dinsdag, maart 21, 2023
Home coverstory 2023 - 1 5 Vragen aan…. Zella de Vreugd

5 Vragen aan…. Zella de Vreugd

Zella de Vreugd, 24, is de dochter van John de Vreugd, eigenaar van Altisol Isolatie BV. Zella kijkt met een brede blik naar de wereld en oriënteert zich op een loopbaan in de isolatiebranche. Een bezige bij met een tomeloze energie.

Zella de Vreugd
Zella de Vreugd

1. Wat is jouw rol binnen Altisol?

“Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren op wat ik zou willen doen. Ik heb International Business gestudeerd en studeer nu Strategisch Management. Daarnaast heb ik een cursus Chinees opgepakt en ben ik 3,5 jaar geleden een schoonheidssalon begonnen. Het ondernemerschap zit me in het bloed. Binnen Altisol ben ik mij voornamelijk aan het oriënteren. Ik kijk op de achtergrond mee, terwijl ik in mijn achterhoofd heb dat ik dit bedrijf dat nu 62 jaar bestaat ook wil voortzetten. De schoonheidssalon is niet iets wat ik mijzelf voor de rest van mijn leven zie doen. Ik wil vooral met data en strategie bezig blijven.”

2. Waarom zou je kiezen voor Altisol?

“We hebben een geweldig bedrijf. Het is mooi te zien hoe we vanuit een specialisatie in de tuinbouw nu ook actief zijn in de mijnbouw. Naast de hoofdvestiging in Honselersdijk, hebben we vestigingen in Suriname, waar 80 mensen voor ons actief zijn, en Canada met een team van 8. We werken voor bedrijven in 40 landen. Die internationale activiteit trekt me aan. Maar ik zie ook dat het heel hard werken is. Mijn pa werkt al zolang ik hem ken elke dag van 5.00 tot 20.30 uur. Dat is misschien niet het meest aantrekkelijke vooruitzicht… Uiteraard zou het, door wat zaken uit handen te geven, ook wel anders georganiseerd kunnen worden. De branche zelf is eigenlijk voor mij persoonlijk niet zo van belang. Het gaat mij meer om de werkzaamheden.”

3. Voor welke uitdagingen zou je met een keuze voor Altisol staan?

“Als vrouw zie ik wel wat uitdagingen. De isolatiebranche is toch een mannenwereld. Dat betekent dat ik extra mijn best moet doen om serieus genomen te worden. Ben mij er vooral van bewust dat ik vakinhoudelijk heel goed moet weten waar ik het over heb. Die mannen kunnen je echt wel in de maling nemen. Dat is prima, maar ik weet wel dat ik eigenlijk al met 1-0 achter sta wat dat betreft. En ik weet dat ik me moet bewijzen door hard te werken en ervoor te zorgen dat ik weet waar ik het over heb. Ik geloof niet in positieve discriminatie. Ik vind dat de keuze moet uitgaan naar diegene die het meest geschikt is voor de functie. Neemt niet weg dat je als vrouw wel wat extra stappen te zetten hebt.”

4. Wat prikkelt je het meest in deze branche?

“De snelheid van de innovaties die worden doorgevoerd fascineren mij. De machines die ingezet worden, de materialen, de culturele verschillen van het internationaal zakendoen. Er zijn zoveel aspecten die mij prikkelen. Uiteindelijk is het Altisol, het bedrijf dat mijn opa heeft opgezet, dat mijn aandacht heeft. Ik zou dat bedrijf graag voortzetten.”

5. Laatste overweging?

De isolatiebranche is een fascinerend speelveld waar ik mij op termijn zeker wel een rol in zie spelen. Maar die eerste stappen op de werkvloer om te zien en te begrijpen hoe de klussen in elkaar steken. Begrijp wel dat het daar begint.

Tekst: Chantal Fransen

- Advertentie -

Meest gelezen

Armaflex Ultima kan zelfs onder de strengste eisen in vluchtwegen worden gebruikt

Het risico van een gebouwbrand kan nooit volledig worden uitgesloten. Als er brand uitbreekt, hebben mensen meestal maar 3 minuten om te...

Op pad met Rob Verbeek

De redactie van Isolatie Magazine sprak met Rob Verbeek die 46 jaar in de Isolatiebranche heeft gewerkt bij allerlei bedrijven. Sinds kort...

Dossier Prefab

Onderzoek toont stijgende lijn prefab De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar het aandeel, de rol en het...

De problematiek in de huizenmarkt inspireerde deze ondernemer tot duurzame oplossingen

De huidige problematiek in de huizenmarkt inspireerde Henny van Benthem, grondlegger van Sustainable Constructions, tot de ontwikkeling van lichtgewicht bouwblokken, gemaakt van...