Gezondheidscheck voor de hele sector

0
2

OOI legt zich meer en meer toe op het ondersteunen van de branche om medewerkers fit en vrolijk door hun loopbaan te laten gaan, waardoor ondernemingen gezonder en dus rendabeler kunnen functioneren. Bedrijven in de sector zijn zich al heel bewust van het belang van goede arbeidsomstandigheden en het nemen van veiligheidsmaatregelen. Maar om lekker aan de slag te blijven is de persoonlijke gezondheid van medewerkers van groot belang.

OOI gaat aan het einde van dit jaar starten met het aanbieden van een preventief medisch onderzoek (PMO) aan alle werknemers (en werkgevers zijn ook meer dan welkom!) in de sector. Met dit onderzoek krijgt de werknemer inzicht in zijn eigen gezondheid. Uiteraard zijn de resultaten strikt vertrouwelijk en alleen in te zien door de desbetreffende werknemer. OOI krijgt wel inzicht op sectorniveau hoe het in algemene zin is gesteld met de gezondheid in de sector en welke trends er zichtbaar zijn. Daarmee kunnen we onze dienstverlening nog beter afstemmen op de behoeften uit de sector.

Wij weten dat veel werkgevers al de mogelijkheid voor een medisch onderzoek bieden, maar ook dat daar lang niet altijd gebruik van wordt gemaakt. We hopen dat wanneer OOI als neutrale branchepartij de mogelijkheid biedt twijfelaars alsnog over de streep gaan.

Maak het als werkgever mogelijk!

Wij doen hier wel alvast de oproep aan werkgevers om medewerkers die gebruik willen maken van de mogelijkheid hiervoor de ruimte te geven. Dit najaar zullen we met een grote campagne alle werknemers in de sector benaderen en uitnodigen. Medewerkers kunnen dan zelf een datum inplannen, maar dit zal altijd overdag zijn. We vragen werkgevers om de medewerkers de ruimte te geven om hier naar toe te gaan. Uiteindelijk is het goed voor de werknemer en daarmee ook voor de werkgever.

Het goede gesprek

Hoe ga ik als leidinggevende nou de diepte in met mijn medewerker over zijn persoonlijke ontwikkeling? Maar ook: hoe kaart ik als werknemer nou aan dat ik me wil ontwikkelen? Of dat ik andere vragen heb waarbij ik wil dat mijn werkgever mij kan ondersteunen? Deze en andere vragen worden beantwoord in de workshop ‘het goede gesprek’ die OOI gaat aanbieden. Deze cursus kent een variant specifiek voor leidinggevenden en een voor werknemers.

In het kader van de grote subsidie die OOI heeft aangevraagd voor duurzame inzetbaarheid wordt deze workshop ontwikkeld en na de zomer aangeboden. Dankzij deze subsidie is deze workshop kosteloos voor werkgevers en werknemers die onder onze cao vallen. De workshops gaan we op basis van open inschrijving aanbieden, maar kan, bij voldoende deelnemers, ook op bedrijfsniveau worden georganiseerd.

Na de zomer zal uitgebreide communicatie opgestart worden, maar als je nu al meer wil weten over deze workshop, neem dan contact op met OOI.

OOI versus Tobi

De cursusactiviteiten van OOI worden vanaf 2024 zelfstandig georganiseerd

Wanneer neem je contact op met Tobi en voor welke vragen/informatie met OOI?
Zie stroomschema:

Female Impact – Hét event voor ondernemende vrouwen in de techniek

Op dinsdag 8 oktober 2024 organiseert OOI, in samenwerking met OOC, OOMT, OOM en Wij Techniek, dé bijeenkomst voor ondernemende vrouwen in de techniek! Het thema is “Van werkstress naar werkplezier”. Wat kun je verwachten?

Voor deze dag is een boeiend programma samengesteld met interessante workshops, heb je goede gesprekken met collega-vrouwen uit verschillende technische branches en krijg je veel energie. Bovendien krijg je inspiratie en informatie waarmee je direct aan de slag kunt. Deelname is kosteloos.

Kijk voor het gehele programma op onze website www.ooi.nl.

Ben jij die ondernemer, mede-eigenaar of HR medewerkster?
Scan de QR-code en schrijf je in!
Het aantal plaatsen is beperkt.

Contact?

Pottenbakkersweg 9
3449 HZ Woerden
Tel. 0181 – 659555
info@ooi.nl
Linkedin: #OOI Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatie

www.ooi.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in