zaterdag, januari 28, 2023
Home Productinformatie Betrouwbaarheid op lange termijn is van het grootste belang

Betrouwbaarheid op lange termijn is van het grootste belang

De belangrijkste taak van elke thermische isolatie van koelapparatuur is het voorkomen van condensvorming op leidingen en andere componenten. Aan deze eis moet te allen tijde en ook onder kritieke omstandigheden worden voldaan. Volgens een publicatie van de Amerikaanse beroepsvereniging ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) is 98 procent van alle gevallen van falende isolatie gerelateerd aan vocht. Onvoldoende isolatie kan leiden tot condensatie, verminderde thermische prestaties, schimmelgroei en kostenintensieve gevolgschade.

Martin van den Bos, directeur bij Gelders Isolatiebedrijf in Apeldoorn (Nederland)

“De betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product zijn van cruciaal belang bij de keuze van een technisch isolatiemateriaal voor koelapparatuur. Wij gebruiken AF/ArmaFlex al meer dan 40 jaar met veel succes. Geen ander isolatiemateriaal kan zo eenvoudig, schoon en betrouwbaar op koelapparatuur worden aangebracht.”

Zoals bevestigd door het gerenommeerde Fraunhofer Instituut voor Bouwfysica in Stuttgart (Duitsland), is AF/ArmaFlex zeer goed beschermd tegen het binnendringen van vocht. Het materiaal met gesloten cellen heeft een geïntegreerde dampbarrière en de waterdampweerstand wordt cel voor cel opgebouwd in het hele isolatiemateriaal. Dit is de sleutel tot de lange levensduur van het product. Wat kan een beter bewijs zijn van de betrouwbaarheid van een technisch isolatiemateriaal dan zijn lange probleemloze levensduur?

Ontworpen voor een lange levensduur

Af en toe komen isolatiebedrijven 

AF/ArmaFlex installaties tegen die 20 of zelfs 30 jaar geleden werden geïnstalleerd en die nog steeds in perfecte staat zijn. Ondanks zijn leeftijd, doet het materiaal nog steeds perfect zijn werk. In 2020 kreeg het isolatiebedrijf GIB (Gelders Isolatiebedrijf) uit Apeldoorn de opdracht om de nieuwe koelapparatuur van een HVAC-systeem voor een uitbreiding van een groot datacenter te isoleren met AF/ArmaFlex. Delen van de bestaande koelinstallaties dateren uit het begin van de jaren tachtig en zijn destijds ook door GIB geïsoleerd met 

AF/ArmaFlex. Ongelooflijk, maar waar: de isolatie is nog steeds in gebruik en volledig functioneel.

40 jaar in bedrijf 

Armacell wilde weten of het onberispelijke visuele uiterlijk van deze 40 jaar oude 

AF/ArmaFlex isolatie wordt geëvenaard door de technische prestaties. De isolatie-aannemer mocht een monster nemen en dit vervangen door nieuw materiaal. De geïsoleerde leiding was droog en vertoonde geen corrosie onder de isolatie. Het monster werd opgestuurd naar de testafdeling van Armacell en onderging een uitgebreid onderzoek. Na bijna 40 jaar in bedrijf te zijn geweest, had dit oude stuk AF/ArmaFlex nog steeds de technische eigenschappen die Armacell garandeerde toen het werd verkocht. De thermische geleidbaarheid was zelfs beter dan beloofd.

De nieuwe AF/ArmaFlex Evo. Armacell goes beyond better

Sinds de lancering in 1978 zijn de technische eigenschappen van AF/ArmaFlex voortdurend verbeterd door de waterdampweerstand te verhogen en de thermische geleidbaarheid te verlagen. Hoe beter de isolatie beschermd is tegen vocht, hoe betrouwbaarder en energie-efficiënter ze is.  Vandaag, in zijn 8e productgeneratie, combineert de nieuwe AF/ArmaFlex Evo een uitstekende condensatiebeheersing en energie-efficiëntie met een geavanceerde brandveiligheid. Het nieuwe B/Bl-s2,d0 geclassificeerde materiaal biedt de hoogste isolatiebetrouwbaarheid en draagt bij tot de algemene veiligheid in gebouwen.

De levensduur van een technisch isolatiemateriaal is van cruciaal belang voor de langdurige werking van koel- en klimaatapparatuur in gebouwen en in de industrie.

WAT IS EEN AANVAARDBARE HOEVEELHEID CONDENSVORMING? 

Kijk op https://arma.link/seal.nl

- Advertentie -

Meest gelezen

In gesprek met Gerda Stijf

Gerda Stijf werd, tijdens de VIB dag op de beurs Industrial Heat and Power officieel geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie...

Expertise & Samenwerking Loont!

In gesprek met Roy van der Hoek en Joop van Ettekoven voel je de passie voor goed vakwerk en visie op samenwerking....

OOI gaat met werkgevers in gesprek: over alcohol, drugs en medicijn gebruik

Werkgevers weten maar al te goed wanneer er onder werknemers sprake is van problematisch alcohol, drugs of medicijn gebruik. OOI heeft onderzoek...

De blog van Yves Desmet: CEO Isoltechnics en iSensPro

Waar houdt Isoltechnics zich in het bijzonder mee bezig? We zijn een bedrijf met een brede blik op...