De specialist in passieve brandpreventie groeit verder door

0
1

Het is alweer twee jaar geleden dat de redactie van Isolatie Magazine op bezoek was bij Fire Proof BV. In die twee jaar is er heel wat gebeurd bij Fire Proof. Het bedrijf is verhuisd naar een prachtig nieuw pand op industrieterrein de Hammen in Ravenstein en is het bedrijf is overgenomen door het Zweedse beursgenoteerde Indutrade AB.

Indutrade AB richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen met als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. Door de decentrale structuur kunnen de bedrijven blijven doen waar ze goed in zijn, daarnaast is er veel kennis in huis die gedeeld wordt denk bijvoorbeeld aan trainingen aan op het gebied van sales- en management. “Door deze ontwikkelingen zijn we in staat om verder door te groeien in de markt van passieve brandpreventie”, vertelt algemeen directeur Guido Mol. “Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. In combinatie met onze goed geoutilleerde bedrijfshal van 2400 m2 zijn we in staat om onze klanten direct te kunnen leveren uit voorraad”, aldus Mol.

Klanten

Fire Proof beschikt over een breed assortiment brandwerende producten. Van brandwerende doorvoer producten van Mulcol, brandwerend plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld de A1 Corex tot inspectieluiken, roosters, coatings/kitten en brand- en vlinderkleppen. Producten die allemaal getest zijn en voldoen aan de Europese normen die voor de betreffende producten van kracht zijn. Mol: “Als totaalleverancier kunnen wij alle vragen over passieve brandpreventie beantwoorden en daarbij niet alleen de oplossing bieden, maar vooral als kennispartner te fungeren en onze klanten: de brandwerende applicatie- en isolatiebedrijven met een brandwerende tak die actief zijn in de utiliteitsbouw en renovatieprojecten, de juiste handvatten te bieden. Een klantengroep die ons ook regelmatig voorziet van feedback ten aanzien van de toepassingen van onze producten in de praktijk. Waar wij weer in samenwerking met onze fabrikanten op kunnen anticiperen met aanpassingen en/of nieuwe ontwikkelingen. We zijn continu op zoek naar nieuwe innovatieve brandpreventieve materialen en toepassingen met bestaande producten om ons assortiment te versterken en vooraan te blijven lopen in een dynamische markt. Gezien ook de ontwikkelingen in de markt ten aanzien van de steeds strengere normen op het gebied van brandpreventie.”

We willen de brandpreventie specialist
in Nederland worden

Kenniscentrum

“Vanwege de vraag van uit de markt van onze klanten op het gebied van brandpreventie, beschikken we over een eigen kenniscentrum”, licht Mol toe. “Waar we heel trots op zijn. Ons kenniscentrum kan alle technische vragen van klanten beantwoorden over specifieke situaties om te komen tot een goede brandwerende oplossing. Er werken hier 15 deskundige medewerkers met alle kennis van zaken omtrent toepassingen, afwerkingen en logistiek. Daarnaast kunnen de klanten gebruik maken van bijvoorbeeld “de Mulcol Multiselector” een eenvoudige tool om in een aantal stappen tot een juiste oplossing te komen ten aanzien van de Mulcol brandwerende doorvoer producten en welke spelregels aan deze toepassing verbonden zitten. De gebruiker kan zoeken op basis van de constructie of op basis van het product en vervolgens stap voor stap door het menu wordt geleid en op deze manier bij de juiste oplossing terecht komt. Verder kan een montagehandleiding gedownloaded worden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het product geïnstalleerd moet worden. Van sommige producten zoals de endless brandmanchet van Mulcol staan zelfs montage video’s op You Tube. Daarnaast is er ook een logboek software beschikbaar om alle brandpreventieve maatregelen te inventariseren, registreren en onderhouden”, verduidelijkt Mol.

Trainingen

Naast het leveren van producten biedt Fire Proof ondersteuning aan hun klanten in de vorm van een demonstratie van het product ter plekke of een praktijktraining op het gebied van bijvoorbeeld doorvoeringen of het bekleden van een staalconstructie. “In Ravenstein hebben we een eigen opleidingscentrum waar opleidingen op het gebied van passieve brandveiligheid gevolgd kunnen worden. Tijdens deze opleidingen wordt dieper ingegaan op regelgeving, geteste oplossingen en hoe je verschillende producten moet verwerken. Daarnaast geven we ook trainingen op locatie die altijd zijn afgestemd op de behoefte van de klant. Dat kan gaan om een training specifiek voor monteurs, maar ook trainingen voor de projectleiders en adviseurs van een bedrijf. Ook gaan we regelmatig bij deze trainingen in op de laatste trends en ontwikkelingen die op dat moment in de markt spelen.”

Ondersteunende Tools

“Om het de applicateur zo gemakkelijk mogelijk te maken, dus buiten de expertise van ons team en de beschikbare ondersteunende software van Mulcol, zijn al onze producten zoveel mogelijk voorzien van productdatasheets, brochures, afbeeldingen, instructiefilmpjes, ondersteunende Apps die klanten kunnen downloaden. Na de zomer introduceren we een uitbreiding op de bestaande A1 Corex onbrandbare plaat app, een tool speciaal door ons ontwikkeld, waarmee tot op heden eenvoudig de plaatdikte bepaald kan worden voor het brandwerend bekleden van staalconstructies, namelijk de inmeet app voor de A1 Corex onbrandbare plaat. Een tool die het inmeten van staalconstructies digitaal maakt, ervoor zorgt dat je snel en eenvoudig de juiste plaatdikte definieert op basis van het gekozen profiel en brandwerendheid, juiste bekledingsmethode keuze en de output in zowel een overzichtelijk Excel als inmeetstaat met alle details omtrent je te bekleden profiel met afbeeldingen en mogelijkheid tot het bijvoorbeeld nemen van foto’s. Een app die momenteel nog in ontwikkeling is. Er lopen diverse pilots bij onze klanten om de kinderziektes eruit te halen en daarnaast de praktijk en theorie goed te matchen. De inmeetapp biedt straks ook de mogelijkheid de informatie van de A1 Corex inmeting direct naar ons te verzenden zodat wij het op maat kunnen zagen, in onze zagerij, en als een kant en klaar bouwpakket te leveren op het betreffende project.”

Website

De aankomende maand wordt de website van Fire Proof verder vernieuwd en toegankelijker gemaakt. Waar klanten naast het online bestellen van producten tevens de actuele beschikbare voorraden van de producten kunnen inzien, alle nodige documentatie, de voor hun geldende inkoopcondities, actuele bestelstatus, afleveradressen, bestellijsten enz. “Door middel van een unieke inlogcode kunnen klanten interessante topics bekijken via de website”, licht Mol toe. “Denk bijvoorbeeld aan de informatieve Webinars die de afgelopen periode zijn gegeven en eenvoudig zijn terug te kijken via ons YouTube kanaal, onder het kopje “Webinars”. Verder kunnen klanten onder het kopje “tools” snel en eenvoudig alle ondersteunde tools terugvinden zoals de A1 Corex tools, Multiselector, logboek software (Datamanager), Projectmanager etc. Op deze manier kunnen we onze klanten compleet ontzorgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in