Familiebedrijf Goebel

0
1

Renske is Business Manager Benelux bij Goebel in Tilburg. Wat een dochteronderneming is van Goebel GmbH in Duitsland, een familiebedrijf dat al 40 jaar actief is op het gebied van bevestigings- en montagetechniek.

“Als Goebel zijn we actief in innovatieve en hoogwaardige bevestigingsmaterialen “Echter niet alleen in de technische isolatiesector, maar ook in de machinebouw en bouwsector”, vertelt Renske. “Sinds 2004 heeft Goebel, een eigen verkoopkantoor in Tilburg van waaruit we de isolatiebranche in de Benelux bedienen met name bevestigingsmaterialen zoals schroeven en bindklinknagels die worden toegepast in het bevestigen van plaatmateriaal. Hiervoor hebben we alle kennis in huis om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn”, aldus Renske

Hoogwaardige materialen

Het belang van het gebruik van hoogwaardige materialen in constructies kan volgens Renske niet genoeg worden benadrukt. “Zelfs een kleine schroef kan een hele constructie verpesten als deze van slechte kwaliteit is. Zo hebben we onder andere de Duplex schroeven op de markt kunnen brengen om corrosie onder isolatie bijvoorbeeld te kunnen voorkomen. Waardoor de kans op roestvorming kleiner is doordat er minder vocht in een constructie komt. Renske vindt dat een schroef over het algemeen een onderbelicht onderdeel is van de constructie. En er vaak geen rekening wordt gehouden dat schroeven aan bovengenoemd probleem kunnen bijdragen. Onze focus ligt op het onderwijzen van onze klanten over het belang van deze details die grote problemen kunnen veroorzaken. We hebben de kennis in huis en kunnen adviseren over de beste producten om problemen op de lange termijn te voorkomen. Hoewel veel van onze klanten weten welke producten ze moeten gebruiken, komen er nog steeds situaties voor waarin ze geconfronteerd worden met problemen in hun constructies en niet zeker weten wat de oorzaak is. We streven ernaar om zowel de eindklanten als de isolatiebedrijven te informeren over de kwaliteit van onze producten en de gevolgen van het bestellen van de verkeerde kwaliteit. Door middel van tests en controles kunnen we aantonen dat de keuze voor de juiste kwaliteit cruciaal is voor de duurzaamheid van de constructie.”

Testen

“Met betrekking tot de kennis en testen van materialen, kunnen we altijd terugvallen op het moederbedrijf in Duitsland, mochten we er niet uitkomen”, licht Renske toe. “Inmiddels hebben we met ons team in Tilburg veel kennis opgebouwd. In principe is het zo dat alle materialen die bij ons binnenkomen met X-ray fluorescentie analyzers of XRF-scanners gecontroleerd worden ten aanzien van de samenstelling van de materialen. Daarnaast worden de materialen getest in het testlaboratorium in Duitsland. Waar de materialen met behulp van o.a. destructieve tests, trektesten en afschuiftesten onderworpen worden aan de zwaarste beproeving om de veiligheid van de materialen te kunnen garanderen. De materialen worden dus continu gecontroleerd of ze voldoen aan de specificaties die we op verzoek van de klant ook kunnen meesturen.”

“Belangrijk bij de ontwikkeling en het verbeteren van onze producten is de samenwerking met de isolatiebranche”

Samenwerking

“Belangrijk bij de ontwikkeling en het verbeteren van onze producten is de samenwerking met de isolatiebranche”, vindt Renske. “Ons doel is om bij te kunnen dragen aan een betere samenwerking tussen de asset owners, projectmanagers, isoleerders en producenten. Communicatie en samenwerking is daarbij erg belangrijk voor ons. Een bevestigingsproduct heeft ook een invloed op de levensduur van de constructie. Om hier beter in te kunnen adviseren, is een partnership erg belangrijk. Hoe meer wij als bedrijf worden meegenomen in de plannen en specificaties binnen een project, hoe beter wij kunnen adviseren. Kwaliteit binnen de isolatie is altijd een belangrijk onderwerp geweest, zelfs klein schroefje kan hier invloed op hebben.”

Werner Boons en Renske Boons

Toekomst

“Wij groeien met de taken van onze klanten mee. Door permanente innovaties van producten en diensten streven wij voortdurend naar verbeteringen om zo bij te dragen tot een duurzame winstgevendheid voor ons en onze klanten. We zijn momenteel bezig met de implementatie van een systeem waarbij scanbare codes op onze verpakkingsmaterialen worden geplaatst. Hierdoor kunnen mensen in het veld de code scannen en direct toegang krijgen tot bijbehorende certificaten en testrapporten voor download en eigen gebruik. Daarnaast is er een belangrijke ontwikkeling binnen Goebel over de nieuwe productielijn in Duitsland, specifiek voor onze blindklinknagels die voorheen net als onze andere producten uit Azië komen. De productielijn in Duitsland is bijna volledig operationeel en de eerste testfasen zijn al aan de gang. De bedoeling is dat de productielijn begin september dit jaar gaat starten”, aldus Renske.

“Verder zijn we online ook hard aan het werk. De afgelopen jaren hebben we onze weggevonden op Social Media en heeft onze website ook een nieuwe uitstraling gekregen. De komende jaren zullen wij ook hierin blijven verbeteren. Ons doel is natuurlijk dat iedereen, overal gemakkelijk aan de juiste informatie kan komen. Het invoeren van een webshop en de mogelijkheid bieden voor online bestellen, zijn hier natuurlijk ook onderdeel van. Wat nu veelal via de mail gebeurt. Daarnaast beschikken een aantal grote bedrijven over een interne webshop van onze materialen waarmee ze snel en gemakkelijk onze producten kunnen bestellen. Naast de kwalitatieve hoogwaardige bevestigingsmaterialen, hebben wij ook niet stilgezeten met de ontwikkelingen van onze gereedschappen. Zo hebben we recent een geheel nieuwe lijn uitgebracht van accu tools voor zowel blindklinknagels als blindklinkmoeren. Lichtere, ergonomische en strakke tools, inclusief verbeterde accu’s.

Voor meer informatie: www.goebel-shop.com/nl

Tekst Loet van Bergen Foto’s:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in