Corona-crisisteams en kennisportals

0
1

Nuttige leidraad in roerige tijden 

Het coronavirus (COVID-19) heeft de hele wereld nog steeds in zijn greep. De impact van het virus is wereldwijd en leidt ook de Nederlandse economie een stevige recessie in. De isolatiebranche is daarbij geen uitzondering. Wat kunnen bedrijven doen om het hoofd boven water te houden? Veel advocatenkantoren en juridische adviesbureau’s  hebben corona-crisisteams samengesteld. Teams van gespecialiseerde advocaten, notarissen en fiscalisten houden bedrijven via een speciaal kennisportal op de hoogte van alle relevante corona-informatie. Daarnaast creëren zij virtuele mogelijkheden voor bijeenkomsten of overleg en staan zij voor al uw specifieke vragen 24/7 voor u klaar. 

Corona crisisteam 

Kantoren willen cliënten een helpende hand toesteken. Het kantoor Dirkzwager  geeft een coronateam in het leven geroepen: een team van advocaten, notarissen en fiscalisten van diverse rechtsgebieden die alle ontwikkelingen op de voet volgen en vertalen in relevante informatie en adviezen. Zo geven zij u inzicht in de gevolgen van alle coronamaatregelen voor de uiteenlopende rechtsgebieden. Deze kennis en informatie delen zij met u in de vorm van artikelen, blogs, video’s en webinars, die alle gebundeld zijn in een nieuw kennisportal op hun website (zie https://www.dirkzwager.nl/coronavirus-covid-19/). 

Juridische oplossingen 

Corona-crisisteams beantwoorden op hun kennisportals alle denkbare vragen over de consequenties en juridische gevolgen van het coronavirus voor ondernemers en instellingen. Daarnaast geven zij praktische tips om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Ook bij Dirkzwager staan specialisten ondernemers met specifieke vragen over hun eigen situatie persoonlijk te woord, zowel telefonisch, per mail als met videocalls. Daarvoor zijn de teamleden dag en nacht bereikbaar op hun 06-nummers. 

Dergelijke teams informeren u over zaken die u als ondernemer mogelijk direct aan den lijve ondervindt, maar ook over dingen waar u misschien niet direct bij stilstaat en over wat u kunt u doen om de impact nog enigszins te temperen. Daarvoor vindt u in kennisportals veel tips en adviezen. Zo bespreekt het crisisteam allerlei mogelijke juridische oplossingen en antwoorden voor alle mogelijke rechtsgebieden.  

Financiële vragen 

Misschien heeft u vragen over een beroep op de steunvoorzieningen van de overheid en de voorwaarden die daaraan verbonden zijn, of de coronamaatregelen die u treffen. Biedt versoepeling van kredieten in uw situatie een uitweg of is uitstel van belastingen mogelijk? In een overzichtelijk artikel over alle maatregelen kunt u dit alles terugvinden. Heeft u vragen op het gebied van financieringen of over versoepeling van kredietcondities bij uw bank of van betalingsverplichtingen? De financieel juristen van Dirkzwager’s coronateam gaan in hun kennisartikelen uitgebreid op dit soort onderwerpen in. Ook creëren zij digitale oplossingen om direct met de diverse betrokken partijen te kunnen overleggen. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele ronde-tafelbijeenkomst over liquiditeitsproblemen.

Fiscale mogelijkheden 

De overheid probeert ook met fiscale spoedmaatregelen de pijn te verzachten. Onder meer door aanvullende mogelijkheden tot uitstel van betaling van belastingschulden en andere belastingaanpassingen. Maar ook de bestaande fiscale wet- en regelgeving biedt in bepaalde situaties nog aanvullende mogelijkheden om liquiditeiten binnen uw organisatie beschikbaar te houden. Hoe kunt u fiscale risico’s en aansprakelijkheden tijdig inventariseren en preventieve maatregelen nemen? Wat zijn dan de concrete fiscale aandachts- en actiepunten? Fisacle adviseurs lichten dat graag toe, in hun kennisartikelen en desgewenst in een persoonlijk gesprek. 

Versoepeling 

De regering, brancheorganisaties en toezichthouders doen er om dit moment alles aan om waar nodig de wet- en regelgeving aan te passen en de versoepelende maatregelen uit te breiden, om zo de economie draaiende te houden en getroffen bedrijven en instellingen te steunen. Denk bijvoorbeeld aan het notariaat, waarin niet alles digitaal af te handelen valt. Notariële akten moeten volgens de wet in het fysieke bijzijn van een notaris worden ondertekend. De overheid komt nu met een noodwet die het mogelijk maakt om dit in bepaalde gevallen ‘op afstand’ te regelen. Zo volgen ongetwijfeld op meer gebieden noodwetten en aanpassingen. Het crisisteam volgt hierin elke beweging en rapporteert direct als er belangrijke veranderingen zijn. 

VIB informatievoorziening rond Corona

VIB maakt voor de informatievoorziening van haar leden rond corona gebruik van de kennis van VNO-NCW Nederland en het platform Arbotechniek. Voor specifieke juridische vragen wendt VIB zich tot de Metaalunie. Ondernemers met vragen kunnen bellen met VIB, 030-6300404, mailen naar corona@arbotechniek.nl of antwoorden krijgen via www.mkbservicedesk.nl.

Meer informatie: 

In het kennisportal van het corona-crisisteam van Dirkzwager vindt u tevens alle informatie.  Zie: https://www.dirkzwager.nl/coronavirus-covid-19/.  Op de openingspagina kunt u doorklikken naar het artikel ‘Een overzicht van de belangrijkste steunmaatregelen voor ondernemers tijdens de coronacrisis’. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in