis en specialisme

“Iedere vestiging behoudt zijn eigen identiteit en hun specifieke kwaliteiten op het gebied van distributie, advisering en services”, vertelt Raymond van Loon. “Als we kijken naar de productielocaties dan zijn de productgroepen wel verschillend maar complementair aan de overige productgroepen. De prefab activiteiten blijven in Schiedam, de akoestische activiteiten in Papendrecht en de PFP activiteiten in Wieringerwerf. Op elke locatie zitten onze specialisten voor advisering en ondersteuning naar de klanten toe. Voor de klant verandert er in feite niets”, vult Gert Jan aan. “Klanten kunnen gewoon naar hun oude vertrouwde vestiging bellen of mailen en hun bestellingen doen en/of een offerte opvragen. Wat betreft de logistiek en distributie wordt het voor ons een stuk gemakkelijker. Dankzij ons ERP systeem kunnen we in alle magazijnen kijken hoeveel voorraden er liggen. Vroeger moest je eerst alle vestigingen afbellen met de vraag heb jij dat isolatiemateriaal nog op voorraad? Door dit systeem kunnen we ook sneller handelen en onze klanten just-in-time leveren. Op deze manier kunnen we ons distributie breder en efficiënter inzetten om de klanten te beleveren.

‘Just in time leveringen door innovatie’

Uitbreiding assortiment

“Door onze samenwerking met de ISOPARTNER bedrijven in andere landen biedt dit ons de mogelijkheid om isolatie producten en oplossingen die bijvoorbeeld in Spanje worden verkocht naar Nederland te halen als toevoeging op ons assortiment, ”vertelt Raymond. Op het gebied van innovatie hebben wij de Absormute ontwikkeld, een geluidsomkasting voor de warmtepompen die we volgend jaar op de markt gaan brengen. Er worden nu meer en meer internationale samenwerkingsverbanden opgezet betreffende producten en/of oplossingen die nog niet in Nederland worden toegepast en oplossingen kunnen bieden bij een bepaald soort isolatie vraagstuk en nieuwe business kan genereren. Dat is het mooie ervan, die uitwisseling met ISOPARTNER bedrijven uit andere landen. In die zin kunnen we veel van elkaar leren”, aldus Raymond.

Branding

ISOPARTNER Nederland is begin 2023 operationeel. “We zijn volop bezig met de rebranding van de ondernemingen in samenwerking met de marketingafdeling van Ipcom, die de corporate identity heeft ontwikkeld. We willen begin januari onze nieuwe huisstijl presenteren, welke te zien zal zijn op alle uitingen zoals drukwerk, gevel- en vervoerbelettering, kleding, website enz. Daarnaast zijn we druk bezig met de installatie van het ERP systeem voor de logistiek en distributie. Uiteraard zullen we ISOPARTNER Nederland feestelijk openen en naar onze klanten laten zien dat er nu een partij staat waar je voor alle vragen en (specifieke) producten terecht kunt.”

Passie voor kennis delen en actief een bijdrage leveren aan energieverbruik en minder CO2 uitstoot.

Isolatie is de Toekomst

Gert Jan: “Ik vind het nog steeds een leuk en boeiend vak en ook nodig gezien het feit dat isolatie een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van het energieverbruik en de CO2 uitstoot. Dat gaan we als ISOPARTNER zeker uitdragen aan de opdrachtgevers in de bouw, industrie en scheepvaart.” Raymond en Gert Jan zijn ervan overtuigt dat de isolatiebranche een goede toekomst tegemoet gaat. “Natuurlijk komen we in deze branches handjes tekort, maar we zien nog steeds voldoende mogelijkheden. Dat versterkt wordt door onderdeel te zijn van de IPCOM Groep wat een echte ondernemersclub is waarvan we als ISOPARTNER Nederland alleen maar profijt hebben.” Zij hopen beiden nog een flink aantal jaren actief te zijn als directie van ISOPARTNER Nederland. Maar ze beseffen ook dat ze niet het eeuwige leven hebben en dat het wellicht voor beiden het laatste kunstje is. Van belang vinden ze allebei dat hun ervaring wordt doorgegeven aan de jonge generatie zodat de toekomst van ISOPARTNER blijft gewaarborgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in