Asbipro treedt toe tot IPCOM-groep

0
1

ASBIPRO Technische Isolatie, met vestigingen in Schiedam en Groningen, treedt toe tot de IPCOM-groep en wordt daardoor onderdeel van een toonaangevende leverancier van technische isolatiematerialen in de Benelux; IPCOM, met hoofdzetel in Melle (België), is een snelgroeiende Europese groep van meer dan twintig bedrijven, gespecialiseerd in de distributie en conversie van innovatieve isolatiematerialen voor koude/cryogene isolatie, hoge temperatuurisolatie, passieve brandbescherming, geluidsisolatie en bouwisolatie.

“We worden door deze toetreding onderdeel van de kernactiviteiten binnen IPCOM”, vertelt directeur Gert-Jan de Koning. “Daarmee vergroten we niet alleen ons afzetgebied binnen de Benelux op het gebied van technische isolatie, maar IPCOM is tevens een uiterst professionele en ambitieuze Europese isolatiegroep en dat kan voor onze klanten alleen maar voordelen bieden.” 

Familiebedrijf

Asbipro is in 1951 opgericht door mijn grootvader”, vertelt De Koning. “Na zijn overlijden heeft mijn vader het bedrijf voorgezet. In 1993 heb ik het bedrijf overgenomen en verder uitgebouwd naar een bedrijf met twee magazijnen in Schiedam en Groningen, met de focus op technische isolatie. Met een logistiek centrum van 7.500 m2 en een productiefaciliteit van 4.500 m2 zijn we nu actief in de industrie, utiliteit, marine, off-shore en landbouw, met een solide positie in de OEM- en onderhoudsmarkt. 

Innovatie

“De afgelopen jaren hebben we zwaar geïnvesteerd in een geavanceerd machinepark voor klantspecifieke producten op het gebied van thermische en akoestische isolatiematerialen”. Hierdoor hebben we onze kernkwaliteiten kunnen verbeteren om hiermee aan de toenemende vraag naar complexe prefab producten, gemaakt uit InsulPIR en InsulPhen, voor Cryogene/koude  isolatie te kunnen voldoen. 

“Toetreding tot de IPCOM-groep zal de slagkracht van Asbipro aanzienlijk vergroten”

Voordelen

De Koning: “Wij kijken ernaar uit om deel uit te maken van het IPCOM-team. De toetreding biedt continuïteit en groeikansen voor ons bedrijf en stelt ons in staat om onze uitgebreide expertise en toegevoegde waarde te integreren in een Pan-Europese Groep. Voor klanten komt daarmee uitgebreidere kennis en expertise beschikbaar en dat biedt hen natuurlijk alleen maar voordelen. Overigens verandert er door de overname niets voor Asbipro; we blijven gewoon onder die naam opereren in de markt.” 

Snel leveren

“Andere belangrijke voordelen van de verbinding met IPCOM zijn de inkoopkracht en leveringen”, vertelt De Koning. “Omdat alle aangesloten ondernemingen over grote voorraden beschikken, kunnen we sneller leveren. Voor onze klanten betekent dat, dat we eigenlijk nooit nee hoeven te verkopen. Hebben wij een product niet in voorraad, dan kunnen we daarvoor wel bij onze Europese collega-bedrijven terecht. Ook kunnen we, als groep, volumes aanbieden voor grote klanten die werkzaam zijn in de internationale industrie.” 

Kennisdeling

De Koning gelooft niet in dozen schuiven. “Dat is een doodlopende weg. Wij hebben als voordeel dat we, als onafhankelijke organisatie, niet gebonden zijn aan vaste producenten. Dat stelt ons tevens in staat om de klant advies op maat te geven. Onze eigen kennis koesteren we natuurlijk ook; die wordt doorgeven aan de jongere generatie in ons bedrijf. Door die kennis  ook te delen met onze collega’s in de IPCOM-Groep ontstaat een wisselwerking, waarmee we ons onderscheiden in de markt.”

Anticiperen

“Als isolatiebedrijven winstgevend willen blijven, zullen ze volgens De Koning moeten anticiperen op de ontwikkelingen in de markt. ” IPCOM is nu al bezig om de ontwikkelingen in kaart te brengen; de isolatiemarkt zal in de komende tien jaar immers beduidend gaan veranderen. Zo zal de opkomst van waterstof nieuwe eisen gaan stellen aan isoleren en isolatieproducten en zullen brandveiligheidseisen leiden tot het ontwikkelen van innovatieve isolatiematerialen. We hebben immers bij de brand in een flat in London gezien waartoe gebrekkige isolatie kan leiden.”

Prefab

Een ontwikkeling die volgens De Koning voor de isolatiebranche eveneens belangrijk is, is de toename van het gebruik van prefab materialen. “De krapte op de arbeidsmarkt voor technisch personeel leidt tot een toename van de vraag daarnaar. Er worden nu al complete huizen gebouwd met modulaire systemen, waarin de isolatie al is verwerkt. Ik heb in Engeland bedrijven gezien die zich helemaal hebben gefocust hebben op de aanleg van complete modulaire systemen van een ziekenhuis, waar het leidingwerk in één keer compleet geïsoleerd wordt aangeleverd. Op deze ontwikkeling zal de markt in de nabije toekomst ook zeker moeten inspelen. De slagkracht van IPCOM is daarbij, ook voor Asbipro, van toegevoegde waarde.” 

Voor De Koning geldt voor de isolatiebranche zeker geen doemscenario. “Wel denk ik dat isolatiebedrijven goed moeten nadenken over hun toekomstbeeld. Met de juiste benadering en de juiste technologische ondersteuning van IPCOM kunnen zij hun activiteiten verbeteren en daardoor nóg meer van toegevoegde waarde zijn voor hun klanten. Isolatie zal sowieso nooit verdwijnen. Het zal zich zelfs verder ontwikkelen tot een belangrijke schakel in de energietransitie.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in