Isolatiebranche informeert succesvolle Industrial Heat + Power

0
1
VIBreceptie4489

FedEC en VIB als aanjager van kennisuitwisseling en samenwerking

Drie dagen lang bruiste het op het isolatiepaviljoen in Den Bosch op 11, 12 en 13 okober. Op 12 oktober “De dag van de Isolatie” ontmoeten leden van de VIB en van de beroepsvereniging voor energiedeskundigen FedEC elkaar al vroeg tijdens een ontbijtsessie. Het doel: Kennis uit te wisselen om de markt nog optimaler te kunnen bedienen.

Op de beurs gaven verschillende leveranciers acte de préséance en er was een uitgebreid programma met seminars rondom het thema isolatie, opleidingen en wet- en regelgeving. Op de VIB Ledenvergadering werd afscheid genomen van Hans Koole en de nieuwe voorzitter Gerda Stijf werd voorgesteld. Tijdens de gezellige afscheidsreceptie werd hier ook uitgebreid bij stilgestaan op het Isolatieplein, waar de VIB aanwezig was met een prachtige informatieve stand.

OntbijtSessie3994

Jaap Blacquière van RVO ging in zijn presentie in op de onderzoeksplicht energie-intensieve bedrijven die vanaf 1 januari ingaat. Hij legde uit wat deze inhoudt en hoe bedrijven de gegevens ten aanzien van de energiebesparende maatregelen die ze genomen hebben inclusief isolatiescan moeten aanleveren.

OntbijtSessie4111

Er werd gediscussieerd over de vraag: Hoe krijg je een betere afstemming krijgen tussen asset owners, isoleerders en energieadviseurs om de isolatiemaatregelen te vertalen in energiebesparing? En welke instrumenten en hulpmiddelen daarvoor nodig zijn. Dit gebeurde aan de hand van drie stellingen.

PraktijkTheaterIndustrie4400

Volop betrokkenheid tijdens de discussie over de stellingen

PraktijkTheaterIndustrie4326

Martijn Durieux – Manager Civil Engineering Shell Pernis, CINI-bestuur ging in het Praktijktheater Industrie uitvoerig in op de CINI-richtlijn voor industriële isolatie met de nieuwste updates vanuit de werkcommissies.

CiniPresentatie4149

Cinipresentatie: Gino de Landtsheer gaf op de beursvloer diverse praktijkvoorbeelden uit de industrie en ging in op inspectieprotocollen voor de industrie.

PraktijkTheaterIndustrie4367

Ron Ongenae belichtte welke aspecten van isolatie van belang zijn voor gebruikers en wat de rol is van ISSO 64 en hoe de terugverdientijd berekend wordt van isolerende maatregelen.

OntbijtSessie3990

Voor de ontbijtsessie met FedEC en VIB was flinke belangstelling.

VIBreceptie4489

Reinhard Reincke van Jorg Machines in gesprek met Martin van den Bosch van Gelders Isolatiebedrijf.

VIBreceptie4491

De bitterbal lijkt Jan Zanen, secretaris van de VIB, goed te smaken.

VIBreceptie4426

De afscheidsreceptie was een mooie gelegenheid om met elkaar bij te praten, elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Hans koole draagt het voorzitterschap over aan Gerda Stijf

VIBLedenvergadering4220

Hans Koole opende voor de laatste keer als voorzitter de VIB-ledenvergadering, Hans benadrukte in zijn afscheidsspeech het belang van opname van isolatiedoelen/standaarden bij wet- en regelgeving, de samenwerking met opdrachtgevers en andere marktspelers en de focus op vakmanschap en scholing.

VIBLedenvergadering4266

Van het bestuur kreeg Hans Koole bij zijn afscheid een mooi cadeau en een bos bloemen mee.

VIBLedenvergadering4248

In haar rol als nieuwe voorzitter vertelde Gerda Stijf welke ambities zij heeft met de VIB.

VIBreceptie4477

Hans Koole en Gerda Stijf brachten samen een toast uit voor een goede toekomst van de VIB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in