De Blog van Whitney Helbers en Dyan Schuffelen

0
1

Whitney Helbers

15 jaar werkzaam in de isolatie, sinds 1 januari 2021 bij Wiko Isolatietechniek & Steigerbouw

Hoe ben je in de isolatiebranche terecht gekomen?

Ik ben 15 jaar geleden begonnen in de vuurvast & hittebestendige isolatie. Hierin heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen en zo ben ik eigenlijk gegroeid naar de technische isolatie & steigerbouw. Ik heb voornamelijk commerciële rollen vervuld, maar ik heb ook als projectmanager een paar gave projecten succesvol mogen uitvoeren.

Ben je in dit vak een vrouw in een mannenwereld en, zo ja, hoe is dat?

Als ‘isolatie & steigerbouw vrouw’ in de door mannen gedomineerde industrie, ben ik gewend dat mijn kennis, inzichten en ervaringen niet altijd voor zich spreken. Toch zijn het de vrouwen die mij, veel meer dan mannen, het gevoel geven dat ik als vrouw in deze mannenwereld een uitzondering ben.  

Wat zijn jouw huidige taken?

Alle voorkomende salesactiviteiten voor onze vestigingen Rotterdam & Amsterdam. Het bouwen en onderhouden van prettige en langdurige relaties. Het begrijpen van de klantbehoefte en dit omzetten in een oplossing.

Wat vind je het mooie aan jouw vak?

De industrie vind ik prachtig al vanaf jongs af aan. Hoe het eruit ziet, wat er gemaakt word en wat daarvoor nodig is. Het is geweldig hier een deel van te mogen zijn. Ook de diversiteit aan mensen die je leert kennen vind ik erg leuk.

Welke ambities heb je voor de toekomst?

In mijn functie verder doorgroeien en mijzelf nog verder ontwikkelen. Ik vind het vooral belangrijk gelukkig te zijn in wat ik doe.

“Het begrijpen van de klant en dit omzetten in een oplossing.”

Heb je nog tips voor mensen die in de isolatie willen werken?

Doen! Het is een vak wat vaak vergeten wordt, maar nooit zal verdwijnen. Onderaan beginnen het vak leren, steeds meer ervaring opdoen en groeien naar de positie waar je je prettig bij voelt. 

Dyan Schuffelen

Werkzaam bij SIG Technische Isolatiespecialist als Category Manager Technische Isolati

oe ben je in de isolatiebranche terecht gekomen?

Voorheen werkte ik als accountmanager binnen de DHZ branche. Bij de switch naar een nieuw baan ben ik van verkoop naar category management gegaan, binnen dezelfde branche. In die nieuwe rol was ik o.a. verantwoordelijk voor bouwisolatie. Toen ik wederom van baan wisselde en bij SIG terecht kwam, werd ik volledig verantwoordelijk voor technische isolatie. 

Ben je in dit vak een vrouw in een mannenwereld en, zo ja, hoe is dat?

Absoluut, zeker binnen de technische isolatie. Zowel vrouwelijke collega’s als vrouwen in andere rollen binnen deze branche zijn dun gezaaid. Maar ik ben niet anders gewend, gezien mijn achtergrond in containerscheepvaart en DHZ. Werken in een mannenwereld vind ik prettig, maar tegelijkertijd sta ik er niet dagelijks bij stil omdat ik al jaren niet anders doe.

“Zorg voor een goede basis en informeer jezelf continue.”

Wat zijn jouw huidige taken?

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het assortiment technische isolatie in de breedste zin van het woord. Ik heb contact met leveranciers, over marktontwikkelingen, de ontwikkeling van ons bedrijf maar ook over innovaties en nieuwe producten. Daarnaast spreek ik intern veel collega’s van sales en inkoop om continue af te stemmen waar behoefte aan is en of alles goed loopt.

Wat vind je het mooie aan jouw vak?

De diversiteit van de taken en het feit dat ik contact heb met veel verschillende mensen, zowel intern als extern.

Welke ambities heb je voor de toekomst?

Op dit moment vinden er veel positieve veranderingen plaats binnen SIG. Ik hoop ervoor te kunnen zorgen, samen met mijn andere collega’s binnen technische isolatie, dat we onze solide basis verder kunnen verstevigen en uitbouwen richting de toekomst.

Heb je nog tips voor mensen die in de isolatie willen werken?

Zorg voor een goede basis. Haal informatie op bij fabrikanten, klanten of collega’s (afhankelijk van je rol) maar verdiep je in de structuur van de markt, de segmenten (industrie en HVAC in het geval van SIG) en de producten. Hier heb je je verder loopbaan in de isolatie veel plezier van.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in