Klantreferenties: Staveren B.V.

0
1
Tore Schumann (MABI) en naast hem Joey van Staveren en het team. De keuze voor MABI was unaniem.
Tore Schumann (MABI) en naast hem Joey van Staveren en het team. De keuze voor MABI was unaniem.

CHAPEAU: STAVEREN B.V.

STAVEREN B.V. EN MABI BINGO 16-Z CLASSIC

Tore Schumann (MABI) en naast hem Joey van Staveren en het team. De keuze voor MABI was unaniem.
Tore Schumann (MABI) en naast hem Joey van Staveren en het team. De keuze voor MABI was unaniem.

28 Jaar lang vertrouwde Isolatiebedrijf C.J. van Stave-ren B.V. te Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam, op de MABI Bingo 16. «In die tijd heeft de machine altijd uitstekend en probleemloos zijn werk verricht, het is echt een topmachine», zegt bedrijfsleider Joey van Staveren. Toen het dan ook tijd werd om naar een nieuwe machine te gaan kijken, was de keuze snel gemaakt. «We hebben vervanging van de machine met de medewerkers van de werkplaats besproken en zij kozen unaniem, opnieuw voor de opvolger van de oude machine, de MABI Bingo 16-Z classic, in de hoop dat we opnieuw minimaal 28 jaar probleemloos kunnen produceren».

De charme van familiebedrijven is de vaak lange historie die over meerdere generaties loopt. Zo ook bij het in 1980 opgerichte Isolatiebedrijf C.J. van Staveren B.V. Staveren B.V. is één van Nederlands meest prominente landelijk opererende isolatiebedrijven met projecten in zowel de utiliteitsbouw (kantoren en datacenters), de scheepsbouw (zoals LNG-schepen) als in de offshore en petro- en che-mische industrie. Daarbij biedt de onderneming met circa zestig personeelsleden een totaalpakket aan: van isolatie en steigerbouw, tot coating, tracing en brandwerende ap-plicaties.

De MABI Bingo 16-Z Classic is veelzijdig en compact met een hoge productie.
De MABI Bingo 16-Z Classic is veelzijdig en compact met een hoge productie.

Bedrijfsleider Joey van Staveren (34) is de derde gene-ratie in het familiebedrijf. Hij begon op zijn zestiende op de prefab-/plaatwerkafdeling en zal het bedrijf op termijn overnemen. Vader Coen van Staveren voert de directie en viert volgend jaar zijn vijftigjarig isolatiejubileum. Behalve de familie Van Staveren is er in de bijna 45-jarige bedri-jfshistorie nog een constante factor; vanaf het begin vormt MABI, naar volle tevredenheid, het hart van de prefab- en plaatwerkafdeling.

De oude MABI Bingo 16

Joey van Staveren zegt: «Ik weet nog hoe mijn vader mij in 1994 als jongetje van zeven, samen met mijn broer Wesley, meenam naar de vakbeurs EuroBlech in Han-nover. We gingen er speciaal naar toe om een indruk te krijgen van de toen net gelanceerde MABI Bingo 16. Ac-countmanager Tore Schumann belichtte de kwaliteiten van de machine en zo werden we toentertijd in Nederland de eerste onderneming met een MABI Bingo 16. Uiteinde-lijk heeft deze machine, op twee reparaties na, 28 jaar bij ons probleemloos gedraaid en geproduceerd. Problemen en/of storingen waren er bijna niet en wanneer er wel een probleem of storing was konden wij dit veelal zelf oplossen met telefonische hulp van MABI. Je wilt op een machine kunnen vertrouwen en MABI heeft ons daarin nooit teleur-gesteld».

Vervanging

Na bijna drie decennia kreeg de oude MABI Bingo 16 slijtageverschijnselen. Vervanging van onderdelen werd moeilijker en de software was niet meer up-to-date. Er moest een keuze worden gemaakt. Joey van Staveren: «Met een constante stroom aan opdrachten, draaien we een hoge productie, prefab- en plaatwerk. Je moet het dan niet zover laten komen dat de productie stagneert door een machinestoring. Dat wil en moet je ten alle tijde voor-komen!».

Kwaliteit en duurzaamheid

Wereldwijd draaien nog circa 400 exemplaren van de in 1994 gelanceerde MABI Bingo 16. Dat is extreem lang voor een productiemachine en zegt veel over de kwaliteit en duurzaamheid waarmee de MABI-machines worden geproduceerd. Joey van Staveren: «Een MABI machine is de top en hoger dan de top kun je niet komen».

De vorige MABI draaide 28 jaar probleemloos.
De vorige MABI draaide 28 jaar probleemloos.

Naadloze overgang naar de MABI Bingo 16-Z Classic

De prefab-/plaatwerkers van Staveren B.V. kunnen door hun jarenlange ervaring lezen en schrijven met de MABI Bingo 16 en dat is met de nieuwe versie, de MABI Bingo 16-Z Classic ook zo. «De mechanica van de nieuwe ge-neratie is min of meer hetzelfde. Alleen nieuwe software en wat kleine veranderingen in de omkasting onthullen dat het hier om de nieuwe generatie MABI Bingo 16-Z Classic gaat. De techniek heeft zich bewezen, dus was het voor ons een bijna naadloze overgang. Met de nieuwe software en een nieuwe uitstraling tillen ze de oude generatie naar het heden. De vorige machine hebben we in 1994 aan-gezet en een paar maanden geleden uitgezet. We hebben daarom ook bewust hetzelfde type machine gekozen. De MABI Bingo 16-Z Classic past mooi binnen ons bedrijf en in de werkplaats. We gaan ervan uit, dat we ook de ko-mende 28 jaar geen problemen met deze machine heb-ben». Na die 28 jaar zal hoogstwaarschijnlijk de vierde ge-neratie Van Staveren aan zet zijn. «Maar ik zal een positief advies geven wat betreft MABI», zegt Joey van Staveren lachend. «Dus het moet raar lopen, willen MABI en Van Staveren ook na 2050 niet samenwerken aan een goede toekomst».

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in