vrijdag, februari 3, 2023
Home uitgave 2021 - 1 De Bruijn Isolatie groot zijn slagkracht

De Bruijn Isolatie groot zijn slagkracht

Met de overname van Weijs Isolatiewerken uit Lottum, per 1 januari jl., vergroot De Bruijn Isolatie uit Venray zijn slagkracht en zet het een stap naar verdere continuïteit en groei. Voor de directeuren, Eugène Hermans en Peter Weijs is de overname reden om hun visie over schaalvergroting, verjonging en toekomst met u als lezer te delen.

Eugène Hermans (57) is een isolatieondernemer in hart en nieren. Hij startte in 1991 bij De Bruijn Isolatie en kocht het bedrijf in 1994. “Per 1 januari nam hij, na twee eerdere overnames, Weijs Isolatiewerken over. Peter Weijs (59) begon in 1982 bij De Bruijn als isoleerder. In 1997 startte hij, na een korte uitstap in de dakbedekking, zijn eigen isolatiebedrijf. Omdat er geen bedrijfsopvolging was ging hij het gesprek met Hermans aan, wat leidde tot het opgaan van Weijs Isolatiewerken in De Bruijn Isolatie.

Peter Weijs (l) en Eugene Hermans (r)

Schaalvergroting

Hermans vertelt: “De overname past in ons groeistreven. Daardoor groeien we van 30 naar 40 medewerkers en halen wij additionele ervaring in huis op het gebied van luchtkanaalisolatie. De toetreding van Peter tot het managementt maakt het voor mij mogelijk om mijn aandacht te spreiden over enkele andere bedrijven. Het is voor ons nu een goede tijd om uit te breiden; door de onzekerheid in de markt, die mede door Corona wordt gevoed, zijn de verkoopprijzen immers reëel geworden. Daarbij was 2020 voor ons een van de beste jaren ooit.”

Verjonging

De vergroting van de slagkracht geeft volgens Weijs ook het streven naar verjonging een extra impuls; “we moeten immers de vergrijzing stoppen. Dat betekent voor ons dat we steeds meer contact met scholen en uitzendbureaus leggen. Daarnaast merken we dat jonge mensen zich goed bij ons voelen. We koppelen hen aan ervaren medewerkers, zodat zij het vak in de praktijk leren. Zowel voor onze werkplaats als voor de montage bieden we hen leerkansen met de meest moderne voorzieningen.” 

Hermans: “Het koppelen aan ervaren medewerkers biedt jongeren ook de gelegenheid om zich in te passen in onze bedrijfsmentaliteit en om zich prettig te voelen in de sfeer. Dat is er een van tevreden medewerkers, lange dienstverbanden, veel vertrouwen, vrijheden en uitgebreide facilitering.”

De toekomst

De Bruijn Isolatie streeft naar gestage, maar rustige groei. Hermans: “We willen naar meerdere vestigingen, met elk circa 40-50 medewerkers, zodat we elke opdrachtgever binnen het uur kunnen bereiken. Daarbij willen we onze organisatie plat houden en zoveel mogelijk overhead beperken. Dat alles moet de kwaliteit naar de klanten en de continuïteit van de Bruijn waarborgen.”

- Advertentie -

Meest gelezen

In gesprek met Gerda Stijf

Gerda Stijf werd, tijdens de VIB dag op de beurs Industrial Heat and Power officieel geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie...

Expertise & Samenwerking Loont!

In gesprek met Roy van der Hoek en Joop van Ettekoven voel je de passie voor goed vakwerk en visie op samenwerking....

OOI gaat met werkgevers in gesprek: over alcohol, drugs en medicijn gebruik

Werkgevers weten maar al te goed wanneer er onder werknemers sprake is van problematisch alcohol, drugs of medicijn gebruik. OOI heeft onderzoek...

De blog van Yves Desmet: CEO Isoltechnics en iSensPro

Waar houdt Isoltechnics zich in het bijzonder mee bezig? We zijn een bedrijf met een brede blik op...