De blog van: Dora Pesti

0
1
Dora Pesti

Eigenaar LorisoI Technisch isolatiebedrijf

Dora Pesti kwam in 2014 vanuit Hongarije naar Nederland en werkt alweer 9 jaar als technisch isolator in haar eigen bedrijf. Ze werkt in samenwerking met grote isolatie- en montagebedrijven aan grote projecten. Zo maakte ze bijvoorbeeld de technische ruimte voor het Lidl distributiecentrum in Almere en deed ze de volledige mechanische isolatie van de Stadswinkel in Tilburg. Momenteel werkt ze samen met ERIB Isolatiebedrijf aan de verduurzamingsslag die pretpark de Efteling heeft opgepakt.

“Ik werk op grote projecten, maar met net zoveel plezier en aandacht aan kleinere projecten en voor individuele installateurs. Ik hou van mijn vak en vind dat het isoleren van warmtepomp-verwarmingsinstallaties in de utiliteitsbouw net zo belangrijk is als het inrichten van de technische ruimte voor een attractie als de Fata Morgana in de Efteling bijvoorbeeld.”

Dora Pesti

Werken volgens 3 richtlijnen

“We hebben een mooi vak, dankzij goede isolatie kunnen onze klanten een veel lagere ecologische footprint realiseren. We leveren met ons werk een duidelijke toegevoegde waarde aan het verduurzamen van de wereld. Dit trek ik ook door in de uitvoering van mijn werk door zo zuinig mogelijk met materialen om te gaan. Daarnaast is het belangrijk om het systeem perfect te beschermen, ook daarmee zorgen we ervoor dat energie bespaard wordt én, minstens net zo belangrijk: door secuur te werken voorkomen we condensatie en roestvorming. En verder is een bepaalde mate van flexibiliteit voor een hogere klanttevredenheid onontbeerlijk. Het zijn, naar mijn mening, de 3 hoofdrichtlijnen waar we ons als vakmensen op zouden moeten richten:

  1. Minimale afvalproductie
  2. Perfecte bescherming van het systeem waaraan je werkt
  3. Snelle oplevering

Aandacht voor de toekomst

“Besparen is in ieders belang: voor de klant, voor jouw eigen efficiënte bedrijfsvoering én vooral ook voor de wereld waarin wij leven. We kunnen besparingen realiseren door simpelweg goed werk te verrichten en ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk afval produceren. We kunnen ook kijken naar wélke materialen we gebruiken. Er komen steeds meer alternatieven op de markt die moeilijke en kostbare bewerkingen en dure aluminium platen kunnen vervangen. Aandacht voor de toekomst betekent ook dat we de systemen dusdanig isoleren dat corrosie voorkomen wordt waardoor ze nog tot in lengte der dagen goed beschermd zijn. En mankracht, ook dat is een aandachtspunt voor een zekere toekomst. Of vrouwkracht, dat kunnen we ook zeggen. Er zijn nog weinig vrouwen werkzaam in onze branche. Dat aantal zou wat mij betreft wel uitgebreid mogen worden. Ook in onze branche zijn vrouwen hard nodig. Al was het maar om ook in de kleinere ruimtes goed werk te kunnen verrichten. Ruimtes die voor veel van mijn grote, mannelijke collega’s vaak te krap zijn. Man of vrouw, belangrijk is dat er veel meer mensen kiezen voor het mooie vak van isoleren. We hebben echt iets toe te voegen aan de wereld.”

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Lorisol technisch isolatiebedrijf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in