Altrad Services Benelux: met nieuw pand de toekomst in

0
1

Op 20 april jl. heeft ALTRAD SERVICES Benelux, een full-service onderhoudspartner voor industriële opdrachtgevers, haar nieuwe Nederlandse hoofdkantoor in de Waalhaven in Rotterdam betrokken. Het duurzame en moderne pand vormt het visitekaartje van ALTRAD SERVICES Benelux in Nederland en heeft een dynamische en inspirerende uitstraling, wat het bedrijf typeert. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in de Nederlandse en Belgische olie- en (petro)chemische industrie. 

“Met de centrale ligging in het Rotterdamse havengebied, de Waalhaven willen we meer synergie met de opdrachtgevers en partners in de keten van hun dienstverlening bereiken en zowel strategische als tactische voordelen bieden,” vertelt Regiomanager West, Paul van der Waal, die sinds november vorig jaar werkzaam is bij ALTRAD SERVICES Benelux. Belangrijk noemt hij ook de werkomgeving voor de medewerkers die in Rotterdam werken. Het nieuwe gebouw heeft open werk- en vergaderruimten, een moderne werkplaats en een centrale kantoortuin en gelijktijdig kan dienen als een gastvrije ontmoetingsplaats. 

Alles onder één dak

“Dat nu alles op een locatie is gecentreerd biedt veel voordelen ten aanzien van de projecten die wij uitvoeren”, vervolgt Van der Waal. “De communicatie tussen de projectleiders en werkvloer is zeer kort, waarbij we gebruik maken van een geavanceerd geautomatiseerd bedrijfssysteem die alle zaken met betrekking tot onze projecten met elkaar verbindt en onderdeel vormt van onze one-stop- shopping oplossing. Of het nu gaat om asbestverwijdering, isoleren, rope access, steigerbouw, thermografie, asbestverwijdering en schilderwerk. Voor elk project schakelen we juiste specialisten in die continue getraind worden zodat zij optimaal uitgerust zijn voor het uit te voeren werk. Alle professionals (van monteur tot projectleider) volgen een vakgerichte veiligheidsopleiding en interne HSEQ-trainingen. Ons HSEQ-managementsysteem is gecontroleerd en goedgekeurd conform de (inter)nationale standaarden”, aldus Van der Waal.

Innovatie in isolatie

Innovatie staat hoog in het vaandel bij ALTRAD SERVICES Benelux dat zowel nationaal als internationaal gebeurt. “We maken deel uit van de Franse Altrad groep; dit is een organisatie met meer dan 40.000 medewerkers, actief in meer dan vijftig landen”, zegt Van der Waal. “De kennis, toepassingen en innovatie delen we met elkaar, zodat we steeds op hoogte blijven van bijvoorbeeld de nieuwste type isolatiematerialen, veiligheid op de werkplek, digitalisering op de werkvloer, projectmanagement en technische oplossingen. Dat vormt een krachtige combinatie in schaal en breedte in onze isolatieactiviteiten in de markt en, ‘last but not least’, duurzaamheid. Dat staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Daar zit de grootste winst; inzicht in energiemanagement bieden aan onze opdrachtgevers door de mogelijkheden voor energiereductie en het verminderen van CO₂-uitstoot in kaart te brengen

.

“Bij het bovenstaande heb je het onder meer over corrosie onder isolatie, wat continu aandacht heeft, maar ook het beheersen/bewaken van de temperatuur van een vloeistof in een opslagtank.” Van der Waal noemt als voorbeeld een opslagtank met een vloeistof die continu op een temperatuur van 50 graden Celsius moet worden gehouden. “Zonder isolatie gaat veel warmte verloren en is er veel energie nodig om de vloeistof op temperatuur te houden. Door isolatie kan er juist veel energie worden bespaard. Hoeveel? Dat kunnen we voor onze opdrachtgevers tot achter de komma berekenen. Daarbij kijken we altijd welke soort isolatiemateriaal het meest efficiënt in die situatie is en dat op lange termijn kan garanderen. Voor de totale investering gaat het niet alleen om de isolatie en beplating, maar ook over de constructie en het steigerwerk. Alle kosten en de bijbehorende terugbetaaltijd die gepaard gaan met zo’n verbetering, brengen wij volledig in beeld. Duurzame isolatie is vaak binnen 2 jaar terugverdiend door de energiebesparing die het oplevert”, meent Van der Waal.

