Blog van Jeremy Haex

0
1

Sinds 17 december 2015 Als steigerbouwer in dienst bij Brand Energy & Infrastructure services

Hoe ben je in de steigerbouw terechtgekomen?

Na een tijdje als automonteur gewerkt te hebben zat ik thuis zonder werk. Toen las ik een advertentie van het toenmalige SOC. Na daarop gereageerd te hebben kwam ik erachter dat men van hier uit naast isolatiemonteurs ook steigerbouwers opleidde, om vervolgens aan de slag te kunnen bij het toenmalige Harsco (nu BRAND). Mijn vader werkte al jaren voor SGB/Harsco/BRAND in de isolatie. Na mijn sollicitatiegesprek met projectleider de toenmalige projectleider, John Augustus van BRAND bleek dat men ook op zoek was naar steigerbouwers. Mij leek dat dit beter paste bij mijn persoonlijkheid. Hier heb ik toen dan ook voor gekozen. 

Wat vind je het mooie aan dit vak?

Met name het feit dat je eigenlijk van niets iets maakt. Iedere keer weer moet je jezelf de vraag stellen hoe je vanuit het niets iets bouwt, dat uiteindelijk resulteert in een veilige werkplek op hoogte voor de klant. Dat vind ikzelf leuk en uitdagend om te doen. Daarnaast trekt het werken op grotere hoogte mij erg aan. Ook het vooraf plannen wat en hoe ik moet bouwen alvorens een goede steiger te kunnen realiseren vind ik leuk. Iedere situatie is weer anders en daardoor is iedere dag anders.

“Dit vak biedt zeker doorgroei-mogelijkheden”

Voor welke soort projecten werken jullie?

Bij BRAND Zuidoost werken we met name in de procesindustrie. Ikzelf werk veelal op het Chemelot-terrein in Geleen. Daar ben ik zowel werkzaam binnen de onderhoudsklussen als op de grotere projecten en TA-gebonden werkzaamheden.

Hoe zorgt je werkgever ervoor dat je veilig kunt werken?

Door me vooraf de juiste opleidingen aan te bieden om als een goede vakman mijn werk uit te kunnen voeren (in eerste instantie via het SOC mijn monteursdiploma steigerbouw gehaald en later via BRAND mijn diploma 1e monteur steigerbouw). Verder worden aan mij de Juiste’ persoonlijke beschermingsmiddelen verstrekt, werk ik op basis van de juiste werkvergunningen en is er veel aandacht voor het doen van een LMRA. Als laatst werk ik met de juiste geïnstrueerde collega’s om me heen.

Kun je verder groeien in dit vak? Welke ambities heb je?

Zeker. Er is veel vraag naar jongens die het vak goed verstaan en de potentie hebben om verder te groeien binnen de organisatie. Momenteel word ik al vaker ingezet als assistent voorman. Voor de toekomst ligt er genoeg voor mij in het verschiet. Waar ik uiteindelijk hoop terecht te komen is de functie van uitvoerder of projectleider.

Heb je tips voor mensen die ook in de steigerbouw willen werken.

Vooral gewoon beginnen. Ga eens mee met een ploeg steigerbouwers om te ervaren hoe het is om van niets, iets te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in