Informeren Inspireren Verbinden – De Klant Centraal! Tour de Leverancier SIG Benelux

0
1

Bij SIG geloven we, dat we door samen te werken met onze leveranciers onze klanten het beste kunnen bieden en zijn altijd op zoek naar partnerschap met onze klanten en leveranciers. Een partnerschap waarin wij gelijk zijn en met elkaar tot resultaat komen. En het beste resultaat is vaak groter dan de som der delen. Dagelijks voorzien wij klanten van de juiste producten, kennis én expertise.

vanwege de corona weer een Tour de Leverancier plaats bij SIG Benelux in Waalwijk. Waar isolatiebedrijven werden geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen door de leveranciers.

Veel Interesse & belangstelling

Een evenement waar een groot aantal isolatiebedrijven op af waar gekomen. Na een welkomstwoord werden de deelnemers in groepjes verdeeld die in 10 minuten bij de 7 deelnemende bedrijven te weten: Rockwool, Armacell, Kingspan, Promat, Mulcol, Bartec en SIG die de deelnemers informeerden over hun producten en de laatste ontwikkelingen.

De leverancier Promat en Mulcol focussen zich op brandwering en brachten de deelnemers op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op dat gebied. Zo liet Promat o.a. de PROMASTOP®-brandmanchetten zien die aan de binnenzijde een opzwellend materiaal hebben op basis van grafiet dat bij verhitting opschuimt. Daardoor worden de leidingen waar het materiaal omheen zit dichtgeknepen, zodat het vuur en de rook er niet doorheen kunnen. Zo blijft de brandwerende compartimentering van het gebouw intact.

Mulcol demonstreerde de app die ze ontwikkeld hebben. Met deze app kunnen alle geteste producten gemakkelijk worden gevonden. Er staan op dit moment 4500 producten in de app die continu wordt bijgehouden. Om producten gemakkelijk terug te vinden, heeft Mulcon een selector ontwikkeld waar isoleerders op basis van de constructie bijvoorbeeld vloer of wand een product met de juiste oplossing kunnen vinden.

De overige leveranciers bedienen de HVAC en industrie segmenten/isoleerders met o.a. elastomeren (Armacell), steenwol (Rockwool & Paroc), glaswol (Isover), Kooltherm (Kingspan), tracing (Bartec). Armacell liet naast de bestaande producten zoals de Armacell Protect, een preview zien van nieuwe branddoorvoeringen die eind dit jaar op de markt geïntroduceerd zullen worden.

Rockwool ging in op hun producten zoals Teclit, een robuuste pijpschaal met bijzonder sterke aluminiumfolie voor een permanente diffusiedichte isolatie en WR-Tech wanneer duurzaamheid belangrijk is. Leuk was het filmpje over hoe van basaltstenen isolatie gemaakt wordt.

Bartec legde uit wat elektrische tracing betekent en welke materialen daar allemaal voorhanden is van elektrische kabels met verschillende temperatuurniveaus en de kastjes voor de aansturing. Voor toepassingen in de petrochemie, olie en gas maar ook vorstbeveliging voor sprinklerinstallaties. De kunst voor isoleerders is wel om elektrische tracing goed aan te brengen. In samenwerking met Stichting OOI worden er cursussen op dit gebied gegeven. Want alleen zorgvuldige aangelegde elektrische tracing biedt een optimale werking.

Tenslotte SIG die in een filmpje liet zien over hun eigen productielocatie in Waalwijk waar ze alle mogelijke isolatiematerialen kunnen bewerken, zodat ze voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten. We passen technieken toe zoals lijmen, zagen en frezen van bijvoorbeeld PIR-hardschuimolie-en gaswinning, (industriële) koeltechniek, scheepvaart en gebouwen.

Netwerken belangrijke kennisdeler

Na afloop van de rondleiding was er een borrel met heerlijke hapjes van de barbecue die heerlijk smaakten. Onderwijl was het mogelijk om te netwerken met de deelnemers. In de gesprekken kwam o.a. naar voren dat de isolatiebedrijven meer dan voldoende werk hebben, maar wel een tekort hebben aan personeel. Waar moeilijk aan te komen is. Ook noemde een isoleerder de concurrentie van de installateur die steeds vaker zelf aan de slag gaan en nauwelijks verstand hebben van isoleren. Hij pleitte ervoor dat isolatiebedrijven worden opgenomen worden in een bouwteam zodat ze kunnen adviseren ten aanzien van de berekeningen en materialen om op deze manier optimaal te kunnen adviseren. Een ander zaak die tijdens het netwerk naar voren kwam, zijn de logistieke problemen betreffende de levering van de producten op de bouwplaats. Steeds meer steden werken met tijdsloten en alleen nog vrachtwagens met Euro6 mogen de bouwplaats op. In het kader van emissieloos bouwen en isoleren zal hier op termijn een oplossing voor gevonden moeten worden.

Kennisdelen en elkaar ontmoeten blijft van belang om samen het belang van goed isolatiewerk te onderstrepen richting klanten.

Tekst en Foto’s: Loet van bergen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in