Moderne werkplaats

Met de verhuizing naar het nieuwe pand greep ALTRAD SERVICES Benelux ook de mogelijkheid aan om de werkplaats volledig te moderniseren, met de nieuwste machines voor het bereiden van de PREFAB-producten. Rene Omlo is Manager werkplaats PREFAB in Nederland en is in zijn nopjes met de nieuwe werkplaats. “Het prefabriceren van onderdelen in een werkplaats is continu in ontwikkeling. Vandaag de dag ligt de focus op kostenbeheersing, kwalitatief hoogstaand werk en efficiënter werken, meer dan ooit tevoren”, vertelt hij. “Met de plannen voor de nieuwe werkplaats zijn we twee jaar geleden begonnen. Uitgaande van de oude situatie die veel smalle doorgangen had, wilde we een ruimere opzet van de werkplaats. In teamverband is een programma van eisen opgemaakt. Er zijn tekeningen gemaakt aan de hand van plattegronden van de werkplaats, een routing bepaald voor de opstelling van de machines, de afwerking op de werkbank en de opslag van materialen.”

Het vervaardigen van de PREFAB-materialen begint bij ALTRAD SERVICES Benelux met snijden van de aluminium of RVS platen op lasersnijmachines. “We beschikken over de nieuwste lasersnijmachines die zeer accuraat zijn en qua productietijd twee keer sneller zijn met het snijwerk. Binnen ons bedrijf vindt het hele proces, van het ontwerpen tot maken en plaatsen onder één dak plaats. Zo kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. Ons technisch team stemt dat continu af met de opdrachtgever door gedetailleerde opmetingen van het materiaal te doen. Het ontwerpbureau berekent de technische vereisten en ontwerpt vervolgens de mantels in onze werkplaats. Het plaatwerk wordt gemeten en gesneden, waardoor de uitslagen zeer nauwkeurig zijn. Met name de T-stukken en de mal voor de bollen kop worden netjes en met weinig materiaalverlies uitgesneden, waarna ze handmatig worden gestikt. Na het vervaardigen van de materialen vindt er nog een extra kwaliteitscheck plaats. “We laten niets aan het toeval over”, verduidelijkt Omlo. Daarna wordt alles ingepakt voor verzending naar de projecten in de Benelux-regio.

Voordelen

“We werken nu een aantal maanden in onze nieuwe werkplaats en ik zie alleen maar voordelen,” vertelt Omlo enthousiast. “De gestructureerde omgeving en routing van onze PREFAB-werkplaats elimineert veel van de complicaties en vertragingen die we in de oude setting van onze werkplaats hadden. Vergeleken met traditionele methoden is het prefabriceren van onderdelen op onze nieuwe locatie sneller, efficiënter en van hogere kwaliteit. Het is hier continu maatwerk leveren. De machines en tools die wij gebruiken zijn geavanceerder, nauwkeuriger, sneller en volledig geautomatiseerd. Bovendien zijn degenen die deze machines bedienen sneller en efficiënter omdat ze één bepaalde vaardigheid over een bepaalde periode uitvoeren, in plaats van de ene taak naar de andere te springen. Dankzij deze ontwikkelingen is prefabricage inmiddels niet meer alleen ‘nice-to-have,’ maar een ‘must-have’. Nu de praktische uitdagingen zijn overwonnen, bespaart PREFAB productietijd, geld en verbetert het de kwaliteit, wat het werk gemakkelijker en efficiënter maakt”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in