De blog van Renske Boons

0
1

Trots op de Isolatie Monteur In 2023 blogt Renske Boons in elke editie van Isolatie4All

Er is veel te doen in de Isolatie industrie. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is duidelijk geworden hoe groot de invloed van isolatie in de energie transitie is. Veel projecten op de planning, er moet veel gebeuren. Daar is iedereen het over eens.

De grote vraag blijft echter, wie gaat de projecten uitvoeren? Het antwoord lijkt relatief simpel, de felbegeerde isolatie monteur. Alleen wie is deze isolatie monteur, hoeveel lopen er rond en weet de rest van Europa ook dat wij deze monteur zo hard nodig hebben?

Het blijkt voor heel Europa een lastig vraagstuk, maar hoe komen we tot de oplossing?

Het belang van de monteur

Laten we allereerst stil staan bij het belang van de isolatie monteur, want wij zijn trots op de isolatie monteur! Zij dragen de energie transitie binnen de isolatie markt op hun schouders. Zij voeren het werk uit op de meest uitzonderlijke en lastige werkplekken. Zij staan in de kou, regen, of juiste op warmste dagen te isoleren. Zij hebben de kennis, weten wat er te doen staat en zijn de echte professionals in het isolatie vak. Zij zijn de toekomst waarmee wij, samen, de energie transitie echt kunnen starten.

De toekomst

In de toekomst hebben we nog veel meer van deze professionals nodig. Dus wat gaan we daarvoor doen? Natuurlijk het vak beter in the picture zetten! Het isolatie vak mag belangstelling krijgen en professionals mogen best laten zien wat zij kunnen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook pagina’s zoals: “Benelux Isolatieprofessionals” of “Insulation Master Class”. Maar ook Branche organisaties kunnen hier veel aan bijdragen.

Volg ons!

Dus volg de isolatie! Alle ontwikkelingen zijn te volgen via Social Media of of via Platform Isolatie4all, dat 24/7 in print, online en via de social media informeert.. Er staat een Europees kampioenschap gepland. Er is zelfs een plaatbewerking YouTube kanaal te volgen, namelijk Sheet Metal Workshop.

In deze column neem ik jullie in 2023 dus graag mee in de ontwikkelingen binnen de markt, welke events er op de planning staan en hoe wij de isolatie industrie bekend kunnen maken in de wereld.

Let’s make together insulation great!

Tekst en foto: Renske Boons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in