De blog van: Renske Boons

0
14

Renske is Business Manager Benelux bij Goebel en secretaris RTC Recruitment and Training Commission van de FESI.

2024 voor FESI

Na het succes van de isolatie kampioenschappen, staat er weer een nieuw jaar en een nieuwe planning klaar voor de FESI. Dit jaar staat er namelijk veel te gebeuren. In dit blog ga ik graag met jullie mee wat er op de planning staat en wie de FESI nu eigenlijk is.

Wie is FESI?

FESI is de Europese federatie voor verengingen van isolatie contractors. Begonnen in 1970, nu uitgegroeid tot een federatie met 18 Europese landen actief binnen de federatie.

Twee keer per jaar komen leden van FESI samen voor een officiële vergadering, waarin verschillende zaken en projecten doorgenomen worden. Het doel van FESI is onder andere het promoten van de isolatie sector in Europa, het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende Europese verenigingen en bedrijven, het verbeteren van de competenties binnen het werkveld en ondersteuning van publiciteit en publicaties binnen de industrie.

Deze doelen worden bereikt door het organiseren van bijvoorbeeld de kampioenschappen, maar ook door te werken aan een Europese standaard en het publiceren van gidsen voor het werken in de isolatie.

De Europese Standaard

Zoals al even benoemd is er een groot project voor het komende jaar, namelijk de Europese Standaard. Met deze standaard hoopt FESI de isolatie industrie naar een nog hoger niveau te tillen en het voor iedereen makkelijker te maken om nog internationaler met elkaar te werken.

Er is enorme vraag naar isolatiemonteurs in heel Europa. De Europese standaard zou ook hier bij kunnen helpen.

Hoe deze standaard eruit komt te zien en hoe dit vorm gaat krijgen? Daar is de werkgroep op dit moment druk mee bezig. Hopelijk kan hier dit jaar dan ook meer over gedeeld worden

Wisseling van de wacht

Naast de Europese standaard staan er natuurlijk meer punten op het programma voor 2024.

FESI zal ook aanwezig zijn op de TI Expo in Düsseldorf aankomende maart.

Daarnaast zal er dit jaar een nieuwe President gekozen worden binnen de FESI. Graag stelt de FESI in een van de volgende edities de nieuwe President voor.

Voor meer informatie over FESI, bezoek de website: www.fesi.eu/ of volg FESI via LinkedIn.

Tekst en foto: Renske Boons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in