Innovatieve doorbraak: flexibeler halogeenvrij isolatiemateriaal

0
1

NH/ArmaFlex Smart biedt uitstekende weerstand tegen UV-straling en veroudering

• Betrouwbare condensatiebeheersing voor hoge, langdurige energiebesparingen 

• Hoge milieuvriendelijkheid

Münster, 28 februari 2022 – Armacell, een wereldwijd marktleider in flexibel schuim voor de isolatie van apparatuur en toonaangevend leverancier van technische schuimen, heeft een nieuw halogeenvrij isolatiemateriaal gelanceerd, NH/ArmaFlex Smart. NH/ArmaFlex Smart is gebaseerd op een zeer innovatieve schuimtechnologie en is flexibeler dan conventioneel halogeenvrij elastomeer-isolatiemateriaal en gemakkelijker te installeren. Het product is ook uitstekend bestand tegen UV-straling en veroudering, waardoor condensatie wordt tegengegaan en een hoge energie-efficiëntie op lange termijn wordt gegarandeerd. NH/ArmaFlex Smart ziet er anders uit en voelt anders aan dan zijn voorgangers – het is zwart, heeft een zeer glad oppervlak en is veel compacter. 

Luchthavens, ziekenhuizen, scholen, datacentra of de farmaceutische industrie: halogeenvrije isolatiematerialen zijn tegenwoordig in veel gebouwen vereist. Aangezien NH/ArmaFlex Smart zeer goede brandeigenschappen heeft, zal het de kosten van gevolgschade door brand beperken. In geval van brand komen uit dit halogeenvrije isolatiemateriaal geen corrosieve gassen vrij die bij contact met bluswater agressieve zuren kunnen vormen. Dergelijke gevolgschade bij brand kan al gauw oplopen tot een veelvoud van de kosten van de eigenlijke brand, bijvoorbeeld in cleanrooms of datacenters.

Conventionele halogeenvrije producten zijn minder stevig dan standaard elastomere isolatiematerialen omdat het stabiliserende effect van de gehalogeneerde bestanddelen ontbreekt. Hun oppervlak kan gemakkelijk beschadigd worden door mechanische schokken. Bij blootstelling aan UV-straling (zelfs van kunstmatige lichtbronnen) worden ze sneller bros dan standaard FEF’s. Als ze onder spanning staan, kunnen er microscheurtjes in de isolatie ontstaan. Met NH/ArmaFlex Smart heeft Armacell de problemen opgelost die zich voordoen bij conventionele halogeenvrije producten. 

“Bij de ontwikkeling van ons nieuwe isolatiemateriaal was het de uitdaging om het installatiegemak en de UV-bestendigheid van het halogeenvrije materiaal verder te optimaliseren voor toepassingen in de bouwsector, en tegelijkertijd uitstekende isolatie- en brandprestaties te garanderen”, legt Sascha Kaiser, Product Manager EMEA bij Armacell, uit. “Om de flexibiliteit van hun halogeenvrije producten te verbeteren, doen veel FEF-fabrikanten concessies aan hun technische eigenschappen. Koude-isolatiematerialen zijn op de lange termijn echter alleen betrouwbaar en energie-efficiënt als ze door een voldoende hoge en betrouwbare weerstand tegen waterdamptransmissie beschermd zijn tegen onaanvaardbare vochtindringing. NH/ArmaFlex Smart biedt condensatiebeheersing en isolatie-eigenschappen waar men jarenlang op kan vertrouwen en vermindert het risico van corrosie onder de isolatie.”

NH/ArmaFlex Smart is halogeenvrij, bevat geen PVC of gechloreerd polyethyleen, wordt geproduceerd zonder toevoeging van broomhoudende brandvertragers, en is vrij van gechloreerde paraffines, waarvan vermoed wordt dat ze een gevaar vormen voor de gezondheid en het milieu.

Dit nieuwe halogeenvrije materiaal is verkrijgbaar in een uitgebreide reeks platen en buizen, en wordt aangevuld met zelfklevende tapes en de ArmaFix NH Smart leidingdrager, die koudebruggen in de buurt van de beugel voorkomt. Voor de installatie van NH/ArmaFlex Smart wordt ArmaFlex 750-lijm aanbevolen, die speciaal aan deze innovatieve schuimtechnologie is aangepast.

© Armacell, 2022. Alle rechten voorbehouden. ArmaFlex ®en ArmaFix® zijn handelsmerken van de Armacell Groep.

Informatie over onze producten is te vinden op www.armacell.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